Våte drømmer

Nå hadde jeg mange overskrifter å velge i, men denne var så veldig passende, både dag og natt…

Drømmer om vann både dag og natt, onsdag forsvant vannet her. Vi er en del husstander som har felles brønn, og det har da stort sett gått greit. Vannet frøs for to år siden, og nå så det ut til at det var frossent igjen. «Vi» har reserveløsning, så det var ikke så galt… men så sviktet reserveløsningen også. Men da var vannet fra brønnen kommet tilbake, for så å forsvinne igjen, og slik går nå dagene, og nettene. Vannet kommer og går, helt uten mål og mening. Brønnen er sjekket, og der er mer enn nok vann, i den. Og frossent kan det ikke være heller, siden det plutselig er vann i perioder. Er snakk om at det kan være en ispropp et sted, som flytter på seg (?). Ikke vet jeg, men har funnet ut at det er veldig slitsomt uten vann.
Har jo vært lite snø, og kald vinter, så slik sett er det ikke rart om det hadde vært frossent, er typisk at vannet fryser i februar/mars,når mange begynner å føle seg trygge.

Vi har vært å passet barnebarnet, hadde slik flaks at foreldrene «dessverre» måtte jobbe samtidig en dag…
Alt gikk så greit, at det ikke var til å tro at det var første gang vi hadde han alene over en «hel» dag.

Amanda var også med, men hun var nok litt mer misfornøyd med dagen, det ble Amanda i bur.

BoerboelNå er hun ikke vant til å ligge i bur, har ikke brukt det siden i fjor en gang, og da var døren oppe. Hun var nok ikke helt overbegeistret over å måtte være der, men det gikk greit. Jeg er ikke så for hund i bur og mye burbruk til hund (nå mener jeg hund i bur på den måten at hunden er innesperret i bur mye, og med døren lukket). Men, noen ganger kan det være greit å ha muligheten for å ha hunden i et bur. Amanda var ikke helt komfortabel med det til å begynne med nå, men hun (vi) hadde ikke så mye valg, hadde Amanda fått gått løs inne og fått øye på Duke, da hadde det blitt litt av et styr…

 

Laget mat en dag, og som jeg lette for å finne igjen oppskriften, husket jo ikke hva retten het, så ble litt fram og tilbake for å finne den igjen. Men fant den nå, og den heter Quesadilla, skal legge ut oppskrift etterpå. Var veldig mange forskjellige oppskrifter og måter å gjøre det på, jeg tok litt fra flere steder, men var vel i hovedsak fra rema 1000 (de har oppskrift på nett) jeg plukket ut ingredienser og måten å gjøre det på.
Jeg skulle ha frisk koriander, men på butikken lørdag hadde de vel nesten alt jeg kommer på av slike urter, bortsett fra koriander. Sannsynligvis hadde jeg fått kjøpt koriander om jeg hadde vært tidligere på butikken, jeg hadde liksom så god tid…
Quesadilla var ikke så verst, men jeg syntes at «min» oppskrift ble en tanke mild i smaken, hadde sterk salsa og rømme ved siden av, men var likevel ikke det samme.

 

Jeg har et lite «forbruk» av headsett/øreplugger til mobilen min, ikke så sikker på hvorfor, men nå sist var det min egen feil. Og vil derfor ikke betale så veldig mye for nye, siden de ikke pleier vare så lenge… Er også litt redd for selve mobilen min, siden den kostet noen kroner, så har vært på utkikk etter deksel til å beskytte den med. Jeg har HTC, og «alle» andre har tydeligvis Samsung… så var ikke så mye å velge i tilbehør til min, og prisene var så som så. Var da jeg kom på nettbutikken jeg hadde sett en gang før, og der fikk jeg kjøpt billig silikondeksel til mobilen til ca 30 kr, et annet mobil deksel i «hard» plast til ca 60 kr, og headset til ca 100 kr. Har sett helt identiske varer til helt andre priser, så dette er billig.
Ett minus er det, selv om nettadressen er .no så blir ikke varene sendt fra Norge, så om man ikke vil risikere å måtte betale moms og gebyr på varene må man holde seg under grensen på 200 kr. Det står på siden til de også, men er lett å overse synes jeg. Men på den annen side,med slike priser de har, så kan en finne mye under 200 kr.
De er superraske på levering (til å ikke ha varene i Norge), jeg bestilte på en søndag, og hadde varene i posten på onsdag. Og så har de kickback.
Bare for å ha skrevet det, dette er ros helt fra egen mening, og ikke noe reklame eller annet fra noe firmaet, bare en tilfreds kunde 🙂

Her er bilder på hva jeg kjøpte, syntes ikke fargene ble helt som de egentlig er, men kan være det bare er min maskin som er slik.


deksel mobil

headset mobil

 

Påsken går mot slutten, og jeg har et lite problem… Påskeegget mitt, må jo få spist opp innholdet så jeg slipper å kaste alt.

påske egg

 

Det blir en søt kveld 😉

 

11 kommentarer om “Våte drømmer

 1. Det er jo veldig bra at Amanda faktisk tolererer å ligge i buret. Nairo likte seg i inneburet sitt den første uka vi hadde han, etter det har han hatet det som pesten, så det ble pakket bort til jul. Men han stortrives i bilburet 🙂
  Blir spennende å se din oppskrift på Quesadilla! Vi hadde en periode hvor vi hadde dilla på Quesadilla (åh, for et elendig ordspill…), så jeg har en oppskrift ett eller annet sted jeg også. Blir moro å sammenligne med din 🙂
  Husk at det er påske i morgen også, så du har to dager på å spise opp egget ditt 😉

