Påsketur 2016

Påsketuren vår ble litt kortere enn vi hadde tenkt i utgangspunktet, mest pga vær og føre. Men fem dager på veien er bra det også, så får vi se litt hva vi gjør resten av påsken, er blitt veldig lite snø her hjemme, så ser ut til å være flott i skogen. Er blitt forkjølet, så dagen i dag har vært veldig rolig.

De to siste dagene ble litt som de andre dagene, og en blanding av forskjellige typer cacher. Jeg hadde tenkt å plukke ut fem favoritter fra turen, men uansett hvordan jeg gjorde det så kom jeg på seks, som utmerket seg på en eller annen måte. Finnes så mange måter å ha favoritter på, men kan jo ikke si så mye om noen av de.. men her er de

GC17NBV   GC4KYMN   GC2V4E5   GC6532G   GC57VA2   GC3DMZW

Det var mange andre også, som jeg kommer til å huske, spesielt to DNF! Det ble flere enn to, men de andre er slike som blir glemt veldig fort.

Ikke helt sikker på hvor mange cacher det ble på turen, men tror det ble ca 90.. Det ble 19 kirker, eller noe slik, det er morsomt.

Jeg har fått god bruk for pennen min denne påsken, «rite in the rain» penn, den kan brukes på alt av underlag, og det fikk vi bruk for også, og om det er årstiden eller hva vet jeg ikke, men var en del fuktige og våte logger. Da er det greit å kunne signere uansett, uten å ødelegge loggen. Apropos logg, har vært en del veldig fine «loggbøker» også..

Ble noen bilder, har jo lagt ut noen kirker tidligere, her er to til av de, og en del andre bilder fra turen. Noen av bildene har en «historie» ved seg

Ved første cachen vi fant på turen, en spennende vri DSC_0005 (800x450)

Fagernes, tror jegDSC_0009 (4) (800x450) – Kopi

RandsfjordenDSC_0012 (2) (800x450) – Kopi

MølleDSC_0015 (1) (800x419) – KopiDSC_0016 (800x426) – Kopi

Mye snøIMG_2811 (800x533) – Kopi

Veldig greit med slik teppe i inngangen og der Amanda spiser. Hun har vanligvis vanlig vannkopp ved maten, og denne andre her ellers, den er så flott med at det ikke søler vann.IMG_2813 (800x533) – Kopi

 

Amanda har eget sauskinn, strevde litt med å finne et «naturlig» et, og som var stort nok. Veldig glad vi tok med sauskinnet på denne turen, siste natten gikk vi «tom» for gass (vi blir egentlig ikke tom, siden vi alltid har ekstra flaske som er full, men de fleste flasker går tomme..) når jeg våknet siste morgenen i bobilen så syntes jeg det kjentes ut som det var litt kjøligere, men vi har jo dyner.. ble litt forbauset og syntes litt synd i Amanda da jeg så hvor mange grader som var inne hos oss, 8 varmegrader o_O  Og hun hadde ligget rolig hele natten. IMG_2821 (800x533) – Kopi

IMG_2824 (800x512) – Kopi

Denne trenger vel ikke noen presentasjonIMG_2827 (800x533) – KopiIMG_2830 (800x529) – Kopi

 

Når vi hadde vært å funnet cachen ved Eidsvollbygningen så skulle vi finne en ved Eidsvoll verk, i følge kartet på mobilen min så var det veldig enkelt.. og når vi hadde gått litt så sa Tore «vi kan ikke gå der», jeg trodde han så noe skilt eller noe, så sa bare «det er jo ikke sperret med noe», vi kan bare gå fort over.. og gikk litt videre. Under her er bilde av hva jeg skulle gå fort over.. Fikk ikke bilde av det hele, men jeg hadde blitt bra våt om jeg skulle gått der.. Den stopper bare plutselig midt i vannet. Man ser trappen opp nede til høyre, og så er det brått ingenting lenger borte til venstre. Så da måtte vi gå rundt. Fikk en ekstra spasertur.IMG_2831 (800x466) – Kopi

