Amanda velger tyggebein, video

Amanda skulle velge seg tyggebein i går, og jeg skulle filme… Første filmen er så elendig at jeg vurderte sterkt å la være å legge den ut, men får ikke tatt den opp igjen, siden Amanda ikke er noen skuespiller som liker å ta opp igjen samme scene flere ganger. Så dere er hermed advart, bare hopp over til video nr to om dere ikke vil se en video som er totalt ute av fokus.

Hun brukte god tid på å velge bein, det var en av største grunnene til at jeg valgte å vise filmen, det er ikke Amanda i seg selv som er poenget med filmen, men at hunden får velge seg et bein selv.
Og selvsagt hadde jeg glemt bort ett av beinene når jeg la de på gulvet, så da var det å vente litt så Amanda fikk kost seg med det tyggebeinet hun valgte ut, og så bytte det i en kjøttbit. Og da var det klart for opptak nr to, der startet jeg med å holde kamera feil vei…  men det kommer seg litt ut i filmen.

Som dere ser er ene beinet godt tygd på, slik måtte det bare bli, kan ikke la henne velge seg bein, og så ta det fra henne med det samme bare fordi jeg hadde glemt noe.

Beinet hun valgte tok hun med på teppet etter litt, og la seg til å knaske der. Jeg tenkte hun fikk drive på en stund, så skulle jeg gå å sjekke, og eventuelt bytte det i noe annet. Da jeg gikk å sjekket hvor langt hun hadde kommet på det var det igjen 1 cm 😆

 

 

Så hun fikk tydeligvis to favoritter, det ene forsvant «styggfort». Det som ble oppspist var vel ikke tyggebein egentlig, men en nakkemuskel, røkt… Så det gikk en del vann i løpet av dagen/kvelden.
Den andre favoritten er en tyggerull med biffsmak, selvsagt må min hund velge biff! Lurer på hva hun synes om den pizzarullen…

Jeg er litt spent på hvordan de andre tyggebeinene er, om hun liker de og hvor lenge de varer. En nakkemuskel varer jo ikke så lenge som et presset tyggebein, men smaker vel litt bedre.
Kommer til å prøve å følge med hvor lenge de forskjellige beinene holder, og hvor populære de blir. Har allerede en sterk mistanke om hva som etterhvert går først og sist.
Det er jo veldig stor forskjell fra hund til hund, hvor glade de er i slike tyggebein, og hvordan de tygger.

Amanda er en tygger, om hun vil. Det vil si at går hun inn for det så tygger hun ekstremt hardt og fort. Det ser vi på leker også, de Starmark lekene som jeg hadde så stor tro på, holdt ikke (søk på Starmark leker / Starmark ball på søkefeltet øverst i bloggen her for resultat), men de to gummiballene (godbitball) som hun fikk «lever» i beste velgående enda.

Den minste (rosa) er 7 cm, og den blå er 8-9 cm
Den minste (rosa) er 7 cm, og den blå er 8-9 cm

Hun hadde en slik gummiball for lenge siden, men den ble ødelagt. Ikke så rart, den ble kjøpt til kaninene, og så overtok Kaos den, og den lå ute i sol om sommeren, og i snø om vinteren, og så fikk Amanda den til slutt. Men hun hadde den ballen «lenge» også.
Først på etter Amanda fikk gummiballen(e) så tok jeg de opp fra gulvet når hun var «ferdig» med den, så den ikke skulle ligge slik at hun tygde den istykker. Men det sklei jo fort ut, så nå ligger de rundt omkring hele tiden.
Amanda elsker å leke med de, selv om de er tomme. Ser ut som hun liker den «svupp» lyden det blir når hun driver på. Spesielt den rosa er elsk, hun tar hele ballen i munnen og «svupper» i vei, biter og slipper gang på gang, uten å slippe ballen ut av munnen.
For å ikke snakke om å kline de på folk, her er Paul som får gjennomgå

Boerboel godbitball

 

Boerboel godbitballSå hos Amanda er det ikke nødvendigvis materialet i lekene som er avgjørende for hvor lenge de holder.

 

8 kommentarer om “Amanda velger tyggebein, video

 1. Gjett om Amanda koser seg da, har en haug med tyggeting foran seg og får velge helt fritt! 😀 Måtte le litt i den øverste videoen, for akkurat idet hun har valgt bein og lagt seg til med det, kommer «Fader Vår» i bakgrunnen. Passet jo perfekt i timingen, hun ville sikkert takke for beinet 😉
  Så kjedelig at de lekene ikke holdt! Da gjelder det bare å lete videre etter noe annet som holder. Nairo får jo ikke ting laget av stoff eller tråder, for det drar han bare i filler. Og av alle lekene han har, er det noe så enkelt som tennisballen som er den store favoritten. Heldigvis har han sluttet å dra av det gule belegget ytterst på ballen, nå skal den bare kastes med 🙂

  Liker

  1. Haha, vet ikke om det var flaut eller morsomt med lyden på videoen. Jeg forsto ikke hva du mente, så måtte sjekke videoen på bloggen nå.
   Radioen sto jo på svakt… i bakgrunn, var ikke klar over at alt ble så høyt på videoen. Heretter må jeg bare huske å sjekke lyden på videoen etter jeg har lastet den opp, eller skru helt av alt som heter lyd når jeg filmer.

   Liker

   1. Jeg ble obs på lyden i bakgrunnen med en gang, for jeg synes hun som sang hadde så fin stemme og jeg lurte på hva det var. Men når jeg så hører «Fader Vår», skjønte jeg jo at det var musikk jeg normalt ikke hører på 😉
    Jeg synes bare det var morsomt og et strålende sammentreff 🙂

    Liker

    1. Hehe, jeg valgte å se det humoristiske i det, det hadde jeg vel gjort uansett, etter litt… Første tanken var å slette lyden, som jeg fremdeles ikke har funnet ut hvordan man gjør.

     Liker

      1. Jepp, prøvde det også, men da ble det feil fil. Jeg er ikke teknisk anlagt på slik jeg ikke kan… Og kan si at frustrasjonen ble stoor.
       Men nå har jeg vært å filmet Kaos mens han valgte tyggebein, ute uten radio og tv, så da tok jeg en sang selv… 😉

       Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..