Magetrøbbel

Så var det en ny omgang med magetrøbbel, er jo en stund siden sist. Er forresten Amanda det gjelder…

Startet litt onsdagskveld, en stund etter maten hadde hun diare, og så kastet hun opp etter litt. Var så rolig til seks om morgenen, da hadde hun hastverk med å komme seg ut, og diare igjen. Vi la oss igjen, bare for å våkne til «kjente» lyder, og Amanda spydde i buret, på alt av «sengeklær» der. Da gikk det slag i slag utover dagen, da klokken var kvart over tolv om dagen hadde Amanda spydd og vært på do med diare 14-16 ganger (skrev det opp, ikke måte på hvor detaljert jeg kan være…) Drakk hun vann så sprutet det ut i en eller annen ende….Var tydelig at det var noe som skulle ut eller noe slik, for til slutt ble det tomt…Hadde Canikur og ZooLac liggende, noe jeg alltid har nå. Om det virker eller ikke vet jeg ikke, men skader nå ikke.

Siden hun ikke virket direkte syk, så avventet jeg situasjonen. Og har da lært litt etterhvert…strøk henne forsiktig under magen og buken, for å se om det kom noen reaksjon, men det gjorde det ikke. Må innrømme at jeg sjekket hvem som hadde vakt på dyreklinikken, sånn bare for å vite det, og ha nr klart.
Nå er det ikke mange ganger Amanda har spydd, de gangen hun har gjort det har stort sett vært gulping, spist for mye for fort.
Og jeg fant ut at Amanda synes det er helt greit å ut på do, når man er dårlig også. Men å spy, det gjør man inne! Hun presterte å løpe inn for å rett på teppenet sitt og spy, veldig målbevisst! Og prøve å få henne med ut når jeg så at hun var klar til å spy, nei det var det bare å glemme.

Nå er hun såpass gammel at jeg tok sjansen på å la henne faste i 24 timer. Det gikk forholdsvis greit for henne.
Og da var det på’n igjen med kylling og ris.

Har funnet ut at kyllingfilet og ris er veldig fin mat til hund med diare. Ris er ikke Amanda glad i, selv om hun er sulten. hadde ikke blandet godt nok i morges, så det var ris utover hele kjøkkengulvet. neste måltid blandet jeg bedre, og klemte kyllingen, og serverte mat ute. Da spiste hun alt. Risen drøyer maten litt og er skånsom mot magen. Hjelper på med litt ris og ikke bare kylling…Hadde oppi en god del kyllingkraft også, den liker hun. Har fått et par måltider til i dag, og ingenting har kommet ut noe sted, så hun er på bedringens vei.

Jeg kommer til å bli ekspert på valper / hunder og magetrøbbel som diare og oppkast. Neida, det er ikke så ille. Jeg vet jo at en del valper og hunder ellers lett får i seg mye de ikke bør, og lett får trøbbel. Og det har ikke vært så mye med Amanda, egentlig… er bare at jeg klager mye hver gang, og da blir det så synlig 😆

I helgen skal jeg gjøre… mye, veldig mye. Og håper denne uken går veldig fort, så neste fredagskveld kommer fort fort.

 

 

4 kommentarer om “Magetrøbbel

 1. Stakkars lille jenta…synes hun har vært mye dårlig i magen! Ingen av mine har vært så ofte dårlig når de var valper, men nå har jo Amanda hatt urinveisinfeksjonene i tillegg, det har mine gutter sluppet. God bedring igjen, håper det går fort over!

  Liker

  • Krysser fingrene for at det fortsetter slik som nå, da går det raskt framover 🙂

   Når jeg hører og leser om en del andre valper og hunder, så innser jeg at vi har måttet vært veldig heldige før med hunder. Men, igjen, er det ikke noe mer alvorlig i oppveksten en slik «småtrøbbel» så er det i grunn ikke så gale, og jeg merker at det hjelper mye på at hun er eldre nå. Det som er så trasig med slik er at hun ikke kan være alene når det er noe slik (det frister ihvertfall ikke…) så har blitt noe kveldsjobbing igjen.

   Liker

 2. Huff og huff… 😦
  Men flink da, med så mange doturer at hun rekker å komme seg ut. Måtte le litt av at hun skal inn for å kaste opp 😉

  Det hender en del ganger at Sheela har diarè. Hva det kommer av vet jeg ikke, men hun virker i helt fin form de dagene/gangene. Ulempen da er langhåret hund! Har blitt en del rumpevasking, så nå er det nesten så hun stiller seg til med rumpen i dusjen…haha.

  God bedring til Amanda 🙂

  Liker

  • Hehe, greit med kort pels på hund noen ganger ja, og når jeg så hvordan det kom ut forstår jeg godt at det kan bli vasking.
   Har ikke prøvd å dusje Amanda enda, har tenkt jeg skal prøve, men fra der og til å gjøre det…Men hun ligger ved dusjen når vi dusjer, her er ikke mye privatliv.

   Takk 🙂

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s