Reisevenner (TB)

Denne uken fikk jeg noen reisevenner 😀

Jeg har ventet på de, men trodde de skulle bruke lenger tid på å komme hit, siden de dro helt fra Canada.

Da skal dere få hilse på Alberta og Brady

travel bug Alberta

 

 

travel bug Brady

 

Jeg har noen av de..  Alberta den første, har jeg tenkt skal tilbake til Canada. Det er kanskje et lansgsiktig mål, og kanskje ikke helt realistisk, men må jo bare prøve. Og det som er så morsomt (og hele poenget) er jo at jeg får fulgt reisen til Alberta og Brady hele veien.

Alberta og Brady er Travel Bug (TB), eller reisevenner som de også blir kalt. Her står det godt forklart hva og hvordan reisevenner (Travel Bug) og Geocoin er/fungerer.

Jeg fikk med en stor (og tung) Geocoin (GC), den ser slik ut

geocoin

Den har en flott bakside også, men der står sporingsnummer, så baksiden får dere ikke se 😛

Alberta og Brady har sine sporingsnummer på baksiden også, pluss litt informasjon.

Nå venter jeg på pakken med cacher osv i, og når den kommer kan jeg begynne å planlegge litt mer.

 

Geocaching i Norge er en kjempeflott side som jeg vil anbefale alle som vil lære og finne ut mer om geocaching.

Geocaching.com er den siden man lager seg profil på, der kartene med cacher er, mye nyttig om hva og hvordan osv.

 

 

 

 

11 kommentarer om “Reisevenner (TB)

 1. Sitter bare og smiler for meg selv, jeg nå 🙂 Jeg har sikkert sagt det til det kjedsommelige, men jeg synes det er så moro at du har startet med geocaching, og jeg synes det er like spennende å følge med på dine planer som det er å finne cacher selv 🙂

  Liker

  1. Det er jo moro 😀
   Og det å starte så smått med slik som TB og cacher selv gjør det jo litt mer «spennende». Følge med på reisen til de TB man legger ut, vente på at noen skriver at de har funnet cachene osv, når den tid kommer. Så dette blir bra!

   Liker

   1. Det er absolutt veldig spennende å legge ut bokser selv og sende ut noen TB’er! Man sjekker mailen 500 ganger i minuttet og kan ikke fatte og begripe hvorfor ingen logger :p

    Liker

    1. Hehe, ja. Her kommer det nok litt an på hvor jeg legger de ut, kan jeg tenke meg.. Jeg vet om et par steder jeg skal legge ut, som garantert ikke vil få mange besøk… Men kommer jo til å legge ut slike som er lett tilgjengelig for de som kjører gjennom Skjåk også. Lett blanding 😛

     Liker

     1. Jeg har også lett blanding i mine. Noen som ligger nesten inntil veien, noen man må gå noen km til og trailen, hvor man går litt over 3 km og kan finne 8 cacher på runden. Det er absolutt størst «trafikk» på de som ligger nær veien, spesielt fra bobilturister på sommerstid. Trailen er også godt besøkt.

      Liker

      1. Og så må man (som du også skrev til meg en gang) huske på at man må holde cachen vedlike, da er det greit at den ikke ligger milevis unna. Det er veldig mange nybegynner feil å gå i, og jeg kommer garantert til å ikke bare gå i noen, men hoppe med begge beina 😛
       Jeg har et sted «langs veien» som jeg har lyst til å ha en cache, og flere dukker nok opp etterhvert som jeg tenker meg om. Vi har jo nok av flotte og interessante steder i Skjåk, bare man kommer på de 🙂

       Liker

       1. Ja, akkurat det med å huske at man skal bedrive vedlikehold og dermed MÅ gå til cachen med ujevne mellomrom, er veldig greit å ha i bakhodet. På den andre side er det mange cachere som er flinke til å ha med seg ekstra loggbok/-ark, noe å tørke opp med og sånt når de går til cacher som ligger langt utenfor allfarvei, så man får litt «gratishjelp» mange ganger.
        Er det noe du er usikker på, må du bare spørre vettu 🙂

        Liker

        1. For å ikke snakke om viktigheten av å ha med blyant når man skal finne en cache, det husker jeg du sa til meg, men jeg sa ikke det videre.. Men slik lærer man som oftest veldig fort 😆
         Ekstra loggbok/ark/rull kan være greit ja, det tenkte jeg ikke på fø nå, men ser så absolutt hvor greit det kan være.

         Liker

         1. For en geocacher er det like naturlig å alltid ha en blyant i alle jakkelommer og bukselommer og i bilen som det er for en røyker å alltid ha med røyk og lighter eller for de fleste av oss å alltid ha med mobilen. Man lærer seg dette med å alltid ha med blyant den gangen man IKKE har det med 😉 Og husk at hvis du skal legge i blyant i cachene du legger ut, så velg blyant fremfor penn. Penner har en tendens til å fryse og så lekke, og dermed har du en lite fin cache og intet fungerende skriveredskap i boksen. Jeg pleier å kjøpe billige storpakninger med typiske barneblyanter (f.eks. på Nille) og så kappe de opp i 2 eller 3 deler. Eneste negative med disse er at blyet kan løsne fra treverket.
          Jeg har en liten pose med diverse cacheting i den lille ryggsekken min (den jeg hadde med i sommer), og i den er det greit å ha ekstra blyanter, noe å spisse blyanter med (leatherman-kniv med litt ekstra funksjoner er genialt, hvis du skal kjøpe/ønske deg det, så ønsk deg en med pinsett, så er det enklere å hanskes med loggene i nanoene), noe å tørke bokser med, noen ark å legge i hvis loggen er full og bytteting i tilfelle jeg finner noe jeg bare MÅ ha.
          Se der ja, nå er jeg i gang igjen med (u)nyttige tips i bøtter og spann :p

          Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..