Ting (turer) går ikke som planlagt, nedtur på nedtur.

Noen ganger kan man virkelig lure på om det er en mening bak noe.
I går fant vi ut at vi skulle dra på «overaskelsesbesøk» i dag, var et event ikke så langt unna her, og siden vi ikke hadde noen planer, så hvorfor ikke.
Vi ordnet til litt i går kveld, satte alarmen på klokken seks i morges, og var på veien før syv i morges. Etter en stund kom en merkelig lyd.. og jeg bare «hva var det?» Men Tore visste ikke.. vi kjørte videre, og lyden kom igjen noen ganger. Jeg begynte å bli en smule bekymret, var -17 grader hjemme i morges, og der vi var «nå» var det -18. Vi skulle videre til Sunnmøre, så der var det jo uansett bedre vær. Vi testet og sjekket bilen et par ganger på Dovre, men fant ikke ut noe om lydene, så vi snudde og kjørte hjemover 😦
Vi hadde på/med klær som var tilpasset vinteren, men så var det Amanda da, som ikke hadde med noe, snakk om å tenke.. Det fristet lite å bli stående et sted lenger fra hjemme, og selv om det forhåpentligvis er en bagatell, så kunne det være litt mer også. Og skulle vi kjørt videre hadde jeg kommet til å sittet og tenkt på de lydene hele veien til vi var hjemme igjen.
Jeg trodde en stund at lyden kom ved bremsing, men oppdaget plutselig at det var ikke det gitt. Har jo erfart at en del biler har lyder ved bremsing, uten at det har så mye å si..
Så vi snudde, og jeg satt bare å tenkte at vi nærmet oss hjemme for km vi kjørte tilbake, og håpet det ikke skulle skje noe. Og plutselig hadde jeg mest lyst til å banke mannen min i hodet med noe hardt! han plystret slik «kvast» en gang (for å få oppmerksomheten til Amanda), og jeg skvatt til forsto ikke at det var plystring med det samme jeg hørte det, og trodde bilen nærmest skulle ramle fra hverandre. Jeg så egentlig ikke det morsomme i det før vi var hjemme igjen.. Og vi kom oss hjem uten at noe skjedde, og lyden forsvant også.
Jeg vet ikke om jeg skal være glad og lettet over at lyden ble borte, eller hva. Hva og hvorfor var lyden der, kommer den igjen!? Jaja, vi får vente å se..

Det ble en liten nedtur, siden vi skulle på tur og event. Vi dro såpass tidlig fordi vi skulle finne cacher i området før eventet. Og så var det litt morsomt å dra overraskende syntes jeg. Men, det kommer vel flere anledninger, og da skal jeg melde meg på 😛
Vi sto ihvertfall opp tidlig, på en søndag..


 

Tidlig i høst bestilte jeg og datteren togbilletter, for å ha en skikkelig langhelg på Østlandet, greit å besøke søsteren/tanten sin 🙂
Fikk ordnet med ferie/fri, togbilletter og alt annet.. Siden jernbaneverket skulle drive med en del arbeid i høst/vinter på den strekningen vi skulle ta tog, så ble turen bestemt til etter den tiden.
I dag skulle jeg inn å sjekke når vi var framme dit vi skulle (skulle bytte tog i Oslo) og oppdaget da at det sto det samme om jernbaneverket nå, det var blitt forlenget en uke!
Jeg liker ikke å kjøre buss (blir rett å slett dårlig) og nå var det en stor del av strekningen med buss istedenfor tog. Hadde det vært en halvtime eller noe slik hadde det vært greit.. men her er det snakk om timer. Og vi skulle jo mye lenger enn Oslo, og da ble bare «tull og rot» så jeg, både fram og tilbake. Så det ende med av vi avlyste turen, denne gangen også! Er det mulig å være så uheldig. Og så tilfeldig at jeg oppdaget det, hadde det ikke vært for at søsteren min hadde spurt om når vi var hos henne, så hadde jeg ikke oppdaget det før vi hadde reist..
Skulle møte Kjersti igjen og være sammen med henne en hel dag også, siden vi var «i nærheten», det er egentlig det mest «ironiske», siden det ikke ble noe av forrige tur nedover heller (når vi brått ble uten bobil i vår). Men vi prøver igjen til neste år, gir jo ikke opp enda.
Nå skal jeg ikke legge planer om noe på lang tid! 😡 👿

 

10399508_1218787463957_7927231_n

 

10 kommentarer om “Ting (turer) går ikke som planlagt, nedtur på nedtur.

  1. Skulle ikke forundre meg om det ikke kom noen flere slike lyder fra bilen nå, så får vi aldri visst hva det var.
   Ja, dårlig gjort å forlenge jobben slik, selv om det sikkert var greit for alle tog reisende slik samlet sett 😦 Jeg kommer til å huske dette året som da alle planer gikk i vasken.

