Dekken til boerboel (stor hund)

Endelig.
Jeg har strevd litt for å finne et passende dekken til Amanda. Jeg har en overall som faktisk passer veldig bra, bortsett fra beina.. de er for lange. Skal få ordnet den, en gang..
Har vært på utkikk etter et vanlig dekken, men det ble ikke så enkelt. Noen av de jeg har sett på har nok sikkert passet, men så har jeg noen «krav» som skal oppfylles også.

Dekkenet skal være funksjonelt, slik at det ikke er noe hinder for vanlig bevegelse. Og det skal ikke være for tykt. Det skal gå litt ned på alle føttene, og helst litt under.
Nå sier jeg stort sett dekken om «alle» vinterklær, men noen går under betegnelsen jakke, overall, dekken osv.

Jeg har sett på dette her fra Hurtta

bilde fra hurtta.com
bilde fra hurtta.com

Det finnes i denne fargen over her, svart/rosa og helsvart. Jeg likte dekkenet på mange måter, men syntes kanskje det blir for tykt, heldigvis.. for når jeg begynte å se nærmere på det for å sammeligne det med et annet, så oppdaget jeg at det var bare å glemme det, det kom ikke til å passe Amanda pga størrelsene. Amanda er ikke noen hund som passer inn i mange «vanlige» størrelser, noe som gjør mye trøblete.

Men så oppdaget jeg et annet dekken/jakke fra Hurtta, dette

bilde fra hurtta.com
bilde fra hurtta.com

(Det finnes også i svart)
Dette hadde litt annerledes størrelser, og jeg tok sjansen på å bestille til Amanda, tok litt over en uke før det kom, så jeg var veldig spent mandag da jeg skulle prøve det på Amanda.
Det satt veldig godt på henne, såpass at jeg ble forbauset.
Dekkenet kan reguleres her og der, strammes inn.. Vi trengte vel ikke stramme inn så mye 😛
Det er åpning på ryggen til sele, noe som var det avgjørende for at jeg bestilte dette. Ikke mange dekken som har åpning for at man kan bruke sele under.

Her er det som står på Hurtta sin side om jakken:

  • Vanntett
  • Behagelig å ha på
  • 3M-reflekser
  • Rygglengde, belte og krage som kan justeres
  • Seleåpning på ryggen som kan lukkes på nytt i størrelser på 30-90cm
  • Beskytter brystet og hovedmuskelgrupper
  • Integrert sele i små størrelser på 20–25cm
  • Festesløyfer som kan lukkes på nytt for bakben i store størrelser på 65–90 cm
  • Kan maskinvaskes

Summit-parkaen fra Hurtta er en enkel og effektiv måte å holde hundens kroppstemperatur jevn på i kaldt vær. Vinterjakken er utformet for å hjelpe korthårede hunder og hunder uten underpels med å holde varmen, slik at de ikke fryser i vanskelige værforhold. Selv hunder med tykk og lang pels trenger hjelp til å holde varmen nå og da. Ting som kan øke behovet for varme hos hunder er våt pels, påkjenninger etter mosjon, alderdom, graviditet eller ulike sykdommer.

Denne svært tekniske vinterjakken beskytter hundens viktigste muskelgrupper, brystet og den følsomme mageregionen. Jakken er rask å ta på og av, og passer spesielt godt til oppvarming av musklene til aktive hunder før eller etter dressur. Produktet har en vanntett og pustende Houndtex®-kledning og svært synlige 3M-reflekser.

Summit-parkaen fra Hurtta er en fullstendig omarbeidet og svært funksjonell versjon av den klassiske vinterjakken. Den anbefales for krevende bruk.»

Her er ofte kaldt på vinteren, og selv om Amanda ikke reagerer så mye på kulde, annet enn potene.. så er det greit å ha på litt når det blir kaldt. Blir det -30 og nedover så går vi uansett ikke noen tur, man skal tross alt puste også.
Dette dekkenet dekker så godt der jeg vil at det skal dekke, og er «hel» foran, jeg kunne kanskje ha ønsket at det dekket litt mer under, bakover.
Siden vi går tur og ikke står rolige når vi er ute på tur, så tror jeg dette er veldig passende til vårt formål.
Amanda fikk prøve det på en liten tur i kveld, slik at jeg fikk sett hvordan det fungerte, og det fungerte veldig bra, ikke noe problemer når hunden markerer heller..
Man kan «snøre» det inn/opp bakerst, men jeg synes det er godt at det dekker baksiden litt.
Kan nok tilpasse det litt mer enn hva vi gjorde nå i kveld, men vi tok bare en liten prøvetur.

På nederste bildet ser man hvor bra selen til Amanda passer til dekkenet, jeg er så tilfreds med den selen, og når den passet så perfekt under dekkenet så kunne det ikke vært bedre.
Det var ett lite minus med dekkenet så langt forresten, Amanda ble plutselig tykk..

vinterdekken til stor hund boerboel

dekken til boerboel stor hund

hurtta dekken til stor hund

Prisen på denne varierer veldig, jeg betalte 559 kr for dette i en av de største størrelsene, det er ofte slik at prisen stiger med størrelsen. Jeg fant samme dekken til 7-800 kr, ja opp til 1200 kr for samme størrelse.

Blir å henge det opp til annet vær, vil ikke venne henne til å bruke noe slik uten at det er nødvendig. Nå kan det sikkert diskuteres om og når slik er nødvendig, men jeg synes det er greit å ha litt på denne type hund i slik klima som vi har. Vi har klart oss uten tidligere, men har måtte bråsnu og gått hjem igjen noen ganger pga kulden. I fjor vinter hadde vi en fin vinter med tanke på temperaturer, knapt nok det var nede i -20.
Med tanke på at Boerboel kommer fra et varmere land så synes jeg at de klarer seg veldig godt i Norge

Nå mangler hun bare skikkelige fleecesokker, ser ut som det kanskje kan bli en ordning, får se om en uke eller noe slik.

Og for de som ikke følger bloggen på fb, følg med i neste innlegg, der kommer noen avslørende bilder 😆

3 kommentarer om “Dekken til boerboel (stor hund)

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..