Skye

Det har tatt lang tid, slik ca to år, men nå er Skye her.
Når Jen ble dårlig så fant vi nokså fort ut at istedenfor en tur/selskapshund som hund nr to, så skulle det ble en ettersøkshund som nr to også.
Tore sto på venteliste til en oppdretter i Sverige, men etter en tid så fikk han beskjed om at det ikke ble noe der. Han skulle derimot få overta tispen, og det var utrolig fristende. Minuset var at hun var akkurat «for gammel» syntes vi.
Vi undersøkte både her og der, men det skulle vise seg å ikke være så enkelt. Skulle vi hatt en bayer til hadde det kanskje vært litt enklere (men er ikke mange kull av de heller). Mor til Jen skulle pares igjen også, og jeg må innrømme at det hadde vært moro med en valp til fra der, men slik ble det ikke.
Tore sto etterhvert på ny valpeliste, denne gangen i Norge. Vi traff tispen på en sporsamling vi var på, og krysset fingrene for at denne gangen skulle det gå bra.
Tispen fikk løpetid, de dro utenlands til hannhunden for paring. Så var det å vente, igjen. Denne tispen gikk tom, så da sto vi der igjen da. Vi snakket enda en gang om rase, men Tore hadde hele tiden mest lyst på Hannoveransk, og hadde ikke lyst til å gi opp helt enda.
Etterhvert kom han i kontakt med ei i Sverige som skulle ha kull på tispen sin etterhvert, og da var det ny valpeliste. Da var det å vente på løpetid, paring, og så det store spørsmålet om hun var drektig.
For å gjøre historien litt kortere, det ble valper, og vi skulle få kjøpe en av tispevalpene 😀
Så var det å vente noen lange uker, veldig lange uker. Vi så jo etterhvert at jeg ikke kunne være med å hente valpen, siden jeg da hadde måtte gått i karantene etterpå. Det er slik det er, og helt greit. Men så ble det grønt der Skye var også, så vi bestemte oss for å se det litt an.
Dagen før så fant vi ut at vi fyller diesel i Norge, kjører direkte til oppdretter, og så tilbake igjen uten annen stopp enn valpepauser. Vi fant ikke en eneste cache 😁 Og kjøpte ikke en eneste boks snus, brusboks eller noe 😯 Akkurat det var ingen problemer med å unngå heller, vi hadde ett ærend, og det var Skye. Vil si, det ble to.. Vi tok med ene bror hennes siden han også skulle til Norge😄 Vi måtte stoppe like før grensen, siden man ikke har lov å ta med andre sine hunder over, så vi fikk en fin matpause for hundene der.

Mor til valpene var kjempefin, stor og velbygd.
Hun sa fra skikkelig når vi kom, og hilste på oss, sa fra litt mer, og så gikk hun ut å la seg. Kom inn igjen og la seg inne etter en stund. Det er veldig greit å treffe og se moren slik, og jeg likte henne veldig godt 😍

