Cachetur, og besøk hos oppdretter

Vi hadde planlagt tur for pinsehelgen for lenge siden, og rukket å avlyse turen noen ganger også.. Formen har vært mye opp og ned, mest ned, og det har vært mildt sagt slitsomt.
Men fredagskvelden ved sekstiden bestemte vi oss for å dra, og var på veien ved syvtiden.
Etter litt så skulle jeg sjekke Jen, og alt jeg så i buret var dette

_20170602_192540 (410x640)

Nesten så jeg lurte på om vi husket på å ta henne med.. Siden vi kjørte så fikk jeg ikke sjekket mer før vi skulle stoppe for noe annet, og da var jeg rask til å gå bakover, og da så jeg dette

_20170602_192436 (556x640)

Er ei som kan å innrette seg som hun vil. Hun er godt som helt upåvirket av at vi kjører bil, og i personbilen der vannkoppen står fast i buret så er hun og drikker mens bilen kjører. Tror det er første hunden vi har hatt der hunden har drukket mens bilen er i fart. I buret i bobilen har vi ikke festet vannkopp enda, men det kommer nok der også.
Vi ende opp med å ligge på en veldig grei plass på Utvikfjellet om fredagsnatten. Fint å rusle med hunden også, såpass fint at jeg begynte å lure på hvor det ble av Tore og Jen 😯  De dukket opp igjen etter en stund.
Jen sovnet etterhvert, og som før, hun ordner til selv (jeg er spent på vinteren.)

_20170603_000824 (800x450)

Lørdagsmorgen så dro vi avsted tidlig (som vi som oftest gjør), og vi cachet litt underveis. Men siden vi i utgangspunktet skulle ha reist en annen vei.. så ble det litt lykke og fromme for å finne sektorer til en utfordring, men vi klarte å treffe de som var i området der vi var.

Vi har ikke vært så «flinke» med Jen og miljøtrening der det er mye folk og biler osv, og vi bor jo ikke så sentralt til heller. Så når vi nærmet oss Førde så fant vi ut at vi skulle ta med Jen på en bytur.
Jen var litt rolig og «hva skjer» første minuttene, men det tok seg opp veldig fint, og hun var glad, lett og fin å gå med. Ett problem er jo at hun er overbevisst om at  de folkene hun ser er der for å hilse på henne.. så der har vi noe vi må trene på.
Når vi hadde gått et godt stykke så gikk vi over veien, og kom til der butikkene hadde døren rett ut på «gaten», og Jen forsvant nesten rett inn i en skobutikk.. døren sto jo åpen, så klart man bare kan gå rett inn. Det neste var en lekebutikk.. Til slutt kom vi til en plen og et vann, der vi ruslet litt før det var ombord i bilen igjen, og da ble det

DSC_0068 (800x450)

Vi kjørte og cachet, og Jen fikk mange fine små turer i løpet av dagen. Hun er bare en valp enda, så vi tar litt hensyn, men må jo lære seg å gå i forskjellig terreng osv, og hun er fantastisk flink! Til ene cachen var det en del trapper og diverse.. ene var mer en stige enn trapp, og Jen gikk der som hun ikke hadde gjort annet (det har jeg dessverre ikke bilde av)

Vi har vært ved bl.a  Bøyabreen, Likholefosse, Eikelandsfossen, og Gaularfjellet

DSC_0069 (360x640)

DSC_0073 (360x640)

DSC02638 (800x533) (2)

DSC02640 (800x533)

DSC_0075 (640x360)

DSC02627 (800x533)

DSC02632 (800x525)DSC02641 (800x533)

DSC02647 (427x640)

Vi hadde tenkt å være på tur hele pinsen, men om lørdagen så vi at været skulle være veldig vått de fleste steder vi hadde tenkt å fortsette til, på søndag. Siden vi skulle hjem mandag, så fant vi ut at vi cachet bare litt mer lørdag, før vi gjør vendereise, og tar en ny tur senere.
Og det at vi snudde gjorde at vi tok en tur innom oppdretter til Jen 😀
Jeg var veldig spent på hvordan Jen skulle ta det, og hvordan hun kom til å bli møtt. Jeg visste at Gina (mammaen til Jen) var høyløpsk.

