Hormonbombe

Amanda har jo løpetid… Nå har det gått 14 dager siden hun begynte å blø… det tar sin tid dette her.
Vi krangler hver kveld for tiden, Amanda har lagt sin elsk på dynen hun har i sengen sin. Det er ikke noe å si på innsatsen, jeg går faktisk ut fra at en av paringene har vært vellykket også, så om 63 dager kommer vel en haug med babydyner her… Bare så synd jeg ikke får så mye for de når jeg skal selge de.
Amanda stopper jo opp så fort jeg snakker til henne, for så prøve igjen like etterpå. Og etter å ha snudd sengen sin nesten på hodet, og romstert  rundt x antall ganger så legger hun seg plutselig ned og sovner på sekundet.
Jeg har prøvd å finne fakta om løpetid, hvor lenge varer løpetiden, hvor lenge blør en hund som har løpetid osv, men det står så mye forskjellig, og alle steder står det at det er store individuelle forskjeller, så da finnes ingen fasit konkluderte jeg med.
Nå skrev jeg opp når det begynte hos Amanda, når hun begynte å blø osv, så får jeg vel etterhvert en pekepinn på hvordan det er hos henne ihvertfall.
Hun får overhode ikke være løs ute her nå, og er tydelig at det er noen som blir fristet, eller noe annet… Første gangen var en natt i helgen, vet ikke om det er rev eller hund som var her, men den hadde tråkket mye omkring her. Hoppet opp på portstolpen for å komme inn i hagen, og når den dro så hoppet den over ned til elven.
I dag må det ha vært hund, for de sporene var en del større… og hadde tråkket en del her før de forsvant.
Skal være godt når Amanda er ferdig, så en slipper å se seg over skulderen etter en siklende beiler når en er ute.

1. dag på jobb etter nyttår i dag, det var hardt! Startet voldsomt, litt for mye fant jeg ut. Jeg burde egentlig ha visst det også, men greit å ha noe vedlikehold til senere også.
Når jeg kom hjem var det å rydde opp litt, og vaske. Så bort på det grønne glitrende tre… og poff, så var det nedpakket 😀
Hadde egentlig tenkt å la det stå en stund til, men akkurat juletreet synes jeg det er greit å bli kvitt etter nyttår. Og nå så er det veldig godt å ikke ha det i stuen lenger.
Etter at jeg var ferdig kjente jeg mange muskler i kroppen. Vet ikke hva som har skjedd, men muskelen verket i nesten hele kroppen, det var jo ikke så morsomt med tanke på influensaen som herjer for tiden.
Fikk i meg et par paracet, og har kjent så godt etter så mange ganger, men kjenner ikke noe annet, og har heller ikke så vondt i musklene lenger, så da avlyser jeg årets influensa i denne kroppen, i grunn like greit.

Noen bilder fra nyttårskvelden 🙂

Boerboel

 

Boerboel

 

Boerboel

 

 

 

 

10 kommentarer om “Hormonbombe

 1. Jeg merker at du nå gir meg en haug med gode grunner for hvorfor å ikke skaffe meg tispe 😉 Men jeg føler med deg, det må være kjempefrustrerende, både for deg, og for Amanda som har så mye hormoner i kroppen.

  Liker

  1. Hehe, og jeg hadde valgt tispe en gang til, ihvertfall av den rasen her, siden de tross alt ikke blir så store.
   Men jeg synes faktisk ikke det er så veldig gale, tross alt, hjelper jo å klage litt 😉 Vet det kan være mye verre, og verste perioden er bare noen få dager, håper jeg…

   Vet noen er veldig bestemt, de skal ha hannhund, eller de skal ha tispe, jeg har egentlig ikke noen bestemt formening om hva som er best/verst, tror det kommer litt an på rase og ikke minst hunden selv.

   Liker

   1. Du må lære deg at det aldri heter klaging, det heter å informere :p Men ja, det hjelper så absolutt! 🙂

    Du har nok rett i det, men jeg er veldig bestemt på hannhunder. Mye på grunn av løpetiden (og det sier jeg nok helt til jeg får en hannhund som bryter seg ut hver gang det er løpske tisper i nabolaget…), men også da man på generell basis sier at hannene er lettere å ha med å gjøre sånn i det daglige. Men jeg er jo sjeleglad for at noen vil ha tisper også, ellers hadde jeg jo ikke fått noen hanne 😉

    Liker

    1. Den med klaging og informering skal jeg huske gitt, den var god!

     Jeg har bare gode erfaringer med hannhunder, vi har aldri hatt problemer med noen av de vi har hatt. En av de survet, sukket og pistret litt i perioder når det var tisper med løpetid i nærheten, men det er jo til å leve med. Hører jo om de som regelrett blir rene utbryterkonger.
     Jeg liker jo store hunder, men alt med måte. Jeg MÅ føle meg trygg på at jeg kan håndtere hunden i alle tenkelige situasjoner, og jeg må bare innrømme at jeg kunne fått problemer med en hund på 70-75 kg om den hadde slått seg vrang og sett en lekker tispe… Og om driftene blir for store er det ikke alltid så lett for hunden å huske på at den i utgangspunktet er veldig lydig…
     Det er i hovedsak grunnen til at jeg vil ha tispe når det er så stor en hund som Boerboel, ser Amanda en lekker hannhund så kan jeg uansett holde henne 🙂

     Liker

     1. Jeg bruker uttrykket informere veldig ofte når jeg er forkjøla, for det er da jeg synes mest synd på meg selv 😉

      Jeg ser absolutt poenget ditt med å ha en tispe når du vil ha en stor rase. Jeg er veldig fascinert av Berner Sennen og Leonberger, men jeg synes de har så kort gjennomsnittlig levealder at jeg ikke vil ha de uansett. Men hadde vi levd i en ideell verden, hadde Finsk Lapphund vært litt større (25-30 kg) og litt mindre bjeffete 😉

      Liker

 2. Hahaha…babydyner!!
  Bank i bordet, jeg merker ingenting på Sheela når hun har hatt løpetid, bortsett fra litt blod selvsagt.

  Får håpe influensaen hører etter deg :p

  Liker

  1. Du er heldig du! Men det må uansett være over det verste her også snart, og da er det 5-6 mnd til neste gang 😛

   Selvsagt hører influensaen på meg, hvem tør vel ikke det…. Vel…

   Liker

 3. Jeg lo av babydynene :p Stakkar Amanda, hun er nok ikke helt seg selv, men nå går det vel snart over, og da er det ett halvår til neste gang :p

  Håper det ikke blir noe mer ut av muskelverken din. Kanskje kroppen bare ikke var helt klar for hverdag igjen ?

  Liker

  1. Bare så synd ikke de babydynene koster litt mer, blir ikke rare overskuddet 😛

   Den muskelverken var rar, snakket med en annen dagen etter som hadde opplevd det samme, og vi har ikke vært i kontakt med hverandre. Men så lenge det gikk over samme kveld, og ikke ble noe mer så var det greit nok.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..