Stillhet, og pinnekjøtt

Så ble det stille.. LB og familien dro i dag, og av naturlige grunner ble det da litt roligere i huset 🙂
Jeg tok et «tak» og ryddet/vasket etterpå, har ikke engang støvsuget siden før jul, så kan trygt si det trengtes litt opprydding nå.
Vi har jo spisebord man kan bygge ut med klaffer, til lille juleaften så hadde jeg på en klaff, og syntes bordet ble bra stort.. men under julemiddagen fant jeg ut at til lunsjen dagen etter skulle jeg ha på den andre klaffen også. Bordet ser gedigent ut med begge klaffene, men med mye mat og folk så var det veldig greit med skikkelig stort bord. Når vi fjernet begge klaffen i dag så ble bordet veldig lite..

Vi snakket om pinnekjøtt i fjor ved juletider, men ble ikke noe av. Jeg kan ikke si at jeg er så veldig glad i pinnekjøtt, rettere sagt så liker jeg det ikke.
Nå er det lenge siden jeg har smakt det, det var pinnekjøtt på menyen når vi var på julebord nå i desember, men det var ribbe osv også, så da var valget enkelt for meg, ikke noe pinnekjøtt.
Alle ungene liker pinnekjøtt, og de pleide å spise det hos svigermor når hun levde. Jeg har aldri laget det, ingen andre her hjemme heller, men i år bestemte vi oss for å prøve. Tore sto for matlagingen, den dagen også.. Og det ble veldig godt, såpass at vi kommer helt sikkert til å ha det igjen neste jul også. Det luktet ikke godt når det sto å dampet, selv med kjøkkenviften på fullt så luktet det sau! Jeg er ikke noe glad i saukjøtt osv.. og mens pinnekjøttet sto på ovnen så angret jeg virkelig på at jeg syntes dette var en god idé i utgangspunktet. En av gangene jeg tittet ned i kjelen er jeg sikker på at det sa bææ i bunnen av kjelen!
Siden vi var så mange som skulle spise den dagen også, hadde jeg gardert meg med en haug med røkte kjøttpølser, greit å ha noe man kan spise.. og de pølsene passet veldig godt til kålrotstappe.
Kålrotstappen var hjemmelaget, og passet perfekt til pinnekjøttet. Nå er det sikkert veldig viktig hva slags pinnekjøtt man har, og med hjelp av LB plukket jeg ut en pakke med veldig fine kjøttstykker på, den var helt perfekt, Rogalam eller noe slik.
Det var igjen et par pakker fra Gilde også, men de var bare fett og bein, vi var selvsagt ute i siste liten til å kjøpe. Men pakken fra Rogalam var veldig fine kjøttstykker i. Jeg sto forresten med mobilen på butikken for å leste test av pinnekjøtt, siden jeg ikke kan noenting om det er det greit å få en pekepinn på hva som er bra og ikke bra, selv om det er individuelt hva folk liker. Jeg hadde lest en test av pinnekjøtt tidligere, men det eneste jeg husket var at Henriettes ikke var bra. Den fra Rogalam skulle være bra så da var valget enkelt.

Det ferdige resultatet

pinnekjøtt rogalam
Yummi, gleder meg faktisk til neste år allerede! Og jeg som ikke liker pinnekjøtt.. det smaker ihvertfall mye bedre enn det lukter under tilbereding, heldigvis.

Amanda har «oppført» seg så bra i jula, var helt greit å ikke kunne være i sofaen, hun prøvde ikke engang (bortsett fra å hvile forparten slik hun alltid har gjort). Hun har sovet på sengen sin i stuen og på soverommet, jeg syntes jeg måtte være litt solidarisk med henne en kveld..

boerboel

Hun sovnet så godt på armen min, at den dovnet.. Ikke noe lettvekter det hodet der.

Det gikk bra med henne og Duke nå også, stort sett.. Duke ble litt ivrig med å fekte, så Amanda ble en smule irritert..
Pakkene under juletreet fikk forresten ligge helt i fred for Amanda, hun brydde seg ikke om de, men Duke.. han klatret på, over og gjennom haugen, han skulle nok undersøke litt. Løsningen ble å fjerne et par pakker, som sannsynligvis fristet litt mer enn de andre. Hadde vært kjedelig å stått opp om morgenen julekvelden, og alle pakkene vært ramponert. Duke er jo den som passer på stue og kjøkken om natta, noe som går helt fint. Han rørte ikke engang juletreet, det gjorde han ikke i fjor heller, merkelig katt.

I dag var det ei som var veldig glad over å få igjen plassen «sin», sofaen.. Når jeg å Tore sto på kjøkkenet lå hun å fulgte med oss

boerboel

Og etter litt hørte jeg en merkelig lyd.. da hadde hun sovnet der hun lå

boerboel

Julefeiring og fullt hus tar på for de som er små.

Enda bedre ble det da hun fikk selskap i sofaen, og fikk noen føtter og hvile hodet på, nesten så man kunne høre henne sukke henført

boerboel

Nå får vi se hva resten av juleferien går til.. Håper virkelig det blir bedre vær, i går på ettermiddag og kveld ble det betraktelig bedre vær, så det var litt irriterende å våkne til -27 i morges. Jeg «gidder» bent fram ikke drive ute når det er så kaldt, og ser ikke noen grunn til at Amanda skal gjøre det heller, men har et håp om litt bedre dager utover romjula nå. Tror vi har litt godt av å bevege oss litt etter så mange dager i ro.
Skal jobbe to dager etter helgen, så er det ferie igjen, resten av året 😀

En kommentar om “Stillhet, og pinnekjøtt

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..