   Liker

   1. Min erfaring tilsier at lydene (nesten alltid) kommer tilbake. På personbilen har vi i lengre tid hatt en dunkelyd, verkstedet sier at det ikke er farlig. Om torsdag kom det en skrapelyd i tillegg, så jeg ba Eileif ringe verkstedet dagen etter. Eileif byttet til piggdekk torsdag kveld, og fredag morgen var skrapelyden borte, så jeg ba han om å ikke ringe. På vei hjem var lyden tilbake igjen, så i morgen får han bare ringe.
    På stasjonsvogna (den jeg hadde hos dere) har vi hatt et utall lyder i lengre tid, men den ble EU-godkjent her om dagen, så da bryr jeg meg ikke om lydene.
    Skjønner godt at dette har vært et skuffende år samlet sett. Men tenk på høydepunktene også: ny og fin bobil, hauger av cachefunn, koselige event, fine ferieturer og sikkert masse mer 🙂

    Liker

    1. Jeg har liksom følt meg så trygg med bilen, siden den er så «ny», alt er relativt 😛
     Men etter en del småtteri da den var helt ny så har den vært helt flott.Kan ikke huske den har kommet med lyder før heller, så blir spennende å se. Hadde full service i vår/sommer, og ikke lenge siden den ble reparert etter en skade, så den burde liksom være i orden. Samtidig så er den jo noen år, og gått litt, så det kan jo dukke opp ett og annet,vi får bare se hva som skjer i uken nå..
     Det er jo så vanskelig også med slike lyder synes jeg, og kanskje spesielt med slike som kommer og går.
     Håper det ikke er noe alvorlig med bilen hos dere heller, det vil si enkelt og billig.

     Ja det har vært noen skuffelser, men på den andre siden så har vi jo som du skriver hatt mange flotte og morsomme turer også, og håper virkelig vi får en hel lang sesong neste år. Kanskje lett for at de turene som ikke blir noe av og slik fester seg lett. Og slik som denne turen nedover nå som ikke blir noe av kommer jeg til å huske en stund.. ble liksom så «dumt». Men, kommer som sagt sterkere tilbake 😀

     Liker

     1. Hvilken årsmodell er bilen? Det sies jo at når en bil er 7 år, kommer gjerne skifting av mange slitedeler på én gang. Stasjonsvogna vår er 13 år og personbilen er 17 år, så her er det både slitedeler og alt annet vræl samtidig.
      Negative ting fester seg dessverre lettere enn positive ting, sånn er vi mennesker merkelig skrudd sammen. Men ja, det bare MÅ ordne seg neste på, på en eller annen måte 🙂

      Liker

      1. 2008 *host*
       Rart hvor stor forskjell det er på biler, den forrige vi hadde var det knapt nok noenting med, før det året vi solgte den. Da var den blitt noen år, og vi begynte såvidt å reparere på den,før vi bestemte oss for å selge.

       Liker

       1. *kremt* Det var 7 år ja :p *hysj*
        Det er mulig jeg husker feil og romantiserer den forrige bilen min, men det eneste jeg kommer på som var galt med den, var at clutchvaieren røk en gang, og så var det en annen gang jeg ikke fikk startet den og måtte ha starthjelp hit til garasjen. Det var en Seat Inca.
        Mamma har hatt Toyota Corolla siden 1984 (kun 2 biler, hvorav den nyeste er personbilen vi har nå), og det har ikke vært store ting med de heller. Sånn egentlig. Det er bare at alt er irriterende idet det skjer. Nå har vi fått time for å finne ut hva som er galt til onsdag, så får vi se.
        Jeg vet ihvertfall at jeg har fryktelig lyst på en Toyota Avensis når vi får råd til å kaste nåværende stasjonsvogn så langt vi bare klarer.

        Liker

        1. Hehe,vi snakker ikke mer om alder.. 😛
         Vi hadde en toyota en gang, som gikk og gikk, men når den først brøt sammen gjorde den det skikkelig, men den hadde gått utrolig langt og nesten ikke påkostet noe, så var på en måte greit.. Så hadde vi en Toyota med to motorhavari på ett år.. Men Toyota er jo kjent for å være bra biler.
         Bilen vår har ikke kommet med mere lyder,typisk! Men det dukker vel opp igjen når vi forlater bygda neste gang, vi har heldigvis NAF medlemskap 😛
         Lykke tilpå onsdag,håper de finner utav det, og at det er «billig»

         Liker

         1. Jeg skal holde tyst om alder frem til jeg får skrevet et blogginnlegg jeg har i hodet. Aner ikke når det blir publisert, men jeg skal love deg at det kun går på min alder 😉
          Noen mandagsbiler kommer nok fra Toyota også, men jeg krysser fingrene for at vi ikke får en sånn når vi bytter bil.
          *ler* Veldig typisk! Greit med NAF, men kjedelig å bli stående uansett.
          Takk! Billig regner jeg ikke med at det blir uansett, men jeg får ta regninga nå mens jeg faktisk har noen kroner på konto. Og så får jeg bare glemme at det kommer en haug med store regninger etter nyttår :/

          Likt av 1 person

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..