Slitsom valpetid

Jeg startet uken med å sykle til jobb, jeg syklet hjem igjen også.. Tror det tar litt tid å komme i riktig «sykkelform» igjen, bruker litt tid kan man si. Og ikke nok med det, det snødde i morges!
Vi har jo hatt så fantastisk vær i helgen, 20 varmegrader, sol og bare helt flott, så kommer mandagen med iskald vind, snø og vinter igjen. Det er faktisk mai..!

Jen har oppført seg så fint i helgen, og vært så tålmodig. Hun var alene hjemme mens vi var i kirken fredag, og etterpå lå hun i bilen flere timer mens vi spiste middag. Jeg hadde et alternativt opplegg for henne, men vi tenkte vi kunne bare prøve å ha henne i bilen for å se. Og siden det var så varmt, så sto døren ut fra spisesalen der vi var, og vi hadde parkert slik at døren bak på bilen vår sto oppe, så Jen så rett inn til oss. Det var nok til at hun slappet av og var rolig.

Hjemme her ble det litt mer hunder.. men pga størrelsesforskjell og vekt.. så ble de holdt adskilt hele tiden. Jeg trodde jo at minste hunden var 4-5 kg, men det var nok å ta i litt.. hun er 2,5 kg. Så det ble ikke noen lekekamerat til Jen.

DSC02260 (800x534)

DSC02262 (800x534)

 

Kaos fikk løpe og leke litt også, etterpå så maltrakterte han noen leker.. Han er nok litt mer på hugget med lekene en Jen, enda..
Jen sliter litt med en gardin hjemme her, den er såpass innpåsliten at Jen snart ikke vet hva hun skal gjøre. Når hun setter seg / går bort til verandadøren, så klistrer gardinen seg inntil Jen, noen ganger bare kaster den seg over henne også, sier hun.. Jen blir jo så fortumlet, så hun bare sitter eller ligger helt i ro, bak gardinen.. Det er ikke greit å være liten valp altså. En sjelden gang så kryper den inn i munnen til Jen også, og Jen må streve for å spytte den ut igjen.
Og ikke nok med innpåsliten gardin.. vi fikk fiber i hus (hurra) før helgen, og da tok vi ned alle boksene og annet som sto i vinduet, og flyttet skriveren, så da kunne vi fjerne grindene som hadde stått foran. Da ble en stor blomsterpotte (med plante i) stående «åpen», og jeg tenkte at det gikk sikkert greit. Men jeg hadde ikke regnet med ett av disse kosedyrene Jen har, den er nemlig så frekk at den hopper opp i blomsterpotten, og kaster jord utover, ifølge Jen.. hun gjør jo ikke noe sånt. Det er ikke greit å være liten valp som får skylden for mye andre gjør nei.

 
Vi snakket såvidt om snart å ta av midt på dagen måltidet og begynne å fordele det på morgen og kvelds måltidet. Ikke før snakket om det, så ble det aktuelt. Hun har ikke spist like bra en liten periode, men det er sannsynligvis litt «tannproblemer» også. Det er jo ikke likt hele tiden heller, vil jo gå litt opp og ned.
Jeg synes det er greit med 3 måltider til ca 6 mnd, så lenge valpen spiser bra. Men for Jen er det tydelig at det er greit å begynne å gå over til to måltider nå. Hun får nok beholde det tredje en stund til, men blir gradvis mindre mat på det midterste måltidet.

Det er ikke bare bare å være liten valp, det er ofte mye slit

DSC02290 (800x533)

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer om “Slitsom valpetid

  1. Det er snodig hvordan gjenstander skaper trøbbel for valper, altså! Skjønner godt at Jen blir både oppgitt og sliten, det er jo så mye som må passes på! :p

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..