Hund og blogging

I går satt jeg å så gjennom noen bilder, og oppdaget at det er 2 år siden Amanda kom her, nå i disse dager. Nå burde jeg jo selvsagt sagt at det har vært en fantastisk tid, den har gått så fort, skulle hatt den opp igjen osv.
Det gjør jeg ikke!
Jeg er så glad Amanda er to år, og synes hun har blitt en fantastisk fin hund. Amanda ett år siden og Amanda i dag er nesten to forskjellige hunder. Mye er likt, men veldig mye er forskjellig. Det er nesten så jeg kan si at jeg forstår de som omplasserer, selger eller gir bort hunden før den er voksen.
Nå tror jeg at boerboel er hakket «verre» enn mange andre raser, ikke pga størrelsen men pga en utrolig stahet som mange har. Det blir ikke alltid borte når hunden er voksen heller…
Men, jeg synes det er mye enklere å forholde seg til en sta voksen hund, enn en sta valp/unghund.
Jeg har aldri tenkt tanken om å gi opp, men det er fordi jeg vet hvordan valper og unghunder kan være. Jeg vet også at hunder ikke er voksne når de er ett år, er der mange får sitt første sjokk.
Noen er så «heldige» at de har en enkel og ukomplisert valp og unghund, til og med jeg vet at de finnes, men det er ikke noe man bør forvente når man kjøper seg hund. Veldig mange hunder er ikke voksne mentalt før de er to år, en del ikke før de nærmer seg tre år. Og det kan bli noen lange år om man ikke er forberedt på det.

Amanda kom her midt på vinteren, og etter det jeg husker var det kaldt hele resten av vinteren. Det var nok ikke det, men var mye kalde perioder (–> -30) Det var nok ikke beste tiden å ha en boerboel valp på, men det gikk likevel forbausende bra.
Jeg ser så absolutt fordelene med å få valp om våren/sommeren, men det var heller ikke så dumt å ha en litt gamlere valp når våren kom, og vi fikk vært mer aktive pga alderen osv.
Jeg var jo så heldig at jeg hadde en jobb jeg kunne bestemme arbeidstiden min nesten selv på, noe som gjorde alt veldig enkelt i forhold til hjemme alene og alt dette. Å slippe å stresse med alene hjemme trening osv var gull verdt for oss, men vi har nok gjort Amanda til en gedigen kosehund.

Ikke noe bestemt jeg vil med alt dette, og alt har jeg skrevet tidligere også, men når jeg så de bildene av Amanda som liten valp var det første jeg tenkte «det var to lange år» 😆
Og så stikk motsatt av hva mange andre synes om valpetiden.

Det er ikke bare Amanda som har vokst på disse to årene, bloggen har vokst sakte, jevnt og trutt, og med noen små hopp..
Siden jeg valgte å blogge om noe som kanskje ikke er så populært i «bloggverden» så kommer nok ikke bloggen til å bli slik stor «stor», men jeg er tilfreds så lenge jeg har et sted å skrive ned stort å smått.
Ikke «kan» jeg å skrive heller, ser jo at mange innlegg blir litt rotete og merkelig formulert, men det er jo slik jeg er, og skulle jeg skrevet den annerledes hadde den ikke blitt «meg». Selvsagt liker jeg at folk leser bloggen, er glad for alle tilbakemeldinger på kommentarer, meldinger og mail.

Jeg skrev at bloggen har vokst sakte og jevnt, jeg har jo hatt den siden 2011, det er lenge det.. Og jeg synes fremdeles det er like morsomt, og siden i høst (2013) så har bloggen blitt litt større, og stabilisert seg på et litt annet tall enn tidligere, noe som selvsagt er veldig morsomt, og det gjør det jo ikke mindre moro og spennende å fortsette å blogge.
Jeg kommer til å fortsette på noenlunde samme måte og innhold.