 

En kirke tilIMG_2838 (800x514)

 

Her trodde jeg snøen skulle bære meg når jeg tok med Amanda og gikk bortover.. plutselig sto jeg med snø til midt på lårene , og da var jeg langt innpå her, ble spennende å gå tilbake, gikk bra bortsett fra ett feilstegIMG_2842 (800x533) – Kopi

Denne var merket «ikke tilgjengelig om vinteren», jeg måtte bare sjekke for å være sikker 😛dav

Jeg skrev jo om en episode da jeg sto fast i forrige innlegg, og utifra noe lignende så burde jeg hatt bedre vett..
Ved en annen cache på turen var det lignende terreng, men da var det ikke så bratt, eller så langt opp, isete underlag som man ikke så da heller. Men da ga jeg meg ikke, og det resulterte i at jeg datt. Jeg bannet litt og fortsatte.. jeg hadde gått feil, så var slik passe irritert fordi CO hadde plassert cachen på et slik sted, og ikke der jeg trodde *host*. Men jeg kom meg opp, og over veien, og ned igjen på andre siden, der var det ikke så fint, men greit nok, og jeg fant cachen og signerte, og slo hodet opp i betongbrua når jeg reiste meg opp igjen! Altså, trenger jeg å si så mye mer? Jeg bannet litt til, og fortsatte, når jeg kom på veien igjen snudde jeg meg, og så Tore komme like bak meg, det hjalp ikke på humøret :lol:, han skulle bare parkere før han kom etter, men jeg hadde vært litt for opptatt. Hvor han gikk vet jeg ikke, og vil heller ikke vite det, han går sjelden der jeg har gått…

Vi går som oftest sammen til cachene, eller jeg går foran mens han parkerer bilen, er som oftest da jeg bommer litt på veien.. men jeg holder fast på mitt valg av vei om vi går sammen noen ganger også, må bare innrømme at det ofte viser seg å være litt dumt..
Ved noen «park and grab» cacher er ofte bare en ute av bilen.. men om ikke cachen dukker opp i løpet av noen sekunder er vi begge to å leter.Det blir litt «konkurranse» om å finne cachen noen ganger, og det er veldig morsomt 😀

8 kommentarer om “Påsketur 2016

 1. Og dermed har du passert meg i antall funn, grattis! 😀
  Litt pussig, for den første cachen du linker til fikk jeg en sms om fra en annen cacher for ikke særlig lenge siden. Så jeg vet hvordan den ser ut innvendig 🙂
  Og så har dere gått i mine fotspor også, for jeg var ved Eidsvollbygningen romjula 2014. Da fant vi ikke den som ligger like bak, men vi tok Norgesboksen nede langs elva. Og så fikk jeg tatt noen fantastisk fine bilder derfra også.
  Ser ut som min påske går med til å planlegge nye utlegg istedenfor å finne cacher selv. Men det må til, det også 🙂

  Liker

  1. Takk 🙂 Men her er det ikke så mange andre å ta, om vi ikke reiser bort, så du når meg sikkert både igjen og går forbi meg snart 🙂
   Det er morsomt med slike turer, men lit dumt å ikke kunne dra på mindre turer for å finne noen cacher på enkelt dager.
   Så morsomt da, vi brukte litt tid på å se på den.
   Å nei! Nå kom jeg på at vi glemte Norgesboksen, så den jo på kartet, og så ble det bare glemt bort når vi gikk litt fram og tilbake der. Jaja, greit vi har mange andre i området også, vi skal jo alltid tilbake vi 🙂
   Vi snakket om noen utlegg vi også.. så får se 😛 Jeg synes jo at det er veldig morsomt å legge ut også 🙂

   Liker

   1. Det er noen turcacher igjen her i by’n som jeg ikke har tatt, men de tar jeg ikke nå i påska, for da blir jeg nok gående i kø. Ellers må jeg også dra noen mil for å finne PT’er, og det er jo de jeg er mest glad i.
    For meg er utlegg en sånn både-og greie. Det er morsomt å legge ut og å få gode/koselige logger, men jeg synes egentlig det er bare mas med å finne koordinater, gjøre klar bokser, skrive cachebeskrivelse og alt det der. Og det jeg holder på med nå er nok det mest omfattende utlegget jeg noen sinne har gjort, så jeg er litt nervøs for tilbakemeldingene også.

