Sektor, lyn og torden, og en fin tur

Jeg skrev litt om noen sektorer forrige helg, ang geocaching. Nå hadde vi igjen en enslig sektor som pekte østover (ja pluss alle de andre vest og sør), og vi bestemte oss for å ta den sektoren pluss noen cacher til i dag.
Det var sol, varmt og kjempefint vær, og vi dro avgårde 😀
Første cahen tok vi på tur oppover når vi kjørte av ved Harpefoss. Andre cachen som var sektoren vi var ute etter, bestemte vi oss for å gå til, og fikk en kjempefin tur. Jen var selvsagt med, og vi koste oss alle sammen

DSC02565 (800x534)

DSC02568 (800x533)

DSC02570 (800x533)

DSC02576 (800x533)

Vannet vi ser her er vel Gålåvatnet.

Vi tok noen ccaher til, og så skulle vi til en jeg hadde sett veldig fram til, en luring.. Vi fant ikke noen vei til den, og fant ut at da parkerer vi ved veien nede ved vannet, der var det 500-600 meter å gå til cachen. Vi visste ikke noe om vi måtte gå i skogen eller sti, men tok sjansen siden det ikke var så langt. Det viste seg å være vei/sti hele veien opp der, så det var veldig enkelt. Cachen er en 4,5/3 så vi var forberedt på å lete litt.
Med det samme vi gikk ut av bilen kom første regndråpen, det skulle bli mange flere.. Innen vi kom opp til cachen var vi klissvåte alle steder, tordenregn sa jeg til Tore. Jeg tenkte det kom til å være drepen for humøret om vi ble gjennomvåte og ikke finne cachen, men cachen ble funnet nesten med det samme. Tok et par minutter så var den der. Da var det igrunn ok å være gjennomvåt 😛
Med det samme vi skulle begynne å gå ned igjen så hørte jeg en kjent rumling (nei ikke magen min), og det glimtet til også. Skogstur med høljregn, lyn og torden er jo ikke vanlig, men Jen var like blid og ruslet blid og lett nedover stien, og vi like blide etter 😀

_20170528_145351 (800x450)

Jen tråkket gjennom søle og bekker som hun ikke skulle gjort annet. Hun stoppet riktig nok for å riste seg både titt og ofte, men ikke så rart siden vannet formelig rant av henne. Temperaturen var bra da 😀

Før forrige helg var kartet «vårt» slik, ser de tre sektorene (blå striper) oppover, som vi fjernet forrige helg, og den sektoren bortover som vi fjernet i dag.

sektor

 

Nå i kveld ser da kartet «vårt» slik ut

sektor2

Vi har igjen 50 sektorer tror jeg, de er spredt litt her og der, siden vi ikke har planlagt så mange turer tidligere. Jeg liker helst å cache på «lykke og fromme», men ser også at man da kjører rett forbi en sektor eller ti. Det har vi jo vært klar over, og det har vært helt greit. Det blir nok en og annen cacheturen vi kommer til å planlegge litt mer i år og sannsynligvis neste år, for å komme «i mål».

 

2 kommentarer om “Sektor, lyn og torden, og en fin tur

 1. Dere er jo ferdige med sektorene som peker hitover! Da trenger jeg ikke tenke på det når jeg tenker på hvilke cacher jeg har lyst til å ta dere med til 🙂 Og du? Jeg mangler bare 264 sektorer :p
  Så bra at Jen ikke reagerer på lyn og torden. Jeg tror ikke jeg har vært ute og gått med Nairo i sånt vær, men han reagerer jo veldig inne, og han reagerer veldig på smell ute, så jeg er rimelig sikker på at han ville reagert på lyn og torden ute også.

  Liker

  1. Ja vi er ferdige med de nå, skjedde vel en gang i fjor tror jeg, eller for og forfjor.
   Ja pytt, 246 er ikke noe om du befinner deg i «riktig» område en stund 😀
   Vi hadde jo tatt utrolig mange av sektorene første gang vi hørte om det, på første eventet vi hadde her. Så vi var litt heldige.
   Tja, om hun reagerer på det om det er nærmere, eller om hun er inne vet jeg ikke, men håper ikke det. Vi har jo ikke tordenvær hvert år her vi bor 😛
   Jeg tror kanskje de vil reagere mer innendørs enn ute på tordenvær, uten at jeg vet. Kommer nok an på hvor nærme det er også, nært nok så vil nok mange reagere uansett.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..