Full kontroll

Jeg hadde ikke tenkt å skrive noe om dette i år, men så klarte jeg ikke å la være likevel. Det handler om båndtvang, og om alle de fantastisk flinke hundeeierne som har 100% kontroll på hunden sin..

Jeg har skrevet om dette før, og blir faktisk like forbauset hvert år når jeg ser den ene etter andre påstå at de har full kontroll på hunden sin, de kan stoppe den på centimeteren, eller kalle den inn igjen på sekundet. De har også så godt syn og gode sanser at de vet hvor de kan la hunden være løs, for akkurat i dette området er det ikke noen dyr, har aldri vært noen dyr her..
Båndtvang er nemlig noe som ikke gjelder alle, det er noe man kan bestemme selv ser det ut til at mange tror.

Hver eneste år så leser og hører man om dyr som er revet ihjel, sprengt, eller på andre måter så skadet at de må avlives pga disse hundene som er til å stole på 100 %.. disse flotte hundene som bare vi leke.. og som man har full kontroll på.
Den har aldri gjort noe slik før, sier en sjokkert eier når h*n står der ved siden av en rådyrkalv som er revet ihjel og hunden står der med blodig kjeft.
Eller det lammet som ble skremt fra moren sin, sprengt ihjel og spist av, bare fordi det var en hundeeier som hadde så god innkalling på hunden sin at den kunne få løpe løs i denne tiden da så mange er sårbare.

Det blir det samme om igjen og om igjen, selv om hundeeiere leser i avisen og får med seg hva som kan skje så er det mange som ikke bryr seg, det gjelder jo ikke de og deres hund(er). Så hvorfor bryr jeg meg så om dette? Jo, fordi jeg synes det er så totalt uansvarlig av hundeeiere å sette seg over denne loven som er så viktig for mange små (og store). På grunn av noen uansvarlige hundeeiere blir mange andre hundeeiere også uglesett og mye av den friheten man har med hund blir endret pga oppførselen til noen få. Jeg synes også det er trist å lese om disse dyrene som døde pga hunder, gang på gang, år etter år, det er så unødvendig.

Jeg leser så vannvittige dumme utsagn, men en av de minst gjennomtenkte må være de som kalkulerer med at de får bot, for det er det verdt! Er det virkelig verdt det? Har de tenkt over hva det egentlig kan bety? Er det virkelig verdt de lammene som må ofre livet sitt pga din ansvarsløshet? Er det verdt å ofre hunden sin og i verste tilfelle få den avlivet?

Hva med de dyrene som kommer seg unna men blir så hardt skadet at de blir liggende å pines i lang tid før de dør. Hjelper det da å ha en hund man stolte 100 % på?
Man trenger ikke ha en morderisk hund eller jakthund for at det skal gå galt, den gode snille familiehunden har instinktene sine i orden den også.

Man kan fint finne på ting å gjøre med hunden sin som ikke medfører at den må være løs, tenk alternativt, man kan også fint ta flotte bilder av hunden sin med bånd på.
En halvtime løs for hunden eller ett flott hundebilde uten bånd forsvarer ikke et dødt lam, eller reinkalv!

 
Dette er skrevet generelt på bakgrunn av mye jeg har lest og hørt, og føler du deg truffet av noe av det så bør du kanskje tenke deg om en gang til og konsekvensene av hva du gjør.
Blir du bare irritert av hva jeg skriver her, så tenk over hvorfor..

 

NSG (norsk sau og geit) har holdningskampanje

Hundibaand_facebook.jpg (content)

 

 

De hadde holdningskampanje i fjor også

11098592_692816487512237_942457009_n

 

4 kommentarer om “Full kontroll

 1. Dette er viktig ! Jeg vetat mine _vanligvis_ ikke jager elg og elgkalver. Vi har begge deler i hagen flere uker hvert år. Jeg pleide hundene løpe løse i hagen (den er jo inngjerdet), og det viste seg jo etterpå at elgen med elgkalvene hadde vært der hele tiden vi hadde drevet på ute. Etter den opplevelsen sjekker jeg alltid før jeg slipper bikkjene ut i hagen. Det satt en støkk i meg at de var så nære og så uredde. Det er jo i hagen vi har størst sjanse for å treffe på vilt, av de plassene vi går. Med det sagt, kan jeg jo ikke stole på at de IKKE vil løpe etter andre mindre dyr, eller om dyrene løper, vil det kanskje trigge andre instinkter.

  Mine bruker mye langline, og jeg bruker mye photoshop på stygge leiebånd på fine bilder. Jeg burde vel la båndene være, for å vise at de har bånd på, men det blir slik et irritasjonsmoment på ellers fine bilder som jeg kanskje vil ha på veggen, at jeg heller jukser.

  Liker

  1. Ja jeg irriterer meg over en del av hundeeiere rundt omkring, de bryr seg faktisk ikke i det hele tatt. Og til slutt så blir vi alle hundeeiere «straffet», for det er de uansvarlige man legger merke til, og det er ikke til å komme forbi at det blir en del stygge episoder av det.
   Det blir stygge episoder der hunder rømmer eller klarer å komme seg «ut» også, men der er det ihvertfall (som oftest) en hundeeier som bryr seg. Alle kan være uheldig, ting skjer. Men det er noe annet å ikke bry seg.
   Jeg har en rase som ikke skal gå etter dyr eller reise fra eier osv, men jeg tør rett å slett ikke stole på det. Og jeg ser at vi kan gå forbi husdyr og andre dyr i skogen uten at hun nødvendigvis bryr seg, men om de løper, da blir hun utrolig ivrig. Og selv om hun ikke er av de raskeste, eller hadde løpt så langt etter de, så skal det ikke skje.
   Vi har jo også hage, og bruker langt bånd stort sett på tur, og for Amanda så er det nok. Og jeg kan slappe av og vite at det ikke kan skje noe, det skal ihvertfall veldig mye til.

   Å jukse med å fjerne båndet på bilder gjør jo ikke noe, det utgjør jo ikke noe fare for noen 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..