    Liker

    1. Trodde det var litt rolig i de fleste byer i påsken, men er kanskje ikke det.
     Skjønner hva du mener med utleggene, koordinatene er jeg veldig opptatt av når jeg skal legge ut, synes det er greit å ha de så riktig som mulig.
     Å, det blir spennende 😀 Det er jo faktisk litt jobb med utlegg, for de fleste ihvertfall.

     Liker

     1. Er nok en del som har hjemmepåske, pluss at det er mange som har hytte i Halden og som dermed vil bruke turterrenget her i by’n. I tillegg er de fleste PT/WT’ene jeg har igjen i de mest populære turområdene (med sportshytter osv).
      Jeg vil også gjerne ha koordinatene så riktige som mulig, pluss at jeg alltid leter etter en mulighet for å legge ut så stor boks som mulig, sånn at det ikke bare blir PET-rør i skogen.

      Liker

      1. Åja, slik ja. Ja Påsken er jo yndet tid for å gå tur for alle, ikke bare de som går hele året 😀
       Pet-rør er ofte unødvendig i skogen ja, jeg har funnet en type bokser jeg liker veldig godt, de er små så man kan legge de på mange plasser. Har en str større også, men min erfaring er at samme hva man har i boksene så blir det etter kort tid bare loggbok igjen. Og da synes jeg litt av grunnen til stor boks er borte.
       Jeg synes det er veldig morsomt med bytteting, å legge i boksene, men tror det blir minimalt med slik etter å ha tømt «lageret» jeg har nå. Har igjen en del jeg skal ha med når jeg er på første vedlikeholdsrunde 😛 Har begynt da, men bare på de som er sør for oss, det vil si nedover..

       Liker

       1. PET-rør i skogen er helt greit hvis det er en lang WT/PT hvor turen er såpass lang at cachene skal være enkle å finne. Men hvis det er en kortere skogstur eller en tur hvor målet bare er én cache, så synes jeg absolutt at det kan være større bokser. Og jeg har inntrykk av at folk er flinkere til å bytte bytteting hvis det er en kortere runde, for da er det større sjanse for at barna er med.
        Jeg bryr meg stort sett null og niks om bytteting, men legger jeg ut en stor nok boks, så legger jeg alltid ut bytteting også.
        Gidder du å vedlikeholde selv før du får en Needs Maintenance? Det gidder ikke jeg. Men det minner meg på at jeg må stoppe ved en av mine i dag og fikse litt på den, når jeg først skal forbi 🙂

        Liker

        1. Ja i PT er det jo greit, det har jeg selv også 😛 Hadde blitt ruinert ellers, hehe.
         Jeg bytter aldri selv, men legger bytteting oppi mine når de er nye, og så slik etterhvert som jeg sjekker de. Men de aller fleste blir tømt, så har liksom gitt opp det der.

         Jepp, jeg sjekker stort sett alle hver vår og høst (ikke de som er langt til, de har bare 1-2 besøk i året uansett), og så har vi en og annen runde for å sjekke.
         Har også noen cacher jeg vet at får jeg DNF på de, så er cachen sannsynligvis borte, så da sjekker jeg nokså fort. Ellers venter jeg ofte til jeg får to-tre dnf, på en del andre. Jeg vet man ikke må sjekke, men synes det er litt «surt» om cachen er borte, og det kommer noen å leter, spesielt i «høysesongen»
         Tore hadde en del turer innpå Aursjoen her i fjor, og etter PT’en over Bråtåsen også. Men vi er jo forholdsvis nye enda da 😛

         Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..