Sporprøver, og ferie

For en tid siden gikk jeg og Skye blodsporprøve. Jeg hadde tenkt å melde oss på i mai når det var samla prøve ikke så langt fra her, men ombestemte meg. Så tenkte jeg å melde oss på en noe senere, men kom aldri så langt. Men så bestemte jeg meg for at det var bare å melde oss opp og gå. Skye har vært klar lenge, jeg også, men siden vi ikke «måtte» bli godkjent raskest mulig så var det ikke noe å stresse med.
En formiddag vi var på fjellet så ringte mobilen, og jeg fikk spørsmål om vi kunne gå dagen etter. Klart vi kunne, til kortere tid til bedre.
Dagen kom, og jeg kjente at jeg var litt spent, målet var godkjent sporprøve så vi kunne gå ferskspor senere.
Skye gikk fantastisk bra, selv om hun hadde ett (to) tap. Hun utredet tapet helt flott. Og fikk skryt underveis fordi vi gikk i så behagelig tempo. Når vi kom fram til sporslutt så var jeg selvsagt veldig spent, og dommeren sa «det er en klar første premie». Vi gikk ned igjen og ble litt snakk om sporet og forskjellig, og dommeren gjentok til Tore at det var en første premie på oss.
Tore meldte seg opp samme dag, og to-tre dager etterpå fikk han tlf fra dommeren om dag og tid. Tore spurte om det ikke gikk an å få en annen dommer, pga forskjellige dommere på forskjellige prøver, om man skal prøve på noen championat senere. Men han fikk da beskjed om at det var ikke noe problem, for jeg hadde fått en andre premie. Jeg ble veldig forbauset da Tore nevnte det, og ærlig talt så ble jeg skuffet også. Men var noen med noen nye regler og slik, og dommeren hadde ikke sett det før senere. Jeg tenkte jeg skulle vente til jeg fikk kritikken før jeg spurte om det, den kom noen dager senere.
Tore gikk nå prøven, og de ble godkjent. Så skulle vi ha barnebarna en uke, så ble ikke tid til noe mer prøver. Etterpå meldte vi oss opp til fersksporprøven begge to, og gikk de forrige uke. Det gikk bra med begge, så nå er papirene sendt inn til NKK.
Var samme dommer på fersksporprøven som jeg gikk blodsporprøven for, så jeg benyttet anledningen til å spørre hva som hadde skjedd med første premien. Det hadde kommet nye strengere regler for blodsporprøven og første premie. Nå må det krysses av på Særdeles godt på alle momentene for å få første premie. Jeg har ikke tenkt å diskutere det, regler er regler, og dommeren bestemmer. Men jeg er uansett skuffet over å «miste» en første premie på denne måten.
Målet vårt var å få Skye godkjent nå i sommer, og det klarte vi.

Fredag var siste arbeidsdag før ferien. Nå er det tre uker med ferie, og det skal bli kjempegodt!
Etter jobb var vi å besøkte noen som var på camping ikke så langt fra her. Der var mye småfisk, kan såvidt se det på bildetSkye har egentlig vært litt redd for å bli våt på tærne, men ser ut til at det blir glemt
Lørdag var vi borte på grilling

På tur hjem så døde bilen vår. Først trodde vi det var en reim bare, men viste seg å være litt mer. Heldigvis skal vi ikke bruke den på ferie, så er ikke slik bråhast med den.
Vi skulle dra på ferie i går, så i dag, og her sitter vi. Har vært så varmt, og jeg gidder rett å slett ikke dra på tur med slik vær 🥵 Og ferie er å ta det som det kommer 😀

2 kommentarer om “Sporprøver, og ferie

  1. Veldig merkelig at dommeren ikke er oppdatert på hvilke regler som gjelder i det øyeblikket prøven er! Skjønner at du er skuffa, selv om Skye er godkjent uansett. Er noe med å ha den førsteplassen.
    Æsj, så kjedelig med ødelagt bil! 😦 Er det noe dere får fiksa uten største problemer, eller vurderer dere å bytte bil?

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..