Ortopedisk hundemadrass

Amanda har fått ny madrass 🙂

Jeg begynte å se etter hundeseng/madrass i tempur lignende materiale. Fant ikke så mange som passet, det vil si jeg fant ikke en eneste som var slik jeg ønsket.

Etterhvert fant jeg en som kunne gå ann, men størrelsen og prisen var ikke helt riktig. Jeg ville ha en som var tykk, bred nok, og ikke for lang.

Den jeg til slutt kjøpte er 200x90x10 cm… i memory foam, et materiale som ligner tempur, er flott til både mennesker og dyr.
Den er kjempeflott til hunder med HD, leddplager, muskelplager og andre sykdommer, og egentlig er den veldig fin til hunder uten noe som helst plager også, forebygging er viktig 🙂

Memory foam er slik at de reagerer på varmen fra hunden og former seg etter kroppen til hunden. Vekten til hunden fordeles over et stort område og det blir mindre belastning på leddene (trykkavlastende).

Det er ikke enkelt å finne en ortopedisk hundemadrass eller hundeseng som er stor nok og bra nok. Amanda har ikke prøvd sin enda siden jeg må dele den først, så jeg vet egentlig ikke hvordan madrassen er.
Det blir spennende å se etterhvert, om hun i det hele tatt vil bruke den… Skal se om jeg får ordnet til madrassene først i ferien, skal oppdatere senere om hvordan det går.

Den jeg kjøpte er ment til å brukes i vanlig seng, men da får jeg to madrasser på 100x90x10 cm, helt perfekt størrelse.
Noe av de ortopediske madrassene som selges til hunder i memory foam er trekk som er fylt av biter, ikke hel madrass. Jeg vet ikke om det er bedre eller¨verre enn hel madrass, men greit å sjekke før man kjøper.

 

Amanda med ny ball…

Boerboel med ball

5 kommentarer om “Ortopedisk hundemadrass

 1. Dele?? Hun må da egen diiiiger seng?! hehe..

  Men for å være litt seriøs.. sikkert lurt med slikt no til såpass diger og tung rase, blir kanskje lett slitasje på ledd og knokler.

  Aldor legger seg igrunn der det passer han, der og da..

  Liker

  1. Haha, ja du sier noe der.

   Jeg tenkte på slik madrass som denne noe senere, når hun ble eldre, men så ble det nå.
   Amanda leger seg også alle steder, som oftest med et dunk!. Hun går, og så sier det bare dunk, og der ligger hun. Hun har to «faste» plasser utenom «alle steder», sengen på soverommet og i stuen, så er der jeg tenkte å bruke denne madrassen.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..