Boerboelshow og Boerboelbedømming

I sommer skal det for første gang være Boerboelshow i Norge:) Samtidig som Norsk Boerboel klubb har 10-års jubileum. Nå har vi aldri vært med på noe som helst med Boerboel, men dette kan vi ikke gå glipp av, så nå har vi bestilt hytte og gleder oss til et kjempeshow 😀

Siden BB ikke er registrert rase i NKK så er rasen heller ikke med på de «vanlige» utstillingene, men har sin egen bedømming i regi av SABT/SABBA. Denne bedømmingen skjer en gang i året, på sensommeren (august). Vi har aldri vært på noe «slik» heller, så får se hva det blir til. Amanda er uansett for ung til noe bedømming i år (tror jeg, er ikke helt inne i disse sakene her) Vet ikke om jeg kommer til å få henne bedømt noen gang heller, får se det litt an. Jeg er ikke så opptatt av «hvor bra» hunden er, for meg vil alltid min hund være den flotteste og beste hunden 🙂 Men det kan være morsomt å se på, selv om man ikke stiller selv.
Vi har stort sett vært på «vanlige» utstillinger med hundene våre, bare for morsomt. Husker fremdeles en gang en av hundene våre Lufsen (en Hamiltonstøver) fikk 2. plass, jeg syntes sløyfen var fin, så hengte den på lenken. Tror vi var de eneste som hadde slik sløyfe på lenken…og fikk noen rare blikk…Men for meg var hunden minst like god før resultatet som etter, han var ikke plutselig blitt en dårligere hund.
Nå er det heldigvis mange andre som også mener det samme, hunden deres er den beste og flotteste, og er slik det skal være 🙂

Flotteste Boerboel 😉

8 kommentarer om “Boerboelshow og Boerboelbedømming

 1. Jeg er absolutt ikke godt kjent med utstillingsregler, men jeg TROR at man kan stille i juniorklasse etter fylte 9 måneder. Men, som sagt, jeg er langt fra sikker.

  Liker

  1. Boerboelen har sin egen bedømming, de er ikke med i NKK. Så vet ikke hvilken klasser og regler de har på sin bedømming. Jeg synes igrunn det er mest morsomt å se på jeg, skummelt å stille hund selv 😛

   Liker

 2. Så spennende da! Kan tenke meg dette blir artig! Spesielt ettersom dere ikke har Boerboel på de vanlige utstillingene.

  Har NKK noen planer om å slipper Boerboel «inn i varmen» ?

  Liker

  1. Jeg vet ikke om det er NKK eller raseklubben som ikke «vil» ha rasen inn i NKK. Har ikke fulgt så godt med hva som skjer der.

   Og så er det bedømmingen som BB har, den er veldig bra, de bruker veldig mye tid på hver hund i forhold til «vanlig» utstilling, om jeg har forstått det rett. Er en litt annerledes bedømming en «vanlig». Nå har jeg aldri vært på noen slik BB bedømming, så ta det med en klype salt 😛

   Det er helt sikkert fordeler og ulemper med begge deler, på mange måter hadde det vært greit å få inn BB i NKK synes jeg, med tanke på forsikring bl.a. Og når rasen ikke er godkjent som egen rase i NKK er det noen som tror det er fordi den er en «farlig» rase 😦

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..