Sikkerhet i bil

Nå har jeg vel skrevet nok om hund og sikkerhet i bil, se her for å lese.

Dette innlegget skal handle om barnestol i bil, nå har ikke vi små barn lenger, så jeg følger ikke så godt med hva som er bra av barneseter, nyheter osv lenger. Får med meg ett og annet fra aviser, tester osv, men ikke så mye.
Vi hadde ene barnebarnet en stund i sommer, og fikk testet ut barnesetet hans. Det har nok forandret seg på disse årene som har gått siden vi hadde små barn.
Nå fikk jo barnebarnet en liten søster, og foreldrene kjøpte seg ny bil. Fikk med meg at det var snakk om å bytte sete, både pga plassen og fordi de ville ha barnesete med isofix (Isofix er en internasjonal standard for biler og sikkerhetsseter til barn. Isofix minimerer muligheten for å montere setet og barnet feil, og skal også være bedre ved en eventuell sidekollisjon. Det er også veldig enkelt å flytte setet fra bil til bil)
Jeg tenkte ikke så mye mer om det, men sist datteren min var hjemme hadde de kjøpt nytt sete, og det er bare helt fantastisk!
Barnesetet kan snus 90 grader, slik at når ungen skal inn og ut av setet så er det bare et enkelt grep (med en hånd når man kan det) som gjør at man snur setet mot døråpningen, og det letter inn og ut håndteringen av barnet veldig mye.
Jeg vet ikke om andre dreibare barnestoler, men så visste jeg ikke om dette før nå heller.

Her er barnesetet snudd 90 grader, og ungen kan settes rett inn/taes rett ut av setet. Så snur man bare setet tilbake, og det settes i riktig posisjon med et «klikk», så enkelt at selv bestemor får det til 😀

Cybex Sirona barnestol

Her er setet snudd i riktig stilling for kjøring, det ble litt dårlig bilde pga sol, noe jeg ikke så før etter de hadde reist igjen

Cybex Sirona barnestol

Setet heter Cybex Sirona, og her står det om setet (og andre) i test av bakovervendte barneseter. Setet kan blant annet kjøpes fra NAF

Setet finnes i flere farger, blant annet denne lekre lillafargen her (finnes også i rosa, hvor mange barneseter finnes i lilla og rosa 😀 )

bilde fra simplybaby.co.uk
photo from simplybaby.co.uk

4 kommentarer om “Sikkerhet i bil

 1. Den entusiasmen som utstråler fra deg når du skriver om dette setet gjør at jeg nesten tror du har lyst på barn selv igjen, sånn bare for å få sånt sete selv :p

  Liker

  1. 😆 Ja, nesten, det lilla var jo bare fantastisk pent, og så er det så bra og sikkert. Nei jeg er nok veldig ferdig med små barn selv, barnebarn er noe helt annet 😀
   Men etter å ha hatt tre små barn i baksetet samtidig, og plundret med de setet som var før så må jeg si at det har forandret seg en del. Og det å sette en unge inn i et sete/ta ut av et sete som står rett mot seg er så stor forskjell i forhold til «vanlig» sete at det knapt nok er til å tro.

   Liker

   1. Det er jo bra at utviklingen har gått videre og at den går i takt med økt trafikk, fler biler på veiene og (antagelig) fler uforsiktige sjåfører (og da tenker jeg ikke på de som kjører med barn i bilen). Men vi overlevde vi også, løse i et baksete uten sikkerhetsseler og uten barneseter.
    Jeg har hatt et helt enkelt forovervendt barnesete i bilen min en gang, måtte ha hjelp for å finne ut hvor bilselen skulle festes. Komplisert! Men ja, jeg ser helt klart at det må være superenkelt å sette ungen rett inn og så vri setet!

    Liker

    1. Ja er rart å tenke på hvordan det var før. Vi lå å sov på gulvet i en ford transit når vi kjørte nordover på ferie husker jeg, og sov vi når vi kjørte ombord i fergene, ja da fikk vi bare ligge..

     Er det som er så bra med isofix, er nesten umulig å gjøre feil med montering osv. Har sett undersøkelser på hvor «mange» som kunne å montere setene riktig (uten isofix) og det var skremmende få.

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..