Møbler og løpetid

Puh, her har det gått i ett siste tiden, og for øyeblikket ser det mildt sagt ikke «ut» her. Gleder meg til helgen, da er vi forhåpentligvis i mål..
Siden en av ungene var i nærheten av Ikea i helgen, fikk han med liste over litt småtteri, så når han kom hjem og vi fikk litt tid på oss, så det slik ut her

oppbevaring fra ikea

Nå er de kommet inn på rommet der de skal være, har såvidt begynt å fylle de.. Fikk veldig til hastverk med å få ordnet de siden de andre møblene vi hadde bestilt kom til riktig tid. Jeg ringte møbelbutikken i går, og fikk beskjed om at de kom i dag.
Så nå har vi montert møbler i flere dager, da er det ikke så morsomt lenger heller.

Her er spisestuemøblene ihvertfall

spisestuemøbler

Har to klaffer og et par stoler til, men er greiest å ha det slik til vanlig, tar ikke så stor plass. Når klaffene er på blir bordet 2,7 m langt 😀

Amanda har gjort sett for å være mest mulig hjelpsom, tror hun.. Ikke sett på maken til hund som må legge snuten sin borti alt, absolutt alt.
Ene kvelden så fant hun ut at å vaske meg i ørene måtte være en fin måte å hjelpe til på, skal si at det er ikke noe som hjelper så godt på når man driver å skrur som en tunge langt inn i øret, liksom!

Eller er har Amanda kommet på litt bedre tanker ang å stå opp så tidlig. To morgener etter hverandre som jeg fortalte henne at det var natt enda, og at vi skulle sove en stund til, det hjalp. Vil si, jeg sa godnatt og snudde meg fra henne, men går ut på det samme 😛
Vi er jo fremdeles oppe tidlig, men det er slik ok tidlig, ikke neei tidlig.
Tror Amanda er ferdig med løpetiden, hun blør ihvertfall ikke lenger… (hun er ikke så ferdig at hun får møte Kaos f.eks, samme hva hun sier)
Denne gangen blødde hun friskt blod i 14 dager, så fra ene timen til andre gikk det over til helt brunt. Det skjedde så brått at jeg nesten ble urolig. Men hun har hatt løpetid noen ganger nå, så husker jo hvordan det var før.
Dagen etter der igjen var det helt hvit utflod hos henne, det kan jeg faktisk ikke helt huske at det var tidligere, men ikke så lett å se alt hele tiden, og det pågikk bare en dag det også.
Det andre som kjennetegner at løpetiden nærmer seg slutten hos Amanda er at det lukter vondt, det er jo greit å vite. En ting jeg alltid har i bakhodet nå når jeg har tispe er livmorbetennelse. Nå er Amanda så ung at det ikke er så stor sjanse for at hun skal få det, den alvorligste formen ihvertfall. Men noen får det når de er 1-2 år også, og det er uansett veldig greit å vite hva symptomene på livmorbetennelse hos hund kan være, siden det i mange tilfeller kan være snakk om bare timer/minutter. Søker man på livmorbetennelse og hund kommer det opp mange resultat, bl.a her

Slik som det har vært nå så har heldigvis Amanda veldig grei løpetidperiode, og har ikke hatt så verst innbilt periode heller. Når man vet hvordan det kan være i «ekstrem» tilfeller så tåler man greit litt «småtteri», har man først tispe må man tåle litt. Men, hadde Amanda hatt store plager osv ved løpetid og innbilt så hadde ikke veien til veterinæren for å snakke om løsninger vært lang, ikke noen grunn til å ha store plager om man kan gjøre noe med det.Og hunden kan dessverre ikke si så mye selv, så man må nesten bare se an hvordan hunden er og hva som er best i lengden.

 

4 kommentarer om “Møbler og løpetid

 1. Du skal virkelig få orden og system på tingene med de hyllene fra Ikea! Kunne vært interessant å se hvor de endte opp og hva de brukes til også, for jeg har mine tvil om at de skal stå der de står på bildet, midt på stuegulvet 😉
  Spisestuemøblementet ble virkelig bra! Ingen tvil om at det tar mindre plass enn det dere hadde, det er jo god plass bort til den lille veggen mot kjøkkenet der. Nå må du bare passe på å få satt den grønne og sorte borddekorasjonen opp på bordet, den skal jo ikke stå der på gulvet :p

  Liker

  1. Hehe, de står ikke der nå nei, men har ikke fått satt i system det andre som er på rommet der de står, men kommer bilde når jeg er ferdig, elelr nesten ferdig (siden jeg aldri blir ferdig med system..)
   Vi ble så tilfreds med spisestuemøblene, passer kjempegodt inn, og som du sier så ble det bedre plass. Men ble litt rart med stoler..
   Hehe, de dekorasjonen skal inn på et rom denne gangen, men Amanda har lekt seg litt med de andre på gulvet der, det ble veldig morsomt med noe som trillet..

   Liker

   1. Jeg er veldig flink til å systematisere!!! 😀
    Er nok uvant med stoler fremfor benker ja. Jeg må si at jeg utseendemessig er veldig glad i benker, men ryggen min vil veldig gjerne ha ryggstøtte.
    *ler og ler* Snakk om at Amanda må ha leker som tåler en støyt, ja :p

    Liker

    1. Jeg liker det også, men så var det å finne akkurat slik man vil ha det, som fungerer best. Nå har vi jo 48 «kasser» til å ha «alt» i, og jeg har noe i nesten alle allerede :O Merkelig hvor lett det er å fylle opp.
     Benker blir på en måte mindre «dominerene», men disse stolene haren fantastisk rygg, det var vel hovedgrunn til at det ble de stolene og ikke de andre vi så på.
     Haha, ja skal godt gjøres å ødelegge de «lekene» der, kanskje jeg har funnet den ultimate Amanda leken 😛

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..