  Liker

  1. Amanda hadde ikke så lyst til å inn i buret igjen når vi hadde luftet henne, men siste gangen vi hadde henne ute så var det ikke noe problem å gå inn der. Buret er jo så stort at hun står oppreist helt uten problem,og får ligget på alle måter der, så slik sett synes jeg det kan være greit en og annen gang.
   Håper du kan legge ut din oppskrift på bloggen hos deg også, jeg syntes min manglet «noe» sterkt, men smaken ellers var god.
   Får skrive innlegget jeg, og gumle påskegodteri, tror jeg skal slite hardt, selv med to kvelder 🙂

   Liker

   1. Jeg har heller ingen problemer med å ha burhund en gang i ny og ne, men jeg må i så fall ta jobben med å trene han til å forstå at buret ikke er farlig.
    Vi har brukt denne oppskriften:
    http://oppskrift.klikk.no/quesadilla-med-kylling/4204/
    Men vi har brukt karbonadedeig istedenfor kyllingkjøttdeig. Det er vel ikke mye «hot» i denne oppskriften heller, men vi synes den var kjempegod 🙂
    Og så glemte jeg jo helt i ste å kommentere på dette med vannmangelen din. Himmel så kjedelig! Det høres jo ut som en ispropp for meg også, for hadde det vært tomt for vann i brønnen, hvis vannet i brønnen var frosset eller hvis pumpa hadde vært gåen, så hadde jo ikke vannet kommet og gått. Håper det gir seg snart ihvertfall, og at dere får permanent vannet tilbake. Det er HAT å ikke ha vann!

    Liker

    1. Den oppskriften var litt annerledes ja, jeg slet så med å velge oppskrift, så det ble litt fra flere. Var mye smak og gode ble de, men jeg er ille glad i sterk mat, og trodde vel at dette også skulle være sterkt, men er bare å bruke en sterk salsa ved siden av 🙂

     Amanda likte godt buret sitt før, men det var jo ikke bur slik sett, siden døren alltid sto åpen. Det er så utrolig stort, så jeg gadd bare ikke ha det oppe her hjemme lenger, så pakket det ned. Ser at vi kunne ha trent litt med lukket bur, men det gikk «greit».

     Vi har ikke vannpumpe, vannet kommer av seg selv… Herregud så flaut, vet ikke hva det heter, men vi har en brønn oppe i skogen, så da er det vel trykket som gjør at vi har vann… Husker forresten hvor forbauset jeg ble først gang jeg hørte om folk som ikke hadde vann fordi strømmen var borte, vi hadde jo alltid vann, strøm eller ikke 😛
     Jeg håper det kommer tilbake stabilt og for godt snart ja, begynner å bli slitsomt, selv om det er bare få dager.

     Liker

     1. Det er jo chili i oppskriften vi bruker, så du kan jo eventuelt bare pøse på med det 😉

      Drar jeg frem buret nå, springer Nairo i motsatt retning, så jeg tror du skal være fornøyd med at Amanda er så villig som hun er 🙂

      *ler* Jeg skjønner hva du mener 😉 Vi har brønn med vannpumpe, og forsvinner strømmen, så forsvinner også vannet. Virkelig festlig. Men de driver å bygger ut det kommunale vannet i vår retning, så blir vi boende her en del år fremover, blir vi nok tvunget til å betale en halv formue for å koble oss på den ledningen. I likhet med kostnaden for kloakktilkobling samtidig. Åh, de gledene det er ved å bo på landet…

      Liker

      1. Chili ja 😈

       Noen ganger kunne jeg tenkt meg kommunalt av «alt», spesielt i slike tilfeller som nå. Og for en del år siden måtte vi gjøre om alt av kloakkanlegg, for det har vi privat også.
       Men samtidig har jeg hørt en del om kostnader med å komme innpå det kommunale vann og avløp, og det er ikke billig nei 😦
       Vi har ingen muligheter for noe kommunalt uansett her vi bor.

       Liker

       1. Helt enig med tankegangen din, det hadde vært veldig kjekt med kommunal tilkobling, men det koster en halv formue og litt til. For 13 år siden fikk vi muligheten til å koble oss på kommunalt vann på hytta, vi hadde ikke hatt vann der før det. Ingen tvang til å koble oss på siden det er fritidsbolig, men vi valgte det allikevel, og jeg skal love deg at tusenlappene fløy ut.

        Liker

        1. Uff ja, og er vel store forskjeller på kostnader på vann og avløp fra kommune til kommune også.
         Men når det kommunale «når» dere, så må dere koble dere til? Eller er det valgfritt? Det jeg har hørt om flere slik tilfeller før er at det ikke er noe valg…

         Liker

         1. Jeg vet ikke noe sikkert, men jeg tror vi må, at det ikke er noe valg. Og jeg forstår jo det, det er jo bedre med kloakk i rør enn med kloakk ut i naturen. Men selv om det er billig å kjøpe hus på landsbygda, så er det ikke noe billigere å ha hus på landsbygda, og jeg har ihvertfall ikke mulighet til å spare opp så mye penger at jeg har råd til å koble meg til sånn med det første. Nå er det vel en del år til de kommer hit til oss, heldigvis.

          Liker

 2. 1. Vannmangel er no dritt. Punktum.
  2. Quesedilla’n din så god ut, må prøves!
  3. Aldor ser ut som jeg har slått han når han må inn i buret, men jeg faller selvsagt ikke for puppy eyes’a hans! (eller.. ok, har vel skjedd en gang eller to.. ) men han går inn noenlunde frivillig og ligger der til han blir sluppet ut. (han har vel strengt tatt ikkeno valg forsåvidt, men..)

  fortsatt god påske! leeeeenge igjen, kos deg med påskeegget!

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..