Sikkerhet og sykling

På en av sparksykkelturene jeg hadde med Jen, kom jeg til å tenke på at det kunne være greit med en sykkelhjelm.. Nå er det vel kanskje ikke akkurat på de turene det er mest nødvendig, håper jeg. Håndleddbeskyttelse eller hansker kan være mer bruk for.

Jeg skulle kjøpe meg hjelm i fjor, når jeg fikk ny vanlig sykkel. Men når jeg begynte å se på sykkelhjelmer, så ble det straks vanskeligere. De som var aktuelle var umulig å få tak i. Nå er det ikke akkurat slik at jeg er så veldig nøye med hvordan den ser ut og slik.. Vel, litt 🙄 Men den skal være bra. Hjelmen skal ha MIPS eller en annen rotasjonsbeskyttelse, står litt om det her
Nå hadde jeg ikke hørt om hverken MIPS, eller rotasjonbeskyttelse før jeg begynte å se på sykkelhjelm i fjor. Så når det begynte å bli på sykkelhjelmer vet jeg ikke. Nå står det om det mange steder, og flere mener at det burde være påbudt.
Nå fikk jeg endelig tak i en slik jeg skulle ha, og den sitter som støpt. Det er justeringsmuligheter, så den passer til forskjellige størrelser. Det er refleks på den, tror jeg.. og et lite lys bak.
Sist gang jeg brukte sykkelhjelm var for «noen» år siden, og det er jo en av de dårligste unnskyldningene at hjelmen ikke var behagelig å bruke. Det er viktig å bruke hjelm, det har jeg ment

Jeg er jo så dreven med selfie, eller ikke 😂 Å ta bilde med hjelmen på, fra siden, bød på visse problem.. Tenkte det var greit å se hjelmen fra siden, og da får jeg jo ikke sett på kamera (som om det hjelper så mye..)  Men man får da sett hjelmen

20190725_203442 (3) (800x691)

20190725_204115 (2) (800x576)

Nå håper jeg at jeg aldri får bruk for hjelmen 🚴‍♀️

 

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..