I kampens hete

Noen ganger skjer det forskjellig, litt uventet.
I går når jeg kom hjem fra jobb så oppdaget jeg noe merkelig.. Kjellerdøren sto rett opp, og min første tanke var «heldigvis går ikke Kaos kjellertrappen», haha.. den som kom fram bak døren var nettopp Kaos. Amanda sto innenfor grinden (som står åpen) et stykke foran soveromsdøren. Begge hundene er rolige, og jeg står å ser på hundene, og hundene står begge å ser på meg. Så får jeg summet meg, og min første tanke er å få skilt de før det går opp for de at vi alle tre er der.. Jeg peker på stuen til Kaos, og han går dit, jeg lukker grinden til stuen mens Amanda begynner å kjefte. Jeg tar halsbånd og kobbelet til Amanda, og har Kaos ned i hundegården, og går inn igjen til Amanda. begge hundene er merkelig rolige. Kaos har også åpnet døren til yttergangen, drukket opp alt vannet til Amanda (han har vann selv, som ikke var drukket av).
Jeg blir litt skjelven i føttene, og pulsen kjennes ut til å være en anelse høy. Jeg regner med at det har gått bra fordi de har vært alene.
Jeg antar at kjellerdøren har gått opp av seg selv (det hender en sjelden gang at den gjør det, om den ikke blir lukket «skikkelig», spesielt om man lukker en annen dør) og at fristelsen har blitt for stor for Kaos, slik at han har gått opp trappen. Hvor lenge de hadde vært sammen der vet jeg ikke, og ikke gikk det an å få noe fornuftig svar fra de heller.

I dag tok vi sjansen på at det skulle gå bra, og sjekket at døren til kjelleren var lukket skikkelig.
Jeg syklet hjem, og gikk bra fort inn, der oppdaget jeg at joda, Kaos og Amanda var begge på samme sted i dag, da var det bare å glemme at døren hadde gått opp av se selv.
Men, nå gikk det ikke bra. De så meg, og begge skulle bort til meg, begge oppfattet at den andre skulle bort til meg, og de braket sammen.
Jeg snakket til de mens jeg gikk bort til de, men de hørte jo ikke på meg i kampens hete. Jeg gikk mellom de mens jeg snakket til de, og fikk skilt de uten problemer, så lenge det varte.. De braket jo sammen igjen, men da brølte jeg litt, og begge to stoppet. Så da sto jeg der i gangen, med en hund på hver side. Begge to hadde veldig lyst til å bort til den andre igjen.. jeg kommanderte de ned i «sitt», og de satte seg! (?)
De hadde fremdeles lyst til å bort til hverandre, og når jeg så på ene, så prøvde andre å lette på rumpa. Da var det å se på han/henne og si «SITT!», og begge ble sittende. Så sto jeg der, med en hund på hver side, sittende. Tenkte det var greit å få ned pulsen, og finne ut hvordan jeg skule løse resten.. Vi sto/satt der i 4-5 minutter, småsnakket litt,og jeg roste de fordi de var så flinke.. og så sa jeg «ut» til Amanda, hun løp ut i yttergangen (altså, jeg har aldri skrevet at hun er slik veldig smart.. ) så da åpnet jeg grinden inn til stuen og pekte dit til Kaos, og han gikk inn i stuen, (er ikke så smart han heller..) Så da var de skilt igjen, med en grind. Atter en gang ble halsbånd og kobbel hentet, og Kaos ut i hundegården.
Jeg så bare kjapt på han, litt for kjapt skulle det vise seg, men så ikke noe blod. Så gikk inn igjen til spetakkelet inne, og så egentlig ikke så mye på henne heller, til å begynne med. Viste seg å være litt «småtteri» etterhvert, men ikke noe annet enn jeg regner med at det går greit.
Da PH kom for å hente Kaos ba jeg han om å sjekke Kaos bedre, og han hadde fått litt merker han også ja, hull i øret (?), og litt småtteri ellers. Men det går seg nok til.

Jeg hadde ikke problemer med å gå mellom hundene selv om det så stygt ut, vet at noen mener man skal la hundene gjøre opp seg i mellom, men jeg tviler på at det går med disse to. Jeg ble «sinna» fordi de begynte å slåss, så de fikk vær så god holde opp..
Ute når de er løse begge to går det som oftest greit, da har de stor nok plass. Så er litt synd de ikke har fått vært mer sammen ute, men blir forhåpentligvis en ordning på det etterhvert.

Men jeg er egentlig forbauset over at de ga seg bare med at jeg gikk mellom de i dag, og at de holdt seg fra hverandre mens vi sto/satt der. Det hadde jeg ikke trodd hverken med Amanda eller Kaos.
Jeg kjenner jo både Kaos og Amanda, og vet at ingen av de er noen «sinnabikkjer», det er ikke snakk om at de står å knurrer eller flekker tenner til hverandre. De omgås greit med et skille seg imellom inne her, eller om de er løse ute.
Jeg var med Amanda ned til hundegården senere, og de snuste og hilste på hverandre som vanlig, no hard feelings 🙂

 

Veeent på meg
Veeent på meg
Kom igjen
Kom igjen
To som begynner å bli slitne
To som begynner å bli slitne

 

Boerboel og Jamthund

2 kommentarer om “I kampens hete

 1. Oisann! Jeg hadde nok også blitt ganske så skjelven om det der hadde skjedd!
  Det at de hørte på deg har nok veldig mye med tonen i stemmen din å gjøre. Det er merkelig hvor bestemt man kan bli når man først mener det, og da hører de fleste hunder.

  Liker

  1. Begge to er jo faktisk greie å snakke til slik til vanlig, Amanda har nok en del situasjoner hun lukker ørene på, dette burde vært en slik situasjon.. Men får man først oppmerksomheten til de, så er mye vunnet.
   Jeg hadde to valg gå imellom eller å gå ut igjen.. slik jeg ser der nå etterpå. Og hadde jeg gått ut igjen så kam det hende det hadde roet seg, til jeg kom inn igjen, jeg var nok den utløsende faktoren her, og det hadde alle i familien vært, siden begge hundene kjenner oss så godt. Men så har jeg ikke vett til å være redd for meg selv i en situasjon, jeg tenker mest på hundene. Om der hadde vært annerledes om det ikke var hunder jeg kjente godt vet jeg ikke, men disse to er i utgangspunktet veldig greie, og heller ingen slåssbikkjer til vanlig. Det kunne nok vært annerledes om der hadde vært en av de og en fremmed hund også, slik vet man jo ikke.
   At det gikk greit å skille de var en ting, men å ha de sittende på hver sin side av meg så lenge, like etter noe slik, det synes jeg sier litt om hvor greie de egentlig er 😊 Men var greit at vi alle fikk ned litt puls 😀

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..