Pizza til besvær

Jeg tenkte jeg skulle lage meg en enkel pizza i ettermiddag, hadde kjøttdeig i kjøleskapet, så tenkte bare å ta en pose med pizzafyll og blande i kjøttdeigen. Det er to varianter av slike poser jeg liker veldig godt, så det pleier jeg å ha liggende (vil si stående, har to kurver til «slik» i kjøkkenskapet, man har da orden i skapene..) Vel, nå hadde jeg ikke noe slik liggende.. men jeg vet da råd, er i fryseskapet og henter en pakke grillpølser, og tenker som så at jeg kan da lage tomatsuppesaus, det har jeg gjort noen ganger før, og brukt som pizzasaus, veldig godt.
Pakker ut pølsene så de skal tine raskt, og skal finne posen med tomatsuppe. Og tenk, den er ikke der, for den har Tore brukt som saus for noen dager siden, kom jeg på etterhvert.. Jaha, hva gjør man da? Dette skulle bli en enkel pizza, men da får man bare lage pizzasausen selv!
Jeg har en oppskrift på pizzasaus som faktisk er veldig god, men bruker litt tid på å koke den. Siden jeg fremdeles hadde lyst på en enkel pizza, så gikk jeg i gang. Fant fram en kjele, og skulle finne en boks med hakkede tomater, for det er da slik jeg alltid har i en skuff. Gjett hva? Det var ingen boks med hakkede tomater der, ikke andre steder heller. Hvorfor i all verden kjøpte jeg ikke med meg en grandiosa i dag!
Det jeg hadde nok av i skuffen var bønner, bønner i tomatsaus, kidneybønner, brune bønner og noe til, men selv om jeg liker bønner så hadde jeg en mistanke om at det ikke kom til å passe så godt på pizzaen.
Jeg så bort på benken, og der lå tre tomater.. hvor vanskelig kan det være.. så jeg gikk atter i gang med å lage pizzasaus. «Kokte» tomater så jeg fikk flådd de, skar de opp, tilsette litt solsikkeolje, litt tomatpuré, litt basilikum og litt oregano, litt pepper, sukker og litt salt. Kokte det en god stund, tilsette hakket løk, og lot det koke enda lenger.
Jeg kunne jo brukt bare tomatpuré, det gjorde vi på 70-tallet når vi begynte med pizza, men nå er vi kommet litt lenger.. 😛

Pizzasausen ble veldig god, bare så synd det ikke ble så mye av den. Pizzaen ble god også.

En enkel pizza med pizzasalat

pizzasaus pizzasalat

En kommentar om “Pizza til besvær

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.