Vi hadde ordnet til med ett bur til i bobilen, så Skye og broren fikk eget bur. Det ble litt protester fra broren til å begynne med, men etter et par minutter så sov de.
Vi stoppet etter 1 1/2 time for vann og tissepause, og det var fremdeles tørt i buret. Så sov de til vi kom nesten til grensen, og møtte eieren til broren. Da spiste de begge valpene bra, drakk vann, tisset, gikk på do, spiste blåbær og tuslet omkring.
Så var Skye alene i buret.. det viste seg at det var lyd i Skye også, ikke så lite heller. Men etter et par minutter så sov hun godt.
Vi brukte mange timer hjem fra oppdretter, dra vel litt over tolv på dagen, og var hjemme ca elleve om kvelden. Vi tok vann, tisse, do og matpauser når det var behov. Og ikke ett eneste uhell i buret hele dagen/kvelden. Det var litt (?) lyd i buret første minuttet hver gang vi hadde hatt pause, men så sovnet Skye veldig fort.
Jeg hadde med så mye ekstra til å ha i buret, trodde det kom til å bli tiss, bæsj og oppkast på så lang en tur. Men ingenting.
Når vi ble alene og hadde bare Jen og Skye, så luftet vi begge likt, Jen unngikk Skye det hun kunne. Gikk store omveier, og lange buer rundt henne for å ikke komme borti henne. Når Skye gikk mot eller etter Jen så flyktet hun nesten. Så nesten ut som hun tenke «æsj» om Skye, at hun var skikkelig ekkel.
Siste lufteturen var nede ved Ringebu, og der ble det litt annerledes. Da var det ok å lukte på hverandre, gå ved siden av hverandre osv.
Når vi kom hjem så var vi slitne alle sammen, så det tok ikke lang tid før vi la oss alle sammen.
Hadde på forhånd ordnet til så Skye hadde en «innhegning» på soverommet ved siden av sengen vår. Mest for å gi Jen fred og ro, og for å være sikker på at ikke Skye vandret rundt å fant på ting om natta.
Jeg la ene hånden ned i innhegningen til Skye, og det tok ikke lang tid før hun sov. Hun våknet litt rundt fire i morges, men sov videre igjen. Og litt før seks var det tid for å ut, uten ett eneste uhell. Uhellene kommer uansett framover, det er ikke til å unngå med valp. Men det er veldig godt når man får sove hele natten, sier jeg etter en natt 🙄
Jen sto ikke opp før senere. Og selv om hun ikke er helt der at hun synes det er fantastisk bra å få en lillesøster, så går det nå veldig bra, nesten litt for bra enkelte ganger 😂 Vi prøver å unngå for mye herjing på de, pga størrelseforskjellen og at de skal være rolige inne.. Men Skye løper i full fart etter Jen, og Jen leker litt noen ganger, og unngår henne litt andre ganger.
Jen var en veldig grei og lett valp å ha med å gjøre. Ser at Skye ikke blir like enkel 😁 Er mye lyd i henne, og veldig mye piraya tendenser 😁 Men det er slik det er å ha valp, jeg får veldig flashback til Amanda. Tror det ga seg ved 6-7 mnd alderen med Amanda, så er bare å stålsette seg 😄
Jeg er sikker på at vi har fått den smarteste, flotteste og beste valpen av hele søskenflokken, som sikkert de andre synes om sin valp også 🥰

Jeg har jo så mye å skrive, så mange bilder, og så mange filmer 😂 Har lagt ut litt her og litt der. Kommer garantert mye på bloggen her etterhvert, må se gjennom noe av det jeg har tatt først.
Men må skrive noe jeg ikke viser her.. Vi fikk video av valpene og et rådyr (dødt) noen dager før vi hentet Skye, snakk om flott opplevelse for valpene. Slik er så utrolig mye verdt for senere. Og dagen før vi hentet Skye hadde de vært å møtt ett villsvin. Vi fikk se bildene når vi hentet henne. Så morsomt å høre og se. Jeg vet at en del reagerer på slik, men dette er valper som skal fylle en nyttig og viktig funksjon. Selv om mye ligger i genene, så er slike opplevelser og videre trening med på å få til en skikkelig bra ettersøkshund.

Første skogstur her hjemme

 

Og et bilde

20200813_071150 (2)

 

 

 

 

2 kommentarer om “Skye

 1. Gratulerer ❤
  Så godt å lese at hjemturen gikk bra! Nairo kastet opp under bilkjøring i lange tider, men det gikk heldigvis over. Håper Skye aldri begynner med det 🙂
  Jeg sa akkurat til Eileif i sta at selv om en valp er av en rase jeg aldri kunne tenke meg, så er alle valper så utrolig herlige. Og Skye er selvfølgelig den vakreste Hannoveraneren av de alle sammen, uansett hvor mange jeg noen sinne kommer til å møte! 😉

  Liker

  1. Vi har vært veldig heldig med de tre siste valpene, men vet at det like gjerne går andre kanten. Valper har lett for å bli bilsyke, noen opp mot ett år. Nå er vi ikke avhengige av å kjøre opp til Lofoten lenger, men blir jo litt bilkjøring nå og da likevel. Så veldig greit med valp som ikke blir bilsyk ja.
   Ja hun er jo det 😄🥰

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..