Eier ikke skam

Jeg leser/hører stadig om folk som skriver/forteller om de skamfulle hundene sine, når hunden har gjort noe galt. De kan se på hunden med det samme at den har gjort noe galt, selv før de ser hva som er galt.
Har sikkert nevnt det før, slik plages ikke Amanda så mye med.. tviler sterkt på at hun i det hele tatt vet hva skamfølelse er. Det hjelper ikke så mye å ta henne på fersken heller, hun vet at «det» og «det» har hun ikke lov til, men bryr hun seg? Nope.
Hun går jo ikke rundt og gjør «det» og «det», litt vett har hun da.. Men i dag etter jeg kom hjem fra jobb, snakket og koste med Amanda, startet på middag, ryddet litt osv, så gikk jeg å satte meg i sofaen, og så hørte jeg noen lyder som minnet meg sterkt om «dette får du ikke lov til», jeg gikk fram til kjøkkenet, og der er Amanda på tur til å forsyne seg av en godbit, som jeg har lagt helt ytterst på kjøkkenbordet (smart når man har en slik hund, man ber nesten om det) Jeg «skråttå» til, og Amanda sette seg ned og logret.. her skal jeg si det står respekt av matmor 😆
Hun burde da ha hatt vett til å se ned, se skyldbevisst på meg, eller unnskylde seg.. men neida.
Så da ga jeg henne godbiten og så gikk vi å hadde en alvorsprat.
Det gjorde jeg selvsagt ikke, og godbiten ligger fremdeles på kjøkkenbordet.
Slike episoder som dette er noe jeg ikke ser så veldig strengt på, siden det er min egen feil. Selvsagt skulle jeg ønske at Amanda ikke prøvde seg, eller at vi kunne hatt liggende framme alt av det som kan spises uten å tenke på at det kan bli borte, men som sagt akkurat dette er ikke noe jeg bryr meg så mye om.
Amanda har faktisk ikke tatt så mye, eller prøvd å ta så mye, det jeg husker best er lammesteken i fjor påske (at det går an å være så dum..) og colaglasset mitt på stuebordet en gang.
Det er det samme med sengeklærne våre, lar jeg putene ligge i sengen er de garantert eksplodert etter kort tid om Amanda er alene, og det skjer.. Alt dette er igrunn småting som jeg ikke gidder irritere meg så mye over. Det finnes viktigere ting å bruke energien på, og om dette er de verste Amanda gjør, så er det helt ok (vel, nesten..) Da er det andre ting som jeg ser på som mer alvorlig.
Ikke er jeg noen perfekt hundeeier, og ikke er Amanda noen perfekt hund, så da passer vi bra sammen 🙂

En kommentar om “Eier ikke skam

  1. Tilbaketråkk: Eier ikke skam | Blopp.no

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..