Rømmebrød, magetrøbbel og avslapping

Det er vinter… Gradestokken viste -25 i morges.

I går bakte vi (vel, vi og vi…jeg stekte…) rømmebrød

Rømmebrød

 

Så var det 1. advent

 

advent

Etter jeg hadde lagt meg i går kveld og nesten sovnet så hørte jeg noen merkelige smattelyder…
Det tok meg noen sekunder før jeg skjønte hva det var, og med det samme Amanda spydde, sa jeg at Amanda skulle spy. Selvsagt så spydde hun i sengen sin. Etter å ha skiftet på sengen hennes så la vi oss igjen. Og så gikk det litt til, og da måtte Amanda ut, hun var visst dårlig i magen også… Var ikke siste gangen vi var ute i natt, smart som jeg er så tok jeg på meg ull longs, og lå med den. Greit, når det er så kaldt, og ikke all verdens tid å få på klær når en må ut.
Amanda så ikke syk ut i dag (det gjorde hun ikke i natt heller da) men hun måtte faste til i kveld, så fikk hun en porsjon med ris, most gulrot og litt v og h.
Rekner med at hun kommer seg fort igjen, at det bare var noe forbigående.

 

Var ei (og en) som tok livet med ro i går kveld

koser seg

 

 

Nå skal jeg bare slappe av resten av kvelden, se på finalen av 71 grader nord, og legge meg tidlig… å få litt søvn.

 

8 kommentarer om “Rømmebrød, magetrøbbel og avslapping

 1. Er det generelt veldig kaldt hos dere på vinteren? Vi har fått totalt kuldesjokk her nede, -10 i et par dager nå, og det kom brått på. Da jeg sa til Eileif at dere hadde hatt -25 i morges, sa han «Det er godt vi bor i syden» 😉
  God bedring til Amanda, håper hun er i form nå!

  Liker

  1. Er generelt kaldt her ja, et såkalt kuldehull! Nå har jeg ikke sjekket så mye nå i vinter, men tidligere når vi så på yr.no og det var kaldt, så kunne en nesten doble gradene.
   Nå gikk jeg inn å sjekket, og det står -12 på yr, her er det da -24! Det er så irriterende. Det er store forskjeller hvor en er i bygda også, men tror ikke det er så mange steder en finner -12 nå.
   Jeg synes det er greit med -20, i forhold til -30 og -40 så er det veldig greit med -20, hehe.
   Amanda er bedre ja, hun var egentlig ikke så dårlig heller. Får litt lett kost en dag eller to, så rekner med at det hjelper på, har ikke spydd mer en den gangen.

   Liker

   1. Tydelig at målestasjonen ikke står akkurat der dere bor, ja! Det kan være store forskjeller på korte avstander. Har ei venninne som bor 2 km herfra, og det er alltid kaldere hos henne enn her. Ikke SÅ store forskjeller, men allikevel.

    Liker

    1. Det kan jo være «skummelt» noen ganger, om en tror at det er 10-12 kuldegrader, og så er det 25 kuldegrader. Vi som bor her vet jo at yr bommer grovt i kuldeperioder.
     Og nå leste jeg at kulden har kommet for å bli, desember skal bli kald 😦

     Liker

 2. Hmmm…er det cola jeg ser på stuebordet? FYYY…hehe :p Men når jeg ser bort fra glassene var det herlig avslappet bilde 😉

  Sjelden gubben min gjør noe på kjøkkenet, så der ble jeg litt misunnelig gitt 😉 Rømmebrød har jeg aldri hørt om før.

  Synes adventsstaken din er så flott 🙂 Husker den fra i fjor, og synes det er så god ìde med telys. Pynten var så stilig.

  Kjedelig med Amanda 😦 Håper formen har bedret seg.

  Liker

  1. Neeida, det er vann med farge i 😉

   Ikke så ofte vi baker noen av oss her i huset, men mannen både baker og lager middag om det «faller seg slik». Er han som står for hele julemiddagen her også, det har det vært i mange år, resten av familien er sikkert red for at de må sitte å knaske på en kullsort ribbe, haha.

   Det var faktisk bare såvidt jeg husket på lysene, hadde ordnet den til, men den sto på et annet rom her.

   Amanda kommer seg ja,vi la oss tidlig i går, og sov hele natten, hun ble nok lit misfornøyd med frokosten, men det ser ut til at det hjelper med lett mat. Sannsynligvis hadde det ikke gjort noe med vanlig mat heller, men greit å ikke «dra det ut» lenger en det en må.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..