Laktoseintoleranse

Jeg har LaktoseIntoleranse noe som betyr at jeg ikke kan drikke melk, blant annet. Det er jo ikke noen stor krise jeg kan godt klare meg uten å drikke melk. Det som er litt «verre» er all maten som det er melk i, for å ikke snakke om sjokolade…Hadde så lyst på sjokolade i går, så tok en bit, så en til, og bare helt plutselig hadde jeg spist mye sjokolade. Veldig dumt…Blir nok lenge til jeg spiser så store mengder sjokolade…

Jeg har tabletter som jeg kan ta når jeg skal spise noe med melk i, og da går det stort sett veldig bra. Men, 1. Huske å ta tabletter. 2. De er dyre, så kan ikke hive innpå et par tabletter fordi jeg skal spise litt sjokolade. Nå gjør jeg jo det da, tar et par tabletter for å kunne kose meg med sjokolade, en og annen gang. Men noen ganger går det bra, med litt sjokolade. Andre ganger går det ikke bra. Og å spise en bit sjokolade, og gi seg med det…Ikke enkelt.

Om det ikke er melk i produktet en spiser kan det være melkeprotein, melkesukker, tørrmelk, osv. Alle disse inneholder laktose, så en lærer seg etterhvert å se på innholdet, om ikke, så etter en har spist det…

Husker i farten ikke hva tablettene mine heter, men jeg kjøper de fra Sverige. Her er det nesten umulig å få tak i de, eller samme type. Jeg spurte en gang på flere apotek etter lactrase og kerutabs, da måtte jeg forklare hva det var. Og er en veldig stor forskjell på pris i Norge og Sverige på slike tabletter. I Sverige har de noe som heter Prolaktas, de kan en ikke få tilsendt, men de skal være veldig bra, er billige og så lettvint.

Det finnes mange erstatninger (substitutter) for melk. Havremelk er en, den smakte havre, og var ingen god erstatning når jeg prøve den. Soyamelk, den kjøpte jeg med vanilje, så det begrenset seg litt bruksområdet. Rismelk, den var heller ingen suksess. Jeg synes alle var tynne og rare. Slettes ingen god erstatning for melk. Sjokolademelk med havresmak var ikke godt.

Laktoseredusert «vanlig» melk er heller ikke noen god erstatning, synes jeg. De smaker søtt! Sikkert greit til sjokolademelk, men ikke i matlaging.

Har heller ikke funnet noen god erstatning for kremfløte 😦

Er da det er så greit med de tablettene en kan ta 🙂 Nå når jeg sjekket så ser ut til at Prolaktas skal kunne bestilles fra Norge, snart. Det var ihvertfall gode nyheter 🙂

About the Author

Posted by

Kategorier:

Ukategorisert

4 kommentarer

Hei.
Vett du om at det finnes ett nettsted som heiter allergikokken.no? Der finnes det og diverse produktanbefalinger for produkter uten laktose.
Eg har forresten fulgt denne fine bloggen din ei stund. 🙂

Lik

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: