Hvem er hvem

Allerede for et par måneder siden begynte jeg å få spørsmål om hvem jeg gikk tur med når jeg gikk med Skye.
Det er jo to forskjellige raser, selv om de er litt like mange av de. 
Enkelt sagt så er Bayersk viltsporhund en rase som kommet fra Hannoveransk viltsporhund. Det var behov for en lettere hund enn den hannoveranske, så da blandet de inn litt annet på 1800-tallet, og fikk etter hvert bayeren.
Størrelsen på Hannoveransk viltsporhund er tisper 48-53 cm, hannhund 50-55 cm.
Bayersk viltsporhund, tisper 44-48, hannhund 47-52, og der skal det ikke være noe avvik verken ned eller opp.
Jeg har syntes at Jen har vært liten, men i forhold til rasestandarden er hun helt perfekt. Om jeg ikke husker feil er hun ca 46 cm.

Skye har vokst over Jen i høyden nå, og føttene hennes er «mye» lengre. Hun er selvsagt mye slankere enn Jen, rett å slett hengslete. Men hun er jo en valp, noe man ser veldig godt både på utseende og oppførselen 😆
Ansiktet til Jen og Skye er veldig forskjellig, så om man ser de ved siden av hverandre er det ikke tvil om hvem som er hvem. Men slik i forbifarten så er det ikke så enkelt. Vi har tatt feil i farten her hjemme også, spesielt om en skal noe med ene hunden, og det er den andre som kommer.
Tore hadde luftet Jen nå en kveld, så jeg sa jeg sa jeg tok med Skye ut en stund etterpå, så gikk jeg med Jen ut i gangen.. Skye lå og sov, Jen var den som tilfeldigvis var i nærheten.

Ikke så lett å se størrelsesforskjellen her, Jen står rolig mens Skye drar bakover. 

Og så et bilde som lyver litt.. Jen er den som er nærmest ovn, og så stor forskjell som det ser ut til å være her er det ikke.

Tore hadde med Skye og gikk tur tidlig i dag, så da gikk jeg og Jen i ettermiddag. Var blitt kaldere igjen, fra -4 i morges til -9. Så det ble på med klær.

2 kommentarer om “Hvem er hvem

  1. Jeg vet at jeg sliter med å se forskjell på de på bilder. Kan være litt lettere på video, men da ser jeg på kroppsspråk og bevegelser. Problemet er bare at når Skye er voksen, har jeg ikke valpeoppførselen å gå etter lenger, og da tror jeg jaggu jeg begynner å slite igjen. Er garantert mye lettere når man ser de hver dag 🙂

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..