Når vi kom der så kom både Jatzi og Gina løpende, og de hoppet inn i bobilen.. 😀
Jen fikk på seg selen, og kom ut. Det var nok litt skummelt helt til å begynne med, og halen var litt langt nede med det samme, egentlig litt mellom føttene også.
Men så ble de sluppet løs alle tre, og da gikk det veldig bra. Gina var nok ikke fullt så glad for å se Jen, og det var litt murring, men de løste alt selv. Gina var med litt, men syntes nok det ble litt mye med disse ungene som herjet, så hun gikk bare å slappet av (hun hadde dessuten vært oppe tidlig for å på jobb denne dagen) Hun dukket opp et par ganger, sikkert for å sjekke hvordan de oppførte seg.
Jen og Jatzi var litt forsiktige til å begynne med, men så var det full fres, og de fikk virkelig lekt seg. Tror Jen satte pris på å få lekt seg med ei som var samme størrelse, det er hun ikke vant til.
Da vi dro så pistret Jen for første gang i bil, det var litt overraskende, hvem vet hva de husker. Hun var jo der i nesten to mnd, og lukter og inntrykk sitter nok fra både folk og hunder. Gina var kanskje redd alle barna skulle komme hjem igjen..11 valper er mange!

Jatzi er flott, mørkere og større en Jen. Jen var den minste eller nest minste av tispene ved fødselen/henting, ser ut som det har vedvart. Veldig morsomt å få hilst på en av søsknene igjen, håper det blir mange av de på sommertreffet som skal være, da skal det være valpeshow også 😀 Vi har egen gruppe på fb, men er litt morsomt å se de «live» 😀

Jeg trodde jeg tok mange fine bilder av hundene.. resultatet ble en del bilder av hunder i bevegelse.. og da ble bildene deretter også, overraskelse liksom, men hundebilder er uansett morsomt

DSC02649 (800x533)

DSC02658 (800x649)

DSC02661 (800x533)

DSC02662 (800x533)

DSC02670 (800x533)DSC02672 (800x533)

DSC02673 (800x533)

10 kommentarer om “Cachetur, og besøk hos oppdretter

 1. For en herlig tur dere ser ut til å ha hatt! Jeg håper du har vært frisk nok til å kunne nyte det også 🙂
  Naturen slutter aldri å imponere meg, det er så mange steder i Norge jeg gjerne skulle ha besøkt, så jeg tror jeg må førtidspensjonere meg om et par år :p Er det Bøyabreen på det ene bildet? Har aldri hørt om den breen, men det er vel så mange brearmer at jeg ikke kan ha hørt om alle. Det er jo bare de største og mest populære man hører om hvis man ikke leter aktivt etter andre selv.
  Artig å se mor og døtre sammen. Lett å se forskjell på jentene på et par av bildene, men på de andre ser de helt like ut.

  Liker

  1. Ja heldigvis virker det som jeg endelig er på rett bedring, hvis ikke så tror jeg at jeg legger meg ned å griner litt 😛
   Vi hadde jo så fint vær den tiden vi var borte, og var jo ikke mange cacher vi fant, så ble en fin og grei tur.
   Ja Bøyabreen på ene bildet, den er ikke så stor, og hadde det ikke vært for geocachingen så hadde jeg ikke vist om den jeg heller, og Tore.. det er nemlig en Earth cache.. de kommer etter mystery på listen min over de jeg ikke liker slik veldig mye 😀
   Ja de er ikke så store noen av de, og jeg regner med at Jatzi snart er større en mammaen sin. Jen kommer nok litt mer etter hun også, men tror ikke hun blir av de største innen rasen. Veldig greit å håndtere en hund som ikke er større da, bare å løfte den opp å gå 😀

   Liker

   1. Godt å høre! Satser på at du kan gråte av glede for å være frisk snart istedenfor 🙂
    Jeg har funnet ut at Earth’er, Mysteryer, Multier, Wherigoer og Letterboxer er like langt nede på listen min, alle sammen. Av Letterboxer har jeg faktisk bare tatt en, og det var den vi fikk servert rett i fanget på Spåtind.
    Så det er veskehund dere har fått dere! 😀 *ler*

