Cachetur og bobiltur

Endelig kunne vi ut på tur igjen 😀 Vi hadde planlagt lite, men tenkte oss etterhvert over til vestlandet/møre..
Tore hentet meg etter jobb torsdag, og så dro vi oppover mot Dovre. Vi cachet i det området og rundt der.. og tenkte vi skulle fortsette med det dagen etter, før vi dro vestover.
Fredagmorgen var det hvitt ute. Vi sjekket været, og så det skulle være tildels mye regn dit vi hadde tenkt. Så da snudde vi og dro nedover dalen isteden. Vi hadde ikke så mange mål nedover, men tenkte vi fikk ta det som det kom. Det resulterte i en veldig fin, interessant og ikke minst morsom tur.
Vi fant ikke slik veldig mange cacher på disse dagene, tilsammen ble det ca 70.  Vi kunne funnet flere om vi hadde gått inn for det, men vi valgte å finne flere vi gikk litt til, mye pga Jen, pluss at vi synes det er litt greit å gå litt også. Vi velger også ofte å parkere bilen litt lenger unna enn vi må for å få gått litt.
Andre ganger kan det være bare «park and grab» cacher hele dagen, men pga jen er det sjelden flere dager etter hverandre. Hun takler det helt fint, men vi får dårlig samvittighet. Og har man hund med seg, så bør man legge opp etter det.

Jen syntes ikke så mye om at jeg hadde dratt for gardinen, men når hun kom på at hun kunne orden opp selv.. da var det ok 😄

Jen tar kvelden før oss i bobilen som hjemme20200430_212950 (2)

 

En hellig kilde (St.Olavskilden)

20200501_144017 (2)

 

Jordbærkirka
Den ble bygd i 1993 og innviet i 1994. Den ble satt opp pga ungdommer fra Polen som kom til området som jordbærplukkere.
Den ligger 1 km opp i skogen, uten bilvei. Stien oppover var pyntet med nydelige steiner.

20200502_082615 (3)

 

På tur ned igjen, morsomt med litt annen natur enn det vi er vant til
20200502_084144 (2)

 

Kirkeruiner20200502_133141 (3)

20200502_133326 (2)

 

Kjempestein, kalt flyttblokk

20200502_142818 (2)

Utrolig imponerende stein! Var flere andre i området der også, men ingen slike som denne.

Og fra den ene store til den andre, den er større enn hva den ser ut som på  bildet synes jeg. Den ble målt til 3 m rundt, og ca 90 cm i diameter i 1993, høyden var ca 25 meter. Regner med at den har vokst litt mer på de årene som har gått.

20200502_135720 (3)

20200502_135745

 

Siste kvelden/natten ble det en idyllisk plass

20200502_170223 (3)

 

Vi grillet middag og koste oss
20200502_181259 (2)

Like etter vi hadde spist begynte det å regne, og ikke bare litt!
slå på lyd!

 

I morges ble det en nydelig morgenlufting før vi dro videre

20200503_054559

 

Dette var noen få av de ca 70 cachene vi besøkte. Selvsagt er ikke alle stedene like spennende, morsomme eller interessante. Men alle disse stedene ovenfor her har vi funnet fordi det er cacher der, og vi finner de på kartet som geocaching.com har.
Noen ganger er det stedet som er flott, eller spesielt. Andre ganger kan det være selve cachen som er flott/spesiell, noe jeg sjelden eller aldri viser fram pga spoiling.

Det er godt å være på tur, men veldig godt å komme hjem igjen også. Så får man se når neste tur blir 😀

 

 

 

6 kommentarer om “Cachetur og bobiltur

 1. 70 cacher på en helg er veldig bra! Kjenner jeg har veldig lyst på en helgetur nå, men det er ikke like lett å få til med telt, spesielt når Eileif får vondt av å ligge i telt.

  Liker

  1. Med tanke på mitt mål.. så burde vi nok kanskje funnet flere. Men hadde utrolig mange fine opplevelser på turen, og det var mer viktig enn antallet nå.
   Jeg synes jo at begge deler er morsomt, noen ganger synes jeg det er veldig greit med mange cacher på kort tid også, som trailer og serier.

   Liker

   1. Det er mye igjen av året, så jeg tror du klarer målet ditt uten problemer 🙂 Ellers får dere ta en tur over grensa så snart den åpner igjen, vet Sverige har ihvertfall to lange trailer å ta av.

    Liker

    1. Skal bli veldig spennende når de åpner grensen igjen. For dere som bor så nærme og er så vant til å dra over for både det ene og andre er det sikkert rart at det er stengt så lenge.
     Hvor er de trailene? Vi klarer det nok likevel, for som du sier, er igjen lenge av året. Men vet også at det er viktig å ikke drive for mye slik at man bli lei, det er ikke morsomt. Men i helgen som var var det så fin blanding av fine og interessante steder, «kjedelige» cacher som var enkle og lette å finne, og litt sånn annet. Jeg er av de få 🙄 som setter pris på en enkel park and grab som ikke betyr noe som helst 😂

     Liker

     1. Det er ikke det minste moro å ikke kunne dra over grensa, av mange årsaker. Jeg har full forståelse for hvorfor det er stengt, men jeg misliker det uansett.
      Den ene er VÖPT, her er første cache i den serien: https://coord.info/GC4K757
      Så har du en kortere, litt lengre nordover: https://coord.info/GC7NZX5
      Det er superviktig å ta det man har lyst til, uansett om det er mange den ene dagen og ingen den andre dagen. Jeg er også glad i de som ikke viser til noe som helst, for det er nok et tall oppover i statistikken 🙂

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..