Uheldige Amanda

Noen ganger lurer jeg på om Amanda er ekstra uheldig.
Vi har jo begynt å gå turer igjen, og søndag hadde vi en kjempeflott tur. Vi dro tidlig, så da var vi jo hjemme igjen «tidlig» også (ved totiden).
Når vi kom hjem var Amanda som vanlig.. og etterhvert på ettermiddagen fikk hun ismelonen jeg skrev om.
Hun fortsatte å være som vanlig.. helt til sent på kvelden. Hun hadde ligget på soverommet vårt (noe som også er helt vanlig), når hun kom fram så la jeg merke til at hun sto så rart.. når jeg sjekket så så jeg at ene bakfoten knapt nok var nede i gulvet. Hun ville ikke belaste foten, og fikk heller ikke lagt seg til på skikkelig måte, slik gikk nå kvelden.. og natten.
Amanda hadde tydelig vondt, og klarte ikke ligge rolig. Når hun lå så flyttet hun på noe av seg «hele tiden».
Ved firetiden om morgenen sovnet både hun og jeg, og sov til klokken ringte halv seks. Amanda ble liggende, og hun fikk bare ligge mens jeg sto opp og ordnet meg, og frokosten etterpå. Tore sto opp, men Amanda lå.
Jeg satte fram frokosten til henne, men neida, ingen Amanda sto opp for å spise. Vi fikk henne opp til slutt, men å spise maten var det bare å glemme, ikke engang med gode kjøttbiter fra middagen vår dagen før fristet henne.
Hun belastet overhode ikke ene foten, så hinket/hoppet på tre føtter. Måtte uansett ut med henne, og det gikk så som så, hun fikk nå gjort det hun skulle, så alt det var heldigvis i orden. Når vi kom inn igjen så «gikk» Amanda rett inn på soverommet for å legge seg. Hun var verre enn kvelden før, så det var slett ikke moro å dra fra henne. Hun kom ikke når jeg skulle gå, så jeg måtte inn på soverommet for å si adjø.

Snakket med veterinæren senere på morgenen, jeg hadde en mistanke til at hun hadde fått en strekk eller noe.., så vi ble enige om å se det an litt. Kunne eventuelt gitt Amanda smertestillende, men ikke alltid det er så lurt heller.

Når jeg kom hjem fra jobb den dagen så var det ingen Amanda som kom meg i møte, jeg snakket til henne når jeg kom inn så hun skulle høre det var meg, og hun lå rolig på soverommet til jeg kom helt bort til henne. Må innrømme jeg ble litt mer urolig da..
Når jeg gikk fram igjen så ville Amanda bli med, så hun stablet seg på bena og ble med fram. Jeg lukket opp verandadøren, og Amanda gikk ut. Etterhvert så la hun seg, kom inn igjen og la seg, og ut igjen.
Noe senere begynte hun å såvidt nedi med benet, og utover kvelden belastet hun foten mer og mer. Hun holdt den oppe når hun sto rolig, men det kom seg også sent på kvelden.

Den som da gikk å la seg ved nitiden i går kveld, var meg og Amanda. Og da sovnet vi bra fort, og sov til fire..
Når vi sto opp ved femtiden så virket hun nesten normal, og frokosten gikk ned på høykant (det gjorde forøvrig kveldsmaten i går kveld også)
I dag når jeg kom hjem så var alt ok, så det gikk bra fort når det først begynte å gå framover.

Vi skal ta det litt med ro framover, så får ta noen småturer oppi skogen her, og slik.. Var ihvertfall veldig greit å snakke med en veterinær når det var «så galt», selv om jeg hadde mistanke om hva det kunne være, så har jeg ikke greie på slik. Og når man kan ringe bare for å spørre og få råd, så er det veldig greit. Så har vi vært gjennom dette også, og er en erfaring rikere. Kunne gjerne vært den foruten, men det var nå ikke så alvorlig.
Det verste var at Amanda hadde så vondt, og da jeg måtte dra fra henne mandag morgen. Nå var det fint lite jeg kunne gjort hjemme med henne, og jeg kjenner henne bra godt, så følte det var trygt å dra fra henne.

En boerboel er tung i kroppen, så det er ikke alltid «bare bare» med skader, nå gikk dette heldigvis bra, som alt annet Amanda har vært borti, så slik sett er hun ikke så uheldig likevel 🙂

Litt «sykebilder» av pasienten

boerboel muskelstrekk boerboel skadet fot

Harepest

Nå siste dagene har det skrevet en del om hunder, lemen og andre smågnagere med tanke på harepestsmitte/lemenpest og bendelorm.
Det er ikke bare for hunden det er noe fare, men også for eieren (og andre), så det er greit å være oppmerksom.
Med tanke på Amanda sin uflaks så får hun vel både pest og orm!
Symptomer på harepest hos hund kan bl.a være feber, manglende matlyst og slapphet.
Hos mennesker kan det være influensalignende symptomer, hudsmitte hos mennesker kan gi sår og utslett på hendene.

Med Amanda sitt inntak av lemen er det merkelig at hun/jeg ikke har blitt syk, Amanda knasker lemen så det står etter.. Det jeg ikke visste ang smågnagere og hund, er at de kan tette fordøyelsessystemet til hunden (om hunden spiser de), såpass at man kan risikere at hunden må opereres, noe som kan være greit å ha i tankene om det skulle bli «noe», og man vet hunden har spist lemen eller andre småtterier.

Amanda på verandaen i går kveld

boerboel med vond fot

boerboel skade fot

2 kommentarer om “Uheldige Amanda

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s