Røyk uten ild

Fyrer som bare det, og Amanda ligger ikke i sofaen.. Det har sine naturlige årsaker, sengen hennes er nærmere ovnen

Boerboel

Nå har hun forresten krøpet ut av sengen også, og ligger på gulvet foran ovnen.
Heldigvis ligger hun ikke så mye på gulvet, ihvertfall ikke om vinteren. Om sommeren ligger hun ofte på gulvet, om det er varmt. Hun har så flotte føtter, enda..
Boerboel og mange andre raser som er litt tunge og har kort pels får ofte liggesår, eller hva det heter. Albuene og hasene (?) er de punktene som er mest utsatt, og får ofte tykk og noen ganger sår hud.  Hva man kan gjøre med det vet jeg ikke, annet en å passe på at hunden har riktig/mykt liggeunderlag, og følge med så det ikke blir sår/betennelser.
Amanda har såvidt hatt begynnende liggesår, men det blir borte igjen veldig fort, så at hun hadde litt bak på hasene nå, litt mørk hud. Faren med det om det blir vedvarende er at pelsen ikke kommer tilbake. Nå tror jeg at det skal godt gjøres at en hund som Amanda (rettere sagt en slik rase) ikke får slike punkter til slutt, ser ut som det er veldig vanlig, og øker selvsagt med tyngden på hunden, og alderen.
Amanda har passert tre år, så får være glad så lenge føttene er slike som nå, og fortsetter med «spesial»madrassen i sengen på soverommet for å forebygge, tror den har mye å si.

Jeg laget middag i ettermiddag.. og før den var ferdig begynte røykvarsleren å pipe. Pipe er egentlig ikke så riktig ord, det ble en forferdelig uling..
Jeg fullførte nå middagen og spiste riktig så godt. Når Tore kom hjem så var noe av det første han sa «hva har skjedd her?», det luktet rart utenfor her, og inne luktet det nok ikke så bra heller. Jeg trodde jo at alt av lukt var borte, men neida.
Men, middagen smakte utrolig godt, og var ikke antydning til at den var svidd, ble bare litt mye røyk en stund.

4 kommentarer om “Røyk uten ild

 1. Tilbaketråkk: Røyk uten ild | Blopp.no
 2. Arkas hadde «liggesår» på begge albuene, og det fikk han ganske tidlig. Jeg pleide å smøre det med sinksalve for å holde det mykt og for å unngå sprekker, og det fungerte ganske godt.
  Røykvarslere er litt vel sensitive enkelte ganger altså!

  Liker

  1. Så rart han fikk det tidlig siden han var en «pelshund», men er vel litt individuelt. Shep hadde det også på albuene, men ikke før han ble gammel, og han likte å ligge på muren ute, dumme hunden, det hjalp liksom ikke.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.