Den farlige gassflasken

Vi fikk plutselig litt problemer med gass i bobilen.

På tur hjem fra Vestlandet gikk plutselig gassalarmen en natt, småekkelt. Nå har vi en alarm som skal være veldig bra, så kan ikke si at jeg likte så godt at alarmen gikk. Vi slo selvsagt av alarmen, og på igjen etter litt. Det gikk en stund så startet alarmen igjen.
Rart at slik «alltid» skal skje om natta. Jeg syntes selvsagt at jeg luktet gass også, men så er jeg veldig «redd» det som har med gass å gjøre, og opptatt av sikkerhet med det. Når jeg f.eks har slukket gassblussene etter jeg har laget mat, så tenner jeg en fyrstikk som jeg har inntil alle gassblussene med. Sikkert bare dumt, men en fyrstikk nå og da koster ikke all verden, og jeg blir helt sikker på at det er helt avslått.
Tilbake til gasstrøbbelet, dagen (ettermiddag) etter når Tore hadde vært bak i garasjen så kom det like etterpå en «eim» av gass syntes jeg, og sa til Tore at nå lukter det akkurat slik det gjorde i natt, og noen sekunder etterpå så gikk gassalarmen! Da skvatt jeg da, det var en utrolig ekkel opplevelse. Man skal vel egentlig ikke kunne kjenne at det lukter gass? siden gassen går ned og det er ventilasjon både i gass-skapet og ved døren ut, vil si «trappen» Men jeg var faktisk raskere enn alarmen. Tore sjekket slanger osv, og fant ikke noe galt, slo på igjen alarmen, og det gikk en stund på ettermiddagen og så kom samme «eim» og alarmen slo seg igjen på sekunder etter jeg kjente det.
Vi slo av alt/koblet av som hadde med gassen å gjøre, og sov godt om natten. Alarmen slo seg ikke på igjen.

Nå på tur nordover i sommer så gikk vi tom for gass på den flasken som var tilkoblet, og vi skiftet over til den som var full. Så var vi innom en bensinstasjon for å bytte, og det gikk jo greit. Da hadde vi igjen en full flaske, og en nesten full flaske.
Vi kjørte videre, og dro til Vestlandet. Underveis så byttet vi flaskene, da hadde vi en full tilkoblet og en tom.

I går kveld sjekket Tore slanger og slik rundt omkring, men fant ikke noe. Og vi skiftet jo «gass-slangen» før vi dro på ferie.

I ettermiddag tok vi ut flaskene fra bilen, det er plass til to flasker i bilen vår, og vi har med to flasker. Når den ene er tom så bytter vi over til den andre, og passer på å få byttet den tomme før den «andre» er tom.

Vi så på flaskene og oppdaget at den som var nesten full hadde en morken/råtten pakning. Nå er det noe vi kanskje burde ha sjekket og oppdaget, både da vi byttet flaske, satte den på, og da alarmen gikk, men jeg trodde at flaskene var sjekket og i orden fra både bensinstasjon/de som selger, og de som fyller de opp igjen. Dette var forøvrig to kompositt flasker, uten at det skal ha noe å si.
Tilkoblingen var også forseglet med AGA sin forsegling da vi kjøpte den

Jeg ble faktisk veldig skremt av dette, og de neste gassflaskene kommer til å bli sjekket på alle mulige kanter..

Jeg søkte på nett etter informasjon, og fant noen veldig interessante  artikler  –> http://www.dinside.no/933900/det-er-500-000-ulovlige-gassflasker-der-ute  og  http://www.dinside.no/934093/alle-bor-sjekke-flaska-si

Jeg sjekket jo flaskene våre , og på ene sto det 2014, og på andre 2004..  Den som sto 2014 på var tom, den andre nesten full (og den som hadde pakning som ikke var bra) Om det er pakningen, eller noe annet på den vet jeg ikke, og nå når jeg vet at flasken er for gammel og ikke skulle vært i salg, da blir den heller ikke å bruke!

Bilder

gassflaske til bobil

lovlig gassflaske

ødelagt gassflaske

ulovlig gassflaske

Og ja, som jeg skrev først på, vi burde nok ha sjekket både det ene og andre selv, og gjett om vi har lært. Heldigvis gikk det bra med oss og alt annet denne gangen, men det er viktig å gjøre folk oppmerksom på dette med gassflasker og for ikke glemme viktigheten av en bra alarm! Hva hadde skjedd om vi ikke hadde hatt alarm/våknet av alarmen? Jeg kjente jo lukten av gassen i selve bilen, og ettersom jeg har forstått så skal det litt til før man gjør det.

Vi får se hva vi gjør med gassflasken, kontakter AGA eller noe slik.

Sjekk flaska di! 

3 kommentarer om “Den farlige gassflasken

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..