Pastasalat

(Obs, stor porsjon)

2 pakker salami

800 g penne pasta

400 g hvitost

1 rødløk

1 stor boks mais

2 bokser Creme fraiche

2 pk majones

Salt

Pepper

Eventuelt sitronsaft

Kok pastaen slik det står på pakken, skyll den kokte pastaen under kaldt vann og avkjøl den i dørslag.

Bland sammen Creme fraiche og majones i en liten bolle. Smak til med salt og pepper (eventuelt sitronsaft)

Kutt opp salami, ost og rødløk

Bland pastaen, salami, osten, rødløk og maisen i en stor og romslig bolle

Bland i sausen av Creme fraiche og majones og arbeid alt godt sammen.

Smak til med salt og pepper til slutt også

Du kan bytte ut salami med spekeskinke, tunfisk, kylling eller noe annet godt. Du kan bruke andre rå grønnsaker eller frukter som ananas, paprika, eple, agurk osv

 

Denne pastasalaten spiste jeg på jobb en dag, og den var knallgod 😀
Såpass god at jeg tok med oppskriften hjem. Laget den i går kveld, men hadde ikke alt som var, og la til noe annet. Tror det er første gang jeg lager pastasalat med creme fraiche, bruker vanligvis oljebase.

Disse ingrediensene hadde jeg

pastasalatPasta, stangselleri, mais, ost, spekeskinke, rødløk, sukkererter, skinke, Creme fraiche og majones (salt og pepper)
Når man lager pastasalt er det veldig greit å bruke ca mengde av alt, ettersom hvor mye en skal lage/hvor mange som skal spise. Originaloppskriften over her er stor, jeg justerte ned mye da jeg laget, men ble likevel en stor bolle.

 

Det ferdige resultatet ble slik

pastasalat

 

4 kommentarer om “Pastasalat

  1. Åh, jeg skulle ønske jeg hadde hatt denne oppskriften før jeg dro til Kongsberg på lapphundspesialen! For da hadde jeg med meg en pastasalat jeg nesten laget uten oppskrift, og den ble ok, men ikke supergod. I tillegg hadde jeg ikke noen «saus». Så denne skal bokmerkes og prøves, tusen takk!

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..