På tur hjem

Tore har jobbet litt siste tiden, og han har hatt med Skye og noen ganger Jen på jobb. Så har jeg tatt de med hjem når jeg er ferdig på jobb. Første gangene hadde jeg med bare Skye, mye for at hun skulle bli litt vant til det som er underveis.. Det er kyr, hester og hunder, mange hunder! Hun var veldig nysgjerrig på kyrne, men de sto (u)heldigvis litt oppe på jordet. Hestene som er på et jorde ikke langt fra hjemme sto nærmere og nærmere veien, helt til den dagen de sto helt inntil gjerdet. Da ble det litt vanskelig å gå forbi uten videre, men det gikk slik horvelig greit. Så kommer vi til en hage der det er mange hunder, i forskjellige størrelser. De bjeffer og løper ivrig til gjerdet ved veien om de er ute når vi går forbi. Vanligvis (forklarer hvorfor lenger nede) er jeg bare glad for det, siden jeg får trent min hund 😂
Jeg bruker samme taktikk på både Jen og Skye i slike situasjoner med kyr, hester, hunder, folk og annet.. Jeg snakker oss forbi, og bruker godbiter underveis der det passer. Det går veldig fint med en og en hund. Jeg var litt spent når jeg skulle ta med begge hundene første gangen. Det er ofte stor forskjell på en og to (eller flere) hunder i slike situasjoner. Første dagen jeg gikk med begge to ble jeg veldig imponert, spesielt siden vi møtte en skoleklasse på sykkel også. Da valgte jeg å stå rolig med hundene og fokusere på kontakt, det var slik noenlunde vellykket. Skye ble litt ivrig en liten stund, men hentet seg fint inn igjen. Med så mange unger på sykkel så ble det en del lyd (ikke fra hundene 😁) og det tok litt tid, så jeg syntes det gikk greit.
Kyrne sto lengst nede på jordet, men det gikk greit nok å passere med hundene. Det samme med hesten. Ingen av dagene jeg har gått med begge to har de hunden som bor mange sammen vært ute, og jeg kjente at det var litt godt 😂 Men det er bare å stålsette seg for den dagen de er det, det blir fin trening 😆 Jeg tenker som så at om vi ikke klarer å snakke oss greit forbi noe, og det heller ikke er lurt å stå rolig å vente, så er det igjen bare ett alternativ. Da er det bare å gå, å få med seg hundene på best mulig måte. Sannsynligvis går det da bedre neste gang. Heldigvis er ikke hundene større enn at det går an å «dra» de med seg om man bare går.
Det som er vanskeligst når vi går med begge hundene er når vi møter andre med hund.. Det går ikke lydløst for seg, forhåpentligvis blir det bedre etterhvert.
Siste dagen jeg gikk med de så oppdaget jeg plutselig en på rulleski som kom litt bak oss, og jeg tenkte raskt og tok med hundene over på andre siden av veien, siden han kom på samme side som oss. Jeg stålsatte meg for å tviholde på koblene og roe ned hundene, men de så knapt nok på han der han for forbi. De var mer opptatt med å snuse på bakken der vi sto, så det blir en og annen uventet reaksjon.

Har blitt noen andre turer på de også, mest med Tore denne uken. Etterpå er det godt å slappe av litt 🥰


Denne uken fikk Skye og Tore premiene sine fra sporprøven på Dovrefjell i august. Prøvevinnere i AK 😊 Rosetten var litt «skummel» når den flagret i vinden, så det ble litt avstand til premiene på dette bildet. Alternativet var at Skye tok rosetten for å løpe med den..

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..