Kulde og hund

Amanda er en Boerboel, Boerboel er en hunderase med kort pels, rasen er fra Sør-Afrika, der er det varmt (tror jeg…)
I morges når jeg var ute å luftet Amanda var det tydelig at hun ville være ute lenger, så litt senere tok jeg henne med ut for å leke litt. Den som ville inn igjen etter 15-20 min var meg… det var ca -24 grader.
Hun var i bevegelse stort sett hele tiden, og så ikke ut til å merke noe til kulden i det hele tatt.
Når vi er ute og hun skal på do får hun «problemer» etter kort tid, så da er det greit å være rask.
Her vi bor kan det bli kaldt lenge, om det slår til med en kuldeperiode, og kan bli veldig kaldt også, så da er det greit å kunne røre litt på seg selv om det er kulde,og en er en Boerboel.
Men uansett hvordan hunderase en har så må en være litt forsiktig når det begynner å bli kaldt, testiklene hos hannhunder og pattene hos tisper er utsatt for forfrysning, så en må følge litt med og sjekke. Ørene og halen er også utsatte steder, ikke så mange hundedekken som dekker slike utsatte steder, og ikke alltid så lett å oppdage før det er for sent.

Med tanke på forrige vinter og problemene Amanda hadde med urinveisinfeksjoner, og kulden nå, så har vi startet forebygging.
Nå er vel valper mer utsatt for uvi en voksne hunder, men tisper er vel også mer utsatt en hannhunder, så for å være sikker bruker Amanda tranebær nå. Skulle få tak i c-vitaminer, men fant ikke de riktige i farten, så da ble det tranebær først.
Både c-vitaminer og tranebær er fine til å forebygge urinveisinfeksjon hos hund (og folk), og når jeg tenker tilbake på hvor syk Amanda var når hun hadde det, så foretrekker jeg å forebygge.
Finnes medisin en kan bruke også, Amanda gikk jo på Hiprex lenge, for å forebygge. Var nesten «skummelt» å slutte med de, men det gikk bra. Og om tranebær og / eller c-vitamin hjelper er jo det bedre.

Sjekk teppet til Amanda, lilla 😀

Boerboel

Det er jo advent.

 

Ellers er det jo veldig godt å bare ligge rett ut og slappe av synes Amanda

Boerboel

6 kommentarer om “Kulde og hund

 1. Ah, der lærte jeg noe nytt, jeg bruker tranebærkapsler selv, men har aldri tenkt på at det kan gis til dyr! Bruker du da vanlige kapsler eller får du noe hos dyrlegen?

  Liker

 2. Haha…for en stil på det nederste bildet 😉
  Og nå har Amanda også begynt adventsfeiringen :p

  Jeg savner faktisk varmedekken (eller noe annet) som er lengre under magen. De fleste jeg har sett dekker så lite, og er alt for kort.
  Greit med en påminnelse om hund og kulde ja 🙂

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..