Høst

Da er det høst.. Vind, regn og snø på toppene, for å ikke glemme at kalenderen viser oktober.
Har syklet på jobb om morgenen en tid nå, det går jo greit, men nå en morgen var det vind, mye vind, motvind.. Jeg brukte utrolig lang tid på å komme meg på jobb, bra for meg at jeg ikke hadde dårlig tid, kom forresten noen minutter før bussen kom..
Men, det som var verdt hele sykkelturen var grevlingen jeg møtte. Har vel knapt nok sett levende grevling før, og denne tuslet bare foran meg, og inn i skogen.. Det tok meg noen sekunder å forstå hva det var, er litt «spesiell» fasong på grevlingen i forhold til katt og rev.
I dag hadde vinden sluttet, da regnet det.. og jeg fikk skyss til jobb.

Høst er jo også tid for fårikål, så i dag har jeg spist poteter og kål til middag, ja med litt kraft på da. Har ikke gått over til å bli vegetarianer, men akkurat sau/lam klarer jeg meg uten, de tar seg best ut med pelsen på, mens de breker..
Jeg kunne selvsagt funnet meg noe annet til middag, men liker fårikål, bare jeg slipper kjøttet 😛

Høst er tid for vedfyring og kos.. Vedfyring er ikke samme kosen ved om våren, den gjør seg best om høsten.
Levende lys er også veldig koselig, så har blitt noen nye lys»holdere» eller hva det heter

IMG_9626 (800x534)

Høsten er også førjulstid.. butikkene bugner av blader som handler om jul, er jo bare 2 1/2 mnd til jul, så greit å være ute i god tid..

Høsten er tiden for forkjølelse.. der har jeg vært riktig så heldig, enda.. og satser på at det ikke blir mer enn antydninger.

Høst er tid for mange fine turer, og mye annet 🙂

IMG_9633 (800x533)

7 kommentarer om “Høst

 1. Det jeg vil anse som den første ordentlige høstdagen her nede var på bursdagen min. Eileif, Nairo og jeg gikk en tur på formiddagen, og da blåste det skikkelig og løvene ramlet ned rundt oss. Men det snodige var at det var varm vind som blåste, ihvertfall varm til årstiden å være. I dag har det vært enda mer høstvær med ordentlig vind (og nå er den kaldere) og øs pøs regn. Men enn så lenge er det meldt bra vær til helgen, da håper jeg at jeg får til både en lang tur med Nairo og et geocachingevent på lørdagskvelden 🙂
  Jul begynner i desember! Basta! Jeg kan godt handle julepresanger før desember, men å tenke på julebrus og julesjokolade og julehefter og julepynt, nei det nekter jeg å gjøre før kalenderen sier desember altså!

  Liker

  • Det har jo vært en fantastisk høst, så litt annet vær måtte bare komme til slutt. Men det kan jo bli mange fine dager og turer enda 🙂
   Du er heldig med eventer og «slik», her er ett på Lillehammer neste helg.. bare 20 mil 😛 Så vi får se…..
   Litt tidlig til jul ja,men er det mange vil ha tydeligvis, for selger det gjør alt «slik», og julebrusen og marsipan er nok like rundt hjørnet 😦
   Greit at det er fordi kundene vil ha det, man trenger ikke kjøpe av det, men å gå å se på mer og mer jul utover oktober gjør at man blir lei. Før så var det spennende og morsomt når butikker hadde fram/opp julevarene sine, det er ikke det samme lenger.

   Liker

   • Ja, jeg håper inderlig at det blir noen fine dager til, for jeg vil ut på tur 🙂
    Er ikke mange eventer jeg er på heller altså, mange av de blir lagt til kvelden på ukedager, og jeg har rett og slett ikke kapasitet til å kjøre frem og tilbake såpass mange mil flere ganger om dagen. Derfor er det veldig fint at det er ett til lørdag, for da kan jeg være med en liten stund før jeg skal hjem til Skal vi danse :p
    Joda, butikkene setter jo ut jule»stæsjet» tidlig nettopp fordi folk handler det, men jeg synes det er helt latterlig. Som du sier, man blir jo lei!

    Liker

    • Det skal bli mange fine dager til! Og så skal vi ha en lignende vinter vi hadde nå sist, passende temperaturer 🙂
     Har lyst til å få til et lite event her neste år, får se.. Greit å vente til august, i tilfelle man kan få bruke for det til noe 😛
     Førjulstiden for meg er desember, til nød 1. advent, om den kommer i slutten av nov, det var da slik det var før

     Liker

     • Høres ut som en god plan, sørger du for at den planen gjelder her nede også? :p
      Åh, så spennende! Håper jeg får sjansen til å delta på eventet ditt! Ja, det er nok ikke dumt å legge det til august *ler*
      Helt enig! Første advent eller den torsdagen julegateåpningen er her i by’n (pleier å være mot slutten av november en eller annen gang), det er da jula starter.

      Liker

      • Åja, jeg har så gode værkontakter så..
       Ja må få til litt selv noen ganger, om man ikke bor litt mer sentralt til. Har vært på ett, og skal på ett til nå, så blir det kanskje noen til, hvem vet 🙂 Og da er det greit å prøve selv også, får se om jeg får med en eller to til å ordne noe når den tiden kommer, greit å planlegge i god tid ihvertfall.

       Liker

 2. Tilbaketråkk: Høst | Blopp.no

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s