Funnet på google

Mange «finner» bilder på google.. eller de «låner» bilder fra google.
Google er som de fleste vet en søkemotor, en søkemotor eier ikke bildene man søker etter, så man kan ikke låne bilder fra google!

Bildene som ligger ute på nett som google og andre søkemotorer finner for deg når du søker etter noe, et det noen som eier.
Det er ikke slik at når man legger ut et bilde på nett et sted så er det fritt fram for andre å bruke det, og heller ikke når man merker det med «funnet på google».
Så mange på grupper på fb, blogger og forum, osv rundt omkring som legger ut bilder i hytt og vær, merket med funnet/lånt fra google, noe som ikke er greit.
Jeg trodde at vi nå i 2014 var kommet så langt at de fleste som var på nett var klar over rettigheter osv ang bilder osv som man «finner» på nett, man kan ikke bare «låne» bilder fra nett.

Puh, jeg blir bare slik lettere irritert på at folk bare tar bilder uten videre, nå er ikke jeg noen fotograf, og bildene jeg legger ut er heller ikke så veldig bra, men likevel så er det ikke greit å bare ta bildene til andre.
Det hjelper ikke at det er «bare» et hundebilde, noen eier dette hundebildet! Man kan ikke bare låne eller finne et bilde «på google» selv om det ikke er personer med på bildet.

Jaja.. over til noe annet.. Mine mystiske pakker er fremdeles mystiske, har ikke funnet ut mer, de bare er der..
Men det kommer jo en og annen pakke utenom, blant annet en rikstv boks. Selvsagt takket boksen vi hadde plutselig for seg, og der forsvant mange timer med opptak! Selvsagt dumt å ikke ha noen boks også.. men alt jeg hadde tatt opp som jeg skulle se på senere 😦
Vi har et par andre bokser, men de er slike uten opptak osv. De fungerer jo greit nok, men savnet fort å kunne trykke på pause når Amanda plutselig fant ut hun skulle ut, midt i en spennende serie. Eller å sette et program på opptak når det startet lenge etter «leggetid». For å ikke snakke om de gangene programmene «kolliderte», da var det også greit med opptak.

Jeg har fått vasket gulvene i kveld, noe som nesten er litt bortkastet når man har en hund med løpetid innendørs.. Men jeg er bare så glad for at hun er ferdig til jul, at det gjør meg ingen verdens ting akkurat nå.
Løpetiden er ett av minusene med tispe, men ikke alltid det er så greit å ha hannhund når andre hunder i nærheten er tispe heller. Ja, jeg tenker selvsagt på de hannhundeierne som overhode ikke har oppdragelse på hunden sin, slik at den blir veldig «vanskelig» i slike tilfeller. Det finnes faktisk de med hannhund som lar ikke klarer å oppdra hunden sin, og som bare lar hunden gå å mase eller sutre når det er en tispe med løpetid i nærheten, makan…
Vi har aldri hatt hannhund som har hatt noe særlig problem med at tisper har hatt løpetid, det er jo selvsagt fordi vi kan dette med hund og lydighet, og jeg mener selvsagt at dette må alle andre få til også, skulle nå bare mangle når man først skal ha hund liksom.

ironi

5 kommentarer om “Funnet på google

 1. Så klart Google eier bildene man finner der! Eier ikke Google hele internettet da? :p
  Nå har du gjort meg nysgjerrig på disse pakkene også! :/
  Godt at du forklarte for meg at det er min skyld at Nairo klikker når det er løpetisper i nærheten, jeg har lurt lenge på hvorfor han er sånn, og nå vet jeg at jeg har gjort noe galt 😉

  Liker

  1. Hehe, jo Google gjør jo det 😛
   Jeg som ikke er av de yngste *host* vet at man ikke bare kan ta bilder fra google, og denne merkingen med «funnet» og «tatt» gjør meg snart sprø, jeg nekter å tro at det finnes så mange uvitende personer om akkurat dette.

   Ja, du må ha gjort noe helt feil, du burde snakke med noen som kan dette med oppdragelse og lydighet.. Dette er også noe jeg har trøbbel med å ta alvorlig, at folk virkelig tror at det er så enkelt, uansett hund. Hunder er jo så forskjellige, og man kan lure på hva som skjer den dagen de som vet og kan så mye om hund får en hund som ikke er A4, stakkars hund..
   Vi har aldri hatt noen hund som har vært «trøblete» i slike situasjoner, men jeg vet om folk som virkelig kan hund og vet mye om hund, slite med akkurat dette, som mye annet.. og som er åpne om det også.

   Liker

   1. Det er nok mye tankegangen «Alt på internett er gratis og fritt til å brukes» som er gjeldende der ute. Enten får man si ifra til de, eller så får man bare slutte å bry seg.

    Altså, jeg vet jeg kunne gjort en del mer for å prøve å løse problemet, men han har vokst av seg en del, og vi vet bedre enn å gå tur i jentenes territorie når de løper, så alt i alt er det ikke så ille lenger. Men jeg vet om hannhunder som har hoppet gjennom lukkede vinduer for å komme til jentene ute, og det er ikke så himla lett å styre hormoner altså.

    Liker

    1. Nja, jeg synes det igrunn er både frekt og ulovlig å bare ta bilder på den måten der. Jeg har ikke alltid sagt fra, men har hendt seg jeg har kommentert «jøss, der er jo bildet mitt jo», eller, «du har jo bilde av Amanda», mange vet at de ikke bare kan ta bilde, men gir blaffen.

     Jeg bør jo egentlig bare be Amanda ta seg sammen når hun får den innbilte perioden sin.. 😛

     Pakkene ja, det glemte jeg. Jeg får sannsynligvis ikke visst hva som er/var i de engang, og det er irriterende. Og så to pakker da! Ene er/var 0,7 kg, den andre 1,8 kg, og slik passe store..

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..