Jeg liker å lage mat, så det kommer til å fortsette komme innlegg om mat jeg liker veldig godt, har allerede flere innlegg i tankene, må bare huske på å ta bilder osv når jeg lager maten. Det blir ikke noen matblogg, men litt slik nå og da ettersom det passer.
Håndarbeid har jeg (hittil.. ) skrevet lite om, men det har vært desto mer populært det jeg har skrevet. Steg for steg og bilde for bilde hvordan man strikker ull-labber har vært en stor suksess.
Har et håndarbeids-prosjekt liggende.. det er nesten ferdig, og har ligget i en pose siden før jul.. Får se om jeg får det ferdig en dag, det passer perfekt til bloggen..

Noe jeg har skrevet litt om som det kommer til å bli mer av er geocaching. Hadde det ikke vært for bloggen hadde jeg ikke blitt kjent med og møtt Kjersti, og hadde nok heller sannsynligvis aldri begynt med geocaching.

Og det kommer til å bli mye hund, veldig mye hund 😀

 

Januar 2012

boerboel valp

 

 

Januar 2013

boerboel 1 år

 

 

Januar 2014

boerboel

19 kommentarer om “Hund og blogging

 1. Fytterakkern så fort tiden har gått! Det er straks 3 år siden vi hentet Nairo, det er 2 år siden dere hentet Amanda, og det er ett år siden ei blogg-/lapphundvenninne hentet sin Lundehund. Populært å hente valp i januar, skjønner jeg 😉 Men jeg synes det er litt moro at jeg husker den forrige bloggen din også, og vakreste Chakira! ❤
  Vet du, jeg er altså så glad for at vi møttes i bloggverdnen! Hadde jeg visst hvor mye bloggen kom til å bety for meg når det gjelder det å bli kjent med nye superkoselige mennesker, hadde jeg begynt å blogge lenge før jeg faktisk gjorde det. Og det er noe jeg tenker ofte over, hvor heldig jeg føler meg som har fått lov til å bli kjent med dere og alle andre jeg har blitt så glad i. Skulle ønske jeg klarte å uttrykke den takknemligheten!
  Og så må jeg jo si (igjen) at jeg synes det er ekstremt stas at du synes cachinga er moro, og at du kommer til å fortsette 🙂 Jeg blir ordentlig glad for hver eneste person som stikker ut i skog og mark for å finne en boks 🙂
  På 2013-bildet av Amanda så hun superskummel ut! Og jeg har aldri før tenkt over at mye av den mørke masken hun hadde som valp faktisk er borte, eller rettere sagt, den har krøpet nesten helt ut på snuta 🙂

  Liker

  1. Du synes det ja, at det har gått fort 😛 Jeg er jo enig, men jammen går det sent når man er midt oppe i noe slik, puh.
   Ja det var jo pga Chakira jeg i utgangspunktet begynte å blogge, og synes det er både godt og vemodig at hun ble med på denne bloggen litt også.
   Det som er så fint med bloggingen er at man velger helt selv hva man skriver og hva man leser. Jeg leste jo og fulgte meg om geocaching hos deg uten å ane hva det var til å begynne med. Det fanget interessen min litt, men ikke slik veldig mye. Når interessen ble litt større for å finne ut mer så begynte vi jo å legge planer om å møtes, og da var det greit å vente syntes jeg, siden jeg trodde det var så teknisk og komplisert.
   Og jeg liker jo å lese blogger som er om det samme som min, men også de som handler om helt andre ting, variasjon er en fin ting.
   Jeg er kjempeglad over å ha blitt kjent med deg, og synes det var flott at du tok turen i sommer, til sommeren kommer vi 😀
   Nå er første pakken med cacher/tb sendt, fikk jeg mail om, så jeg er superspent. Jeg klarer og legge den største iveren «på hylla» mellom slagene, men gleder meg til neste tur vi skal på for å lete, håper på en rolig helg snart, med bra vær.

   Ja de forandrer veldig masken i ansiktet ettersom de vokser til, de færreste som forblir så mørke.

