Jen på svømmeturer

Jen hadde en kort svømmetur på Aursjoen i fjor sommer, hun ble nok like forbauset som oss.. Etterpå har jeg ved noen anledninger prøvd å få henne til å svømme, men hun har vært tilfreds med å vasse. Hun datt ut i elva i sommer en gang, og kom seg bra fort på land igjen. Har vært flere anledninger der det hadde passet fint, men nei hun har ikke vært interessert.
Har sett filmer av andre bayersk viltsporhunder svømme en del (bl.a mammen til Jen), så jeg har konkludert med at Jen ikke var  interessert i noen svømmekarriere.

Nå var vi oppe ved Vålåsjøen, og når alle de andre skulle i båt, så tok jeg og LB med Jen for å vasse. Jeg tenkte jeg skulle se om Jen ville svømme, men nei. Vi gikk så langt utover som Jen følte seg trygg (hun gikk på bunnen), så snudde hun og fosset til land. Jeg lokket og fristet litt med godbiter, og plutselig snudde det litt. Hun kunne jo svømme, skikkelig. Like etterpå kom Tore og de andre i båten, og når Tore snakket til henne så ble hun utrolig ivrig, nesten så man skulle tro hun skulle være med i VM i svømming 😂

DSC_1782 (800x505)

Og etter det så svømte hun flere runder bare for moro, og hun koste seg virkelig. Jeg hadde ikke så lyst til å bli våt, så gikk bare til vannet nådde meg til midt på lårene, trodde jeg.. Jen klarte å få meg med lenger utover, så ble klissvåt. Vannet var heldigvis ikke bare passende temperatur, det var varmt!

Vi gikk opp på land igjen etterhvert, Jen er ikke vant til å svømme, og greit å avslutte mens det fremdeles er morsomt. Jen ville på land også, og rekner med at hun kjente noen nye muskler etterpå. Hun logret en del i vannet, så tanken om vannhale slo meg, men det har heldigvis gått bra. Amanda fikk vannhale en gang, og det var veldig smertefullt.

Tok noen filmer av henne, og se som hun koser seg 😍 Synd vi ikke har slike varme vann her hjemme, men skal nok se om vi finner noen steder å prøve igjen.

Filmsnutter, den siste er lengst

 

 

 

 

Etterpå så sette vi oss for å tørke litt, mens vi ventet på at de som var på båttur kom tilbake

DSC_1796 (592x800)

 

Vi ble sittende ute litt om kvelden, og etter solen forsvant ble det såpass kjølig at jeg måte hente meg en jakke 😯  Og var ikke behov for å ha åpent noe i bobilen om natta heller.
Vi lå «lenge» i morges, rakk å få med meg et par regnskurer før vi sto opp, hørte de på taket 😀
Ikke den verste utsikten dette

DSC06255 (800x533)

Vannet der Jen badet 🙂
DSC06254 (800x533)

 

 

2 kommentarer om “Jen på svømmeturer

 1. Så herlig! Må være befriende deilig for henne å få kjølt seg ned litt, nå som hun har knekt koden 🙂 Ikke umulig at det kan bli litt svømming på henne her også 🙂
  Ingen av mine hunder har villet svømme. Joda, alle tre har demonstrert at de faktisk kan svømme, men de har bare vært vasse-hunder. Synd når det blir så varmt som det er nå.

  Liker

  1. Er litt spent på neste gang muligheten er der, om hun har glemt hvor godt hun syntes det var, eller om hun svømmer i vei uten videre.
   På fjellet så svømte hun uten at no n av oss sa eller gjorde noe, når hun først fant ut at det var greit 😄

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..