Ull blir til tull

En veldig passende overskrift, ull blir bare tull, ihvertfall med noen valper / hunder. Jeg vet ikke om andre har samme problem som oss med valp / hund og ull, men Amanda «tåler» rett og slett ikke ullklær, som er på oss… Jeg vet ikke om det er bare ull, eller om det er strikket klær av andre stoff.
Nå har vi av naturlige grunner ikke brukt så mye slike klær på en god stund, så blir spennende…
Hun satte tennene i ullabber, stikkejakker, stikkegensere osv, så tydelig forskjell på hvilke klær det var. Nå var dette midt i tannfellingen også, og like etterpå når hun var midt i «bitepåaltfasen», men jeg kjente igjen tegnene… Kaos var akkurat på samme måte da han var mindre, jeg måtte slutte helt å gå med ullabber en periode.

Ingen av de andre hundene vi har hatt før har hatt slik «dille» på spesielle klær. Blir spennende å se med Amanda om hun har vokst fra det når ulllabbe og strikkeklær sesongen starter igjen. Jeg har brukt ullabber i sko på noen turer i sommer, da har hun ikke brydd seg. Og Kaos sluttet også med det, men husker ikke når.

Jeg strikker en del, ihvertfall gjorde jeg det før. Har funnet fram strikkepinner og garn igjen, men garnet er Amanda gal etter 😦  Da det ikke er så morsomt å finne igjen strikkingen i en stor klase, og strikkepinner heller ikke er så bra for hunder, så måtte jeg prøve å finne en løsning på det.
Amanda er ingen 100% lydig hund som gjør alt jeg sier og vil, og jeg har ikke sjans til å følge med på henne hele tiden heller. Så løsningen ble en stoffboks fra Nille, med lokk. Smart! Men det var til Amanda fant ut hvordan hun skulle få av lokket, og etterpå trengte hun ikke engang få av lokket for å plukke ut garnnøster. Og hun klarte selvsagt å plukke ut garnnøster som er av alpakka / silke, hvorfor ikke ta de nøstene jeg har fra rema1000 eller europris, men neida!

Her er min smarte boks, så lenge den var smart

Garn

Nå har jeg satt boksen i et hjørne med en stol foran. Det holder vel til Amanda tar å flytter stolen.

Det er heller ikke mye pent å låne bort strikejakke til folk som er her, unnskyld

Vi har vært så «heldige» et par kvelder nå. Riksveien på andre siden av elven har vært stengt på grunn av noe graving, så omkjøring er om vår side, da kommer all trafikken fra riksveien hit.
Nå er det vel ikke så normalt å ønske seg mer trafikk… Vi har veldig lite trafikk til vanlig, nesten slik at man kjenner alle som kjører forbi…
Men, da jeg fant ut at det ble mye trafikk i går kveld, da tok jeg med en stol, bok og Amanda, og så satte vi oss øverst på plen, haha.
Det samme gjorde vi i kveld, men da uten bok. Jeg kan nok tenke meg at det ikke så så veldig smart ut, men trøster meg med at jeg ikke kjenner så mange av de som kjørte forbi, og de burde uansett ha øynene på veien, og ikke inn i hagen vår 😉

Amanda satte seg, og så la hun seg. Den vanlige trafikken ble kjedelig, syklistene er fremdeles «noe å ta». Vi skulle hatt ett sykkelritt her….

8 kommentarer om “Ull blir til tull

 1. Nå bor vel du et stykke fra svenskegrensa, ellers skulle jeg gjerne sendt Grenserittet opp til deg. Makan til mengder med syklister i to dager skal du lete lenge etter, jeg skal love deg (tror jeg) at Amanda hadde blitt kurert for sykkelatakkene sine 😉

  Liker

  1. Er jo Trondheim-Oslo også, men det er litt fra her, og ikke vet jeg når det er. Men hadde vært fristende å reist på noe slik, Rekner med at det går seg til uansett, med tid og stunder. Chakira var slik helt til å begynne med her hun også, men hun ga seg fort av seg selv.

   Liker

 2. Amanda har nok dyr smak i garn da, skjønner jeg :p

  Heldigvis (bank i bordet) har ingen av hundene min tygd på klær av noe slag. Chloepusen tygger på sokker dog…

  Har litt lyst til å prøve å strikke igjen jeg også. Men jeg tror jammen ikke jeg husker hvordan det gjøres… :p

  Liker

  1. Ja, «dumme» hunden, garnnøstene ser jo ikke ut etter hun har tygget på de, og så klinete de blir…

   Bare å begynne, det sitter sikkert i hodet et sted, så når du først begynner så kommer det av seg selv 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..