Tundradalen

Været i morges var så som så, men så klarnet det litt opp og var 18 grader. Da dro vi på tur, fant ut vi skulle ta en snartur ut i Tundradalen, jeg tenkte jo ikke på at været der kanskje ikke var helt som her…

Da vi kom nesten ut der så så det slik ut

Tundradalen

 

Det så jo ikke så aller verst ut, det var ihvertfall grønt.

 
Når vi hadde gått noen meter så snudde jeg meg for å se hvordan været var nedover, det så ikke så veldig bra ut

Tundradalen

 

 

Men vi tåler jo litt ruskevær, og var god temperatur syntes jeg, så vi gikk til vi kom så langt at vi ikke ville over her

Boerboel fjellturVi kunne nok ha kommet over om vi ville, men skulle bare gå en liten tur, så da snudde vi. Jeg var jo så opptatt av å ta bilder at de andre stadig gikk fra meg, men de ventet også da når de oppdaget at det ble rolig og ingen gikk å mumlet bak de…

Tundradalen

 

Når vi gikk tilbake så syntes jeg det var godt turvær, var overskyet, litt duskregn nå og da, men temperaturen var bra. Overraskelsen var stor da vi kom tilbake til bilen og jeg så at det var 11 grader.
Det var ikke mer enn 15 grader når vi kom hjem heller, så det forandret seg endel.

7 kommentarer om “Tundradalen

 1. På det øverste bildet ser det jo ut som om været er i ferd med å letne, men på det nederste ser det ut som regnet er i ferd med å pøse ned når som helst.
  Bildet av dere og fossen var kjempefint! Jeg hadde ikke kunnet gå over der, turstøvlene mine er ikke vanntette dessverre. Men dalen ser kjempefin ut, må være nydelig der i klarvær!

  Liker

  1. Været varierte veldig ja, men kom heldigvis bare litt duskregn, så ble det opphold igjen.
   Jeg hadde på noen gamle tursko, de drikker vann… men da hjelper det med ullsokker i, ikke så ubehagelig å bli våt da 😛
   De vanlige fjellstøvlene mine er vanntette, men er litt store og tunge til slike turer synes jeg, de er jo «høye» også.
   Er veldig fint i den dalen, er der svogeren min har seter, den vises såvidt på et par av bildene. Var der ungene var med svigermor på setra om somrene da de var små.

   Liker

   1. Turstøvlene mine har jeg hatt i rundt 12 år, så de har helt klart gjort sin jobb. Jeg er utrolig glad i de, men jeg begynner å innse at jeg må få meg noen nye som er både høye og vanntette, jeg kunne ihvertfall ha trengt det på Norge på tvers-turen i fjor 😉 Og så kan jeg jo beholde de gamle til de tørre turene 🙂
    Det må ha gitt gode minner å være på en sånn seter!

    Liker

    1. Oi, ja da har de gjort jobben sin kan en si. Men jeg synes det er veldig vanskelig å finne riktige tursko/fjellsko/støvler. Er så mange kriterier som skal fylles, så bør ha to-tre par. Jeg orker ikke ha på mine høye så mye om sommeren, bruker joggesko en del, men da er en jo garantert å bli våt ofte, og er ikke så god støtte i de, men de er veldig lette.
     Ja jeg tror ungene sitter igjen med utrolig mange fine minner fra den tiden de var med svigermor på setra, hun var en fantastisk bestemor til ungene (og en kjempeflott svigermor 🙂 )

     Liker

     1. Det er utrolig vanskelig å finne riktige støvler! Og jeg er helt enig, man bør ha fler par. Jeg bruker heller ikke mine på sommeren, de er altfor varme. Men de er absolutt best å gå i, joggesko funker best i lett terreng. Eileif var heldig og fant et kjempebra tilbud på sko, et par høye og et par litt lavere, og han er superfornøyd. Nå er det tilbudet selvsagt over 😦
      Godt å ha sånne barndomsminner å ta med seg inn i voksenlivet 🙂

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..