Handleliste til jul

Er en stund siden jeg begynte på handlelisten til jul, er alltid noe som blir glemt, og for å minimere hvor mye som blir glemt så ligger listen framme så det bare er å skrive opp etterhvert som en kommer på noe.
Jeg har hatt med handlelisten på butikken to ganger, og skrevet den om igjen etterpå. Da slipper jeg å få en gigantisk handlekurv (eller to) til jul. Veldig mye av det en kjøper til jul kan en kjøpe lenge før.
Mye av det jeg har på handlelisten min er slik jeg har i huset fra før også, så sjekker hva og hvor mye det er fra før, før jeg er på butikken. Er så mye av slike vanlige dagligvarer det er «kjedelig» å gå tom for i jula, salt/pepper, zalo, sennep, tørkepapir osv. Jeg synes det er veldig greit å slippe å måtte på butikken første dagene i romjula, og det er litt nedtur å sitte der 1. dag jul uten sennep til sylten.

Når jeg snakker om mat…
Har da fått Amanda sin i hus også

vom og hundemat

 

20 kg blokk med frossen vom og hundemat

Og delt den opp, ble ca 40 biter av 20 kg.
Nå delte jeg den mens den var veldig frossen, med kniv og et par solide skjærfjøler under.
Mannen var litt bekymret når jeg sto der, var nok blod rundt der syntes han, og han hadde dessuten ikke tid å kjøre til legevakten om kvelden, så var greit om jeg var forsiktig mente han, snille mannen min som er så omtenksom 🙂
Det gikk veldig greit å få delt den, med en kraftig, skarp og spiss kniv så er mye av jobben gjort, og når en da bruker muskelkraft… ja da er jobben fort gjort.
Ser mange bruker sag, øks og annet til å dele opp blokkene med vom og hundemat, men mye av det blir det mye klin med, og med denne metoden her så blir det lite blod og kjøttrester på plastikken (har forresten et håndkle under plasten)
Ser også at det er «sinnsyke» forskjeller på pris på vom og hundemat, pølsene på 1/2, 1 og 5 kg er selvsagt dyrere enn hva en 20 kg blokk er. Men en blokk varierer fra 250kr til nesten 400 kr.
Kjøper en mange blokker går prisen selvsagt ned, men er de færreste som har plass til 200 kg.

Jeg var nok litt uheldig med timingen min med å legge ut det bildet av v og h på facebook, la det ut morgenen etter jeg hadde bedt folk på middag i jula. Når vi avtalte hvilken kveld det skulle være så sa jeg at da lager jeg noe mat, men det var ikke så farlig med maten mente hun, jeg rasker bare sammen noe sa jeg, fort gjort… Vel, bør kanskje servere noe med rent kjøtt…

 

Er jo inne i siste uken før jul, med alt «stresset» det medfører. Nå stresser jeg ikke så mye, og noe av dette julestresset liker jeg, synes det er litt koselig, med alt som faller på plass osv.
Fikk vasket badet i går kveld, det var fort gjort, siden jeg hadde tatt hyller og skap på forhånd.
Jeg skal jobbe til og med fredag, og en dag i jula, ellers har jeg brukt resten av ferien min.
Datteren kommer noen dager før jul, for å hjelpe til… men det vet hun ikke, greit med en overraskelse nå og da.
Overraskelse ja, det skal mye til for å overraske meg, men i går ble jeg veldig koselig overrasket, fikk en pakke i posten, skal komme tilbake til den senere 🙂

 

Amanda startet dagen tidlig i dag, er liksom enten eller med henne.Nå sover hun forresten… Hun sovner vanligvis igjen om hun våkner tidlig, men er jeg våken mer enn få minutter så gidder jeg ikke legge meg til å sove igjen, ihvertfall ikke når klokken er halv seks… Så da har jeg fått gjort mye allerede, og klokken er bare halv åtte om morgenen.
Det har sine fordeler å dra på jobb om formiddagen isteden for tidlig på morgenen, får gjort litt hjemme, eller bare daffe.

 

Jeg oppdaget i morges at jeg hadde glemt bort tredje advent 😳 Flaks for meg at jeg har de adventslysene jeg har.
Men da får jeg fortsette litt her, ha en flott dag 😀

4 kommentarer om “Handleliste til jul

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..