Litt av hvert, igjen

Helgen ble akkurat som jeg planla, stille og rolig 🙂

Har fått strikket litt.. Jeg fant ut at jeg skulle strikke hver sin genser til barnebarna, til vinteren 2014/2015. Greit å ha et tidsperspektiv som er realistisk 🙂

Fant så fine mønster i et hefte, og bestemte meg for en (to) gensere der. For å få kjøpt heftet måtte man kjøpe garn, 4 nøster tror jeg det var. Jeg bestilte noen flere, for å ha litt å velge i.. Men om det er maskinen min eller hva vet jeg ikke, fargene var ikke slik som de så ut på nett, spesielt ene grønnfargen jeg ikke var tilfreds med. Den var veldig fin, men ble feil sammen med de andre fargene, og det jeg så for meg. Så da dro jeg på en lokal butikk og kjøpte et annet garn, og fikk akkurat slike farger jeg skulle ha.
Her er både det bestilte garnet og det nye

garn

Den rosa fargen var for lys, den grå var feil nyanse, og den grønne var for skarp. Den grønne som er nærmest er den grønne jeg kjøpte etterpå, som ble riktig.

Så langt har jeg kommet

viking ullgenser

 

 

Jeg har laget mat

Lørdag hadde vi burrito, jeg har brukt krydderet fra Old El Paso tidligere, siden jeg ikke har funnet annet krydder. Men nå hadde Santa Maria kommet med burrito krydder (igjen?) også, så valgte begge deler, for å finne ut hvem som var best.

burrito krydder old el paso

burrito krydder santa maria

Jeg gjør det lettvint, steker kjøttdeig, har i krydder, har det i tortillalefser (kan ha i ost og/eller salsa også) legger de på stekebrett og har på ost. Steker/gratinerer i ovn på 200 grader i 5-10 min

burritos

Serverer med salat og salsa

gratinert burrito

 

Det var mest smak i burrito krydder fra Santa Maria, men Old El Paso krydder var sterkere. Jeg liker både mye smak og sterk mat, så slik sett skulle jeg hatt en mellomting.
Vet ikke hva jeg kommer til å velge neste gang, sannsynligvis blir det av begge da også, Ole Brum 😀

 

 

I dag ble det kjøttsuppe, koker nytt og «gammelt» kjøtt, grønnsaker, poteter, lager løksaus og krummer.

kjøtt

suppe med krummer

Nok om mat, nå er jeg mett 🙂

 

Jeg og Amanda har vært rolige i dag, vært ute bare på små lufteturer. Tror ikke det blir noen tur senere i kveld heller, skal se på tv..

Fikk tilbake en del smerter i foten for en tid siden, nå er det så lenge siden jeg har hatt det så «galt», at jeg på en måte trodde det ikke kom tilbake.. Vet jo at det er som å tro på julenissen, men vet jo aldri hva som kan skje..
Nå er jeg uansett heldig, fungerer veldig bra til å ha CRPS, og klarer faktisk å ikke kjenne de daglige og vanlige smertene. De er der, men har blitt så vant til de at jeg egentlig ikke tenker så mye over det.
Nå har det vært mye sviende smerter, og brennende smerter, de andre smertene har blitt veldig forsterket også. Ikke så enkelt å la være å kjenne de, eller å fokusere på andre ting når det blir så intens, så har blitt en del klaging, men rekner med at det går «over» igjen denne gangen også.
Til og med dynen blir for «tung» til å ha på foten når det blir slik, men heldigvis sover jeg godt når jeg først sovner.
Det var kanskje ikke så lurt med den turen jeg hadde i går, men ble ikke verre etterpå, og turen var så bra og flott på alle andre måter.
Og så vet jeg også at jeg må «trene», ellers så stivner foten, og jeg får igjen mer smerter.
Har ikke peiling på hvorfor det ble slik nå, ikke vet jeg hva jeg må gjøre for at det skal blir borte igjen heller, annet en å ta tiden til hjelp, og være litt «forsiktig»…

Vi har hatt mye vind og varmegrader i dag, slik at alt av snø som kom er borte igjen, er bare mer vått ute. Må si jeg ser fram til det får tørket opp «litt» ute, og jeg får rensket hagen for hundemøkk, vårens drittjobb, bokstavelig talt.

Amanda har vært rolig hele dagen, men er vel snart tid for løpetid igjen også. Nå er hun forholdsvis rolig av seg til vanlig, men i tiden før løpetiden blir hun veldig rolig, merkelige hunden.

Bilde fra i går

Boerboel
Jeg er veldig glad jeg har en hund som Amanda, som er så tilpasningsdyktig, pluss at hun «hjelper» meg utrolig mye i det daglige med å «bare» være her.
Å ha noe/noen å være opptatt av er veldig bra for meg kjenner jeg, siden jeg er veldig glad i dyr og spesielt hunder, er det fantastisk å kunne ha en hund som ikke ha tur og trening hver eneste dag for å fungere.

 

 

13 kommentarer om “Litt av hvert, igjen

 1. Så kjedelig å lese at du har fått ordentlig vondt igjen! 😦 Sånne daglige smerter lever jo jeg med også, så jeg forstår godt hva du mener med at du ikke merker de. Man er så vant med de at man ikke tenker over de i det hele tatt. Men når de store smertene plutselig kommer, da merker man så absolutt alle smerter veldig godt. God bedring, håper det går over fort!
  Jeg har vært skikkelig tung i rumpa i dag, så det har bare blitt småturer ut på Nairo også. Tror han egentlig har vært fornøyd med det, for han sov ingenting natt til i dag, og det har han tatt igjen ved å sove hele dagen. Så får jeg bruke resten av kvelden på å bestemme meg for om jeg skal sove halvdårlig i senga eller halvdårlig på sofaen til natta.

  Liker

  1. Ja, er helt merkelig hva man blir vant til. Jeg vet at slike perioder med mer smerter osv som jeg har nå går over (det må det..) og det hjelper selvfølgelig, og så hjelper det å klage litt 😛
   Tror jeg hadde gått for å gjøre det litt mer bekvemt i sofaen og sovet der, om Nairo er roligere da.

   Liker

   1. Du klager ikke, du informerer! :p
    Jeg vurderer sofaen sterkt, for de virker ikke som om vinden har tenkt å gi seg. Ellers har jeg gjesterommet, men der har Nairo aldri sovet, så jeg mistenker at han ikke ville være noe mer rolig der.

    Liker

    1. Litt etter hva man forventer.. Hadde blitt skuffet om jeg hadde fått kjøttsuppe i går, for å ikke snakke om jeg hadde fått burrito i dag isteden for kjøttsuppe.
     Da fikk jo dere suppe likevel 😀

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..