   Liker

   1. Det er den følelsen av at tiden har gått fort, samtidig har hunden «alltid» vært der. Jeg kan nesten ikke huske at Nairo har vært liten 🙂 Men ja, det går tregt når man står midt oppe i frustrasjoner og utfordringer 🙂
    Jeg er utrolig glad for at jeg fikk være med når du fant din første cache! Kjempestas å se det store smilet da du tok den ut fra gjemmestedet sitt 🙂
    Gleder meg masse til dere kommer! Har så mange steder å vise dere, og dere må huske å gi Amanda ormkurtabletter sånn at hun får lov til å krysse grensa 🙂
    Åh, spennende! Gleder meg til å se hva dere har kjøpt!!!

    Liker

    1. Jeg er glad jeg ventet med den første cachen 🙂 Og jeg er glad den var såpass «enkel», det hjalp nok en del at jeg var kjent der også, men tenk at jeg har vært der mange ganger uten å vite om det 😀
     Ja, flaks det er Sverige og ikke Danmark som ligger like ved… for Amanda sin del.
     Bilde kommer 🙂

     Liker

 2. Det er alltid et sjokk å se igjen valpebilder synes jeg. jeg skjønner aldri at MacLurven eller Sofus har vært SÅ iiten og alt virker en evighet siden.
  Jeg er enig med deg i at valpe/unghundtiden egentlig er et herk og hvor mye bedre og enklere livet er når hunden har blitt litt mer voksen og skikkelig.
  Jeg fikk MacLurven i juni 2011 og er/var kjempeglad for at jeg hadde måneder med lange lyse netter før mørket kom men jeg er ikke overbevist om at jeg kommer til å skaffe meg en valp en gang til. Det må ha sine fordeler å få hundene først når den er unghund/voksen også … .om man vet hva man går til.

  Jeg lurer forresten på hvor mange som har begynt med geocaching pga Kjersti? Jeg var å lette etter min første i går og endte med å gli på isen og slå både ryggen og kneet! Har nå bestemt meg for å vente til det er bart! Ikke fant jeg noe heller!!

  Er glad du skal fortsette å blogge, det er artig å følge med på en annen rase enn den jeg selv har og se både forskjeller og likheter 🙂

  Liker

  1. Ja, Amanda forandret seg drastisk fra hun kom her til 1 års alderen. Vi har hatt to hunder fra voksen alder (2.5 år og 4 år) Og det tar selvsagt sin tid å bli kjent for både hund og folk, men likevel er det så mye enklere, og selv om noen hunder har «bagasje» så begynner de på en måte på nytt med nytt sted og nye folk. Jeg har ikke problemer med å overta voksen hund igjen 🙂

   Ser ut som Kjersti har skyld i at mange driver å «fomler» rund omkring ja 😆
   Datt du på isen? Broddene du kjøpte? Håper det gikk noenlunde bra, selv om du sikkert er øm her og der. Jeg ser at det er en mer vår/sommer/høst utfoldelse, var det jeg tenkte da jeg drev å «klatret» i snøen i vinter en gang, gikk jo så feil også, så måtte både klatre inn i en hage og ut igjen.. Flaks at jeg ikke var kjent der 😆

   Så bra, jeg liker også å lese om andre raser og annet enn hunder også, synes det er veldig greit med lett blanding. Og så er det så greit når folk skriver om små og store problemer med hunder, og hvordan de takler ditt og datt. Noen ganger lærer jeg litt andre ganger mye, og om ikke annet så hjelper det å lese om andre som «strever» med det samme eller andre ting. Ønsker jo ikke at andre har problemer, men veldig greit å se at man ikke er alene om forskjellig.
   Det var tider jeg syntes jeg ikke gjorde annet enn å klage, men så har jeg fått mange tilbakemeldinger på at folk har blitt så glad over å se at andre har vært gjennom det samme, og at alt ikke er så fint og flott, at det ikke er de som gjør alt feil.

