Når hunden trenger nærhet og omtanke

Kom til å tenke litt på dette med med hvor forskjellig mye av hundeholdet er rundt omkring. Etter en kommentar på et blogginnlegg så begynte jeg å tenke på dette med å ta hensyn til hunder når de er syke, ikke helt i form, eller lignende.
For meg så er det en selvfølge at man tar hensyn og legger mest mulig til rette for at hunden skal ha det best mulig, spesielt i en situasjon der den kan være syk, ha smerter, være redd, utilpass, osv.
Jeg lå flere netter på dyne sammen med Amanda da hun var bitteliten valp og var syk, fyret på ovnen hele natten, og sov knapt nok pga Amanda hadde det vondt. Men det var en selvfølge å være sammen med henne, og hun trengte varmen osv.

Har vært noen episoder etterpå også, og vi har  overnattet på sofaen begge to, siden Amanda ikke har vært helt i form, og det ble en bedre natt for henne enn det hadde blitt ellers, og en litt dårligere for meg.. men slik er det bare, man kan ikke vente bare positive og gode dager om man skaffer seg hund.
Man vil selvsagt helst at alt skal gå som smurt, og at ikke noe skal skje, men plutselig skjer det noe.

Amanda som liten og syk, her lå vi flere netter

IMG_4186 (640x427)

 

Jeg og Amanda i sofaen, Amanda sov på meg.. men det var tydelig at det hjalp at hun hadde noen hos seg. Her var hun ikke syk, bare følte seg helt forferdelig..

IMG_0074 (800x533)

 

Kaos hjemme hos seg selv etter skaden i fjor vår, det skjedde jo brått og uventet og ble en stor skade. Jeg fikk dette bildet samme kvelden, sengen til eieren på «høykant» langs veggen, og de hadde flatseng på gulvet, akkurat slik det skal være!jamthund syk

Jeg vet om mange andre som tar mye hensyn til hundene sine når de blir syke, er redde og lignende, og jeg må si det føles veldig godt.
Når hundene har smerter, ikke forstår hva som foregår f.eks etter skade osv, så trenger de at noen er der for de. Man tar på seg et stort ansvar når man skaffer deg dyr, det er ikke bare å «kvitte» seg med det når det blir problemer, eller man blir lei. Et dyr er et levende vesen, og man skal tenke seg godt om før man tar på seg det ansvaret, som forhåpentligvis skal vare i mange år framover.

Og nei, jeg er ikke noen «hundeekspert», eller gjør alt riktig hele tiden, kommer helt sikkert til å gjøre feil videre også, men jeg gjør hva jeg kan for at den hunden/dyret jeg har skal ha det best mulig.

4 kommentarer om “Når hunden trenger nærhet og omtanke

 1. Det er ganske utrolig hva vi gjør for de vi er glade i, uansett om det er dyr eller mennesker. Og hadde jeg måttet, så hadde jeg ligget på en seng i stua, jeg også, men heldigvis slipper jeg 🙂

  Liker

  1. Ja er man skikkelig glad i noen, uansett om det er mennesker eller dyr, så gjør man hva man kan.
   Dere gjør jo hva som er best for dere, og det er jo også best for Nairo 🙂

   Liker

 2. Det tar jeg som en selvfølge, at når de man er glad i ikke har det bra – Da gjør man det man kan for at de skal ha det så greit som mulig. Det har blitt en del netter på både stua og katterommet opp igjennom. Da hovedsaklig med nyopererte dyr. Hvis de er syke ellers, virker det som om mine hunder synes det er greiest å holde på de vante soveplassene.

  Jeg føler meg så hjelpesløs når dyrene er syke. Hvis jeg kan gjøre at dagen/natten blir litt bedre, så gjør jeg i alle fall _noe_!

  Liker

  1. Ja jeg også, og heldigvis er der mange som tenker slik, dessverre er der ikke alle som tenker slik, og man kan bli veldig forbauset over total mangel på empati noen ganger.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..