    Liker

    1. Letterboxer liker jeg lit mer, og nå skulle jeg sjekke hvor mange jeg hadde logget av de. Jeg finner ikke ut hvor jeg ser slik på min egen profil (vet det er der, men glemmer bare hvor mellom hver gang) så jeg sjekket Tore sin, og så til min forbløffelse at vi hadde bare en vi også, gjett hvem liksom? 😉 Jepp, Spåtind, men den var jo såå enkel..
     Ja, størrelsen er jo så hendig, vekten står ikke helt i samsvar, så mange som blir forbauset over vekten hennes. Nå er hun 17 kg, og så lita..

     Liker

 2. Gå til statistikken din når du er logget inn på nettsiden, der står det et lite stykke ned på siden. Løste dere den på Spåtind selv, eller fikk dere også servert den? Jeg husker nemlig ikke hvem som var rundt oss når Jostein løftet den ned.
  Nairo veksler mellom 17,5 og såvidt over 18, så da har hun straks tatt han igjen! Kompakt rase blir gjerne tung selv om de er relativt små 🙂

  Liker

  1. Der var den, igjen.. Men det er glemt til neste gang jeg skal sjekke noe. Er så sjelden inne der at det går i glemmeboka.
   Vi løste den selvsagt selv.. neida, vi sto der bare, og så kom den rekendes… antar det var likt med dere 😀
   Jeg synes jo at Jen er «liten og lett», så at hun og Nairo er like tunge er for meg helt merkelig. Men pelsen har mye å si der, stakkars Jen har bare kort pels, og jeg tror hun ønsker seg tykk pels til høsten 😀 Det er mange fordeler og bakdeler med «pelshund» og det samme for de «uten».

   Liker

   1. Og jeg er vel innom statistikken etter hver eneste gang jeg har vært ute og funnet noen bokser 😉 Sånn sett skulle jeg vel egentlig blitt premium member på project-gc også, for å få oppdatert statistikk hver dag, men det får heller være 😉
    Jupp, så enkel kan en Letterbox være :p
    Det finnes noen FL’er som blir barbert da de ikke har en fungerende pels. Klarer ikke finne noe bilde kjapt på et google-søk, men har sett flere av de selv. Jeg skal love deg at du ikke vil tro hvor lite hund det er under all pelsen, er nesten så jeg ikke tror på det selv, selv om jeg har sett Nairo gjennomvåt flere ganger. Så selv om jeg i prinsippet er enig med deg i at det er merkelig at en mindre hund kan være tyngre enn en større hund, så er det ganske logisk når man ser på kroppsbygningen på de 🙂
    Klart det er fordeler og ulemper med både pels og ikke-pels. Selv om pels også isolerer litt for varmen, så er det mye pesing på Nairo om dagen. Greit å ikke legge de lengste eller tyngste turene til midt på dagen nå på sommeren, sånn som når du og jeg skulle gå til Mysubytta (eller hvordan det nå staves). Det var rett og slett ikke forsvarlig for noen av oss 🙂

    Liker

    1. Jeg kan tenke meg at en barbert FL kan se litt «annerledes» ut ja. Jeg har sett bilde av Nairo klissvåt en gang, og jepp, det var litt annerledes enn med tørr fluffy pels 🙂
     Ja vet du, den turen vi skulle gå den dagen er jeg glad vi hadde såpass til vett at vi avbrøt! Det var jo ikke bare varmt den dagen, det var kokhett! Tror det var en av de varmeste dagene den uken, og det var virkelig varmt. Slike dager skal man ikke gjøre noe.

     Liker

     1. Er ikke mye hund igjen under all den pelsen, nei :p
      Og skal man absolutt ut på tur sånne dager, så skal man ikke gå nede i en dal med høye fjell på hver side og sola stående midt på himmelen! Da er det bedre å forsøke oppe på fjellet hvor det forhåpentligvis lufter litt mer 🙂

      Liker

      1. Foretrekker nok å ikke på tur slike dager 😉 Her er det ofte veldig varmt på fjellene (som jeg går i) når det er sommervarmt også. Det sier kanskje litt om at jeg ikke går på de høyeste toppene 😛

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..