   Liker

   1. Jeg glemte jo helt å ta med meg de nye broddene mine så de har jeg ikke fått prøvd enda. Vi fikk jo litt snø og da har vi ikke trengt brodde på en ukes tid.

    Liker

  2. Elisabeth: Jeg kommer på 8 som har begynt å cache på grunn av meg: Siv Anita (bloggen Villmarkshjerte), Tove (bloggen Lapp-Is), Ellen (Thorvald-mamma), Heidi (som vi nå er hos), ei venninne her i Halden (som ikke er spesielt aktiv), en kompis i Haugesund (som heller ikke er kjempeaktiv), Kristina (bloggen skvirl) og nå tydeligvis du (håper ikke jeg har glemt noen). Men du hadde en forferdelig dårlig start skjønner jeg, og sånt liker jeg ikke å lese! Håper det går bra med deg, god bedring!

   Liker

   1. Det er nok helt og holdent din feil og at jeg falt ja…. At jeg stirret på mobilen og ikke så hvor jeg satte føttene har ingenting med det å gjøre…. ler høyt!

    Liker

 3. Hei, jeg er ny leser her på bloggen din. Fant bloggen da jeg skulle finne litt info om Boerboel. Selv har jeg en Bichon Havanais på snart 2 år.
  Syns bloggen din er kjempe intressant og kikker innom så mye som mulig 🙂

  Liker

  1. Så morsomt, velkommen skal du være 🙂
   Vurdere du å skaffe deg Boerboel?
   Jeg kan (og har gjort) skrive side opp og ned om hvor fantastisk og spennende rase det er, og samtidig hvor utfordrende det kan være 🙂
   Bare å spørre om det er noe, her eller mail.
   Er du på facebook er det en flott gruppe der, https://www.facebook.com/groups/norskboerboelklubb/

   Bichon Havanais kjenner jeg ikke så mye til, men det er en flott hund å se på, sjarmerende utseende på den 🙂

   Liker

   1. Glemte å svare på den der jeg. Jeg har lyst på Boerboel (en gang). Men blir litt «skremt» når jeg ser hva du skriver 😉 Virker som de er krevende og sta. Jeg har ikke så veldig erfaring med å «oppdra» hunder. Har bare hatt han jeg har nå, og han har det ALDRI vært noen problemer med eller utfordringer…

    Liker

    1. Uffda, men er greit å være forberedt på hva man kan få 😛 Og heller bli positivt overrasket 😀
     Nå skal det sies at jeg synes valpe og unghund perioden kan være «vanskelig» med andre raser også. Sønnen min har Jamthund, og den var ikke så enkel han heller, men såå god og snill som han er som voksen.

     Det sies at en Boerboel ikke passer som førstehund, vet ikke om jeg er helt enig, kommer litt mer an på personen tror jeg.
     Men man MÅ være bestemt, og sta selv. Jeg hadde en voksen BB før Amanda, og visste mye om rasen på forhånd, heldigvis. Så jeg visste at det var bare perioder, når det ble «vanskelig».

     Selv om du har hatt en «problemfri» hund til nå, så har du helt sikkert lært mye om hund den tiden du har hatt den. Og så lærer man underveis 🙂 Jeg er langt fra utlært, og det er mye pga at hunder er så forskjellige.

     Jeg burde jo ha fått «skrekken» selv i forhold til rasen, som har Amanda, men hun har så mange positive gode sider, og den kjærligheten hun viser til oss er bare helt ubeskrivelig. Det er noe helt spesielt med Boerboel rasen, som må oppleves.

     Amanda har nok fått mye for mye av vokterinstinkt osv, det er nok ikke helt vanlig. Men jeg kjenner til BB som overhode ikke har vokterinstinkt i seg i det hele tatt, så det finnes mange utgaver av de 🙂

     Jeg vet ikke hvor du bor men jeg kan anbefale http://boerboel.no/ om du er interessert i å vite mer om rasen 🙂

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..