Følg oppskriften

Siste tiden har jeg hørt diverse ymting om at man skal følge oppskriften, når man lager mat osv.. Altså, hva med litt fri fantasi?
Jeg kan vel tenke mg grunner til at man skal følge oppskriften, ihvertfall lese den.. Må si jeg har bommet grundig noen ganger.. Men likevel er det greit å forandre litt på oppskrifter en og annen gang, så man får det litt mer slik man liker, eller har av ingredienser.

Jeg laget mat nå en kveld, og ble litt bekymret underveis, maten så ikke ut til å bli slik som den skulle.. jeg hadde fulgt oppskriften, delvis.. Jeg hadde stoppet å lese litt før oppskriften var ferdig, og når jeg da sto å leste opp slutten av oppskriften (etter jeg hadde hatt den inn i stekeovnene ) sto det bl.a helle over i en stor, godt smurt ildfast form. Ikke hadde jeg fått med meg at formen skulle være stor, ikke hadde jeg lest noe som helst om at man skulle smøre den heller (noe som egentlig skulle vært bortkastet, det er slik man burde vite..) Jeg hadde ikke hatt maten oppi noen stor form, og smurt den? Ikke i det hele tatt.
Løsningen ble at maten sto inne i stekeovnen over dobbelt så lang tid som den skulle (25 min, isteden for 10 min) og maten ble helt perfekt, ikke satt den fast, og smakte veldig godt, snakk om flaks 😆

Jeg laget forøvrig fruktsalat til dessert nyttårskvelden, noe som ble helt mislykket. Nesten alt av frukt var smakløst, og sukkerlaken var heller ikke som den pleier. Fruktsalat har jeg laget mange ganger, og koker laken selv, og det pleier hele tiden bli godt, men denne gangen smakte det ikke noe godt, det smakte ikke bedre dagen etter heller. Pussig.. Trøstet meg med at Waldorfsalaten ble veldig vellykket og god, det er igrunn litt viktigere enn desserten.

I dag står elgstek og svinestek på menyen, der har jeg aldri oppskrift.. har den stående inne i stekeovnene til jeg tror den er ferdig, og det går alltid bra. Jeg er ikke noen tilhenger av rosa elgstek, så har den i ovn til jeg er sikker på at den er gjennomstekt 😀

Amanda tar livet med ro i dag, og jeg har fått moppet over gulvene i full fart. Ikke mange dagene siden jeg gjorde det, men klippet klørne til Amanda i dag.. Når jeg klipper klørne til Amanda blir gulvet glatt etterpå.. Amanda sikler, det renner nesten av munnen hennes, men det er en billig pris å betale.
Jeg klarer å holde klørne hennes akkurat «i sjakk», i dag var jeg veldig nærme å ta litt for mye på en klo så jeg, helt på grensen. Nå får jeg jo klippe helt uten problemer, igjen.. hun står helt rolig, og kan klippe om det er så alle klørne uten stopp. Men jeg synes det er greit å gi henne en godbit mens vi driver på, og etterpå er det mye/stor godbit, derfor siklingen underveis. Hun vet at det kommer noe godt, og da slår hun på siklingen.
Vi skal vel til veterinæren i februar eller noe slik, vaksine og det vanlige, tror jeg skal be de klippe klørne skikkelig da, så jeg får et bra utgangspunkt.
Jeg bruker hodelykt når jeg klipper klørne til Amanda nå.. der ser sikkert passe smart ut, men jeg føler meg mye sikrere da, jeg har blitt så avhengig av godt lys til nesten alt jeg gjør, lurer på om det kan ha noe med alderen å gjøre… 😛

Vinterbilder

boerboel i skogen boerboel i skogen boerboel i skogen boerboel i skogen

En kommentar om “Følg oppskriften

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..