Valp, halsbånd, kloklipping og dotrening.

Så er første uken ferdig, med Amanda i hus. Noe jeg burde ha vært bedre til, er å ha på Amanda halsbånd. Hadde på helt først på, men så ble det ikke noe mer. Så i dag hadde vi nesten en kamp for å få på halsbåndet. Så da fant jeg ut to ting, halsbåndet skal være på hver dag, og Amanda er en veldig viljesterk frøken.

Jeg har tenkt å ha søndag som klippedag, kloklipping. Har fått klippet noen få 😛 Har funnet ut at det letteste er å klippe når Amanda sover, eller døser når hun ligger inntil eller på meg. Og kloklipping kommer jeg til å prøve å være veldig «flink» til, har igjen så mye for det til senere.

Dotreningen ser ut til å gå bra, veldig bra. Er nesten så jeg synes det går forbausende bra. Men det spørs hvordan det går nå da… Leste Dagbladet her og kan bare tenke meg hvor det blir -30 😦 Og hvor det blir storm 😦 Det er nesten like galt begge deler, men får gjøre det beste ut av det, og ta det som det kommer. Jeg tar ihvertfall ingen sjanser på at Amanda skal forfryse seg eller noe slik, da tar jeg heller noen mer «uhell» noen dager. Tror -30 grader blir litt kaldt for en valp. Kunne eventuelt dratt på henne noe varmt, men er det at en har veldig kort tid når en valp skal ut…

Ellers har helgen her vært veldig rolig, vært på jobb i dag, og i går…Bare korte turer, siden jeg fikk gjort unna det meste fredagskvelden. Blir spennende å se denne uken som kommer, bare kveldsjobbing, tror jeg. Det positive er at jeg har «fri» på dagen 😛

Bladet Vi med hund (tror jeg det heter) har Boerboel som ønskehund i nr 2. Blir spennende å lese om rasen, og hva som skrives der. Når jeg får spørsmål om hvilken rase jeg har (Chakira tidligere, nå Amanda) og jeg sier Boerboel, så er det knapt nok noen om har hørt om rasen. Så er jo flott at rasen blir litt mer kjent 🙂 Nå kommer det en boerboel til hit til Skjåk i løpet av kort tid, håper jeg 😀 Og kanskje med tid å stunder det blir enda flere.

Sover
Sover mer

6 kommentarer om “Valp, halsbånd, kloklipping og dotrening.

 1. Åhhhh…så kosen hun er 🙂 Søte bilder 🙂
  Høres fryktelig ut med -30 ja 😦 Og det nytter ikke å kle på valpen først nei…haha.

  Halsbånd har heldigvis Sheela godtatt uten problem. Verre med vinterdekken hennes. Den vil hun IKKE ha på seg, og prøver å stikke av, selv om hun er helt vill på å ut. Men når hun først har fått den på, går det bra.
  Kloklippingen synes jeg gikk bedre i begynnelsen, men nå begynner hun å trekke til seg labbene (har ikke hatt uhell/begynt å blø). Jeg «tvinger» henne til å klippe (dvs ungene holder henne fast, mens jeg klipper). Synes du det er feil? Jeg fikk nemlig det rådet ang. kamming. Jeg måtte være bestemt og «dominere» over henne og ikke gi meg, så nå går det bra (hun ligger helt rolig). Men kloklipping blir kanskje annerledes? Prøver å ta det jevnlig jeg også (sånn ca.1 gang i uka).

  Liker

  1. Ja hun er veldig kosen i perioder, men skikkelig «valp» også, såpass at jeg bare må tenke «det går over det går over» haha.
   Angående kloklipping så vet jeg egentlig ikke hva som er rett og galt. Tror det kommer veldig an på hunden. Vet mange bruker tid, veldig lang tid på å venne hunden til å klippe klør, og begynner bare med at valpen/hunden lukter på den, godbiter osv. Men så er det de hundene som aldri blir «venner» med klotangen da. Chakira og Shep, de to siste hundene vi har hatt før Amanda har ikke likt å klippe klør, men de har godtatt det uten problemer fordi jeg har vært sjef og jeg bestemmer. En annen hund vi hadde før de måtte vi holde fast for å få klippet på, og vet om noen som MÅ til veterinær for å få klippet klørne, og hunden må være neddopet.
   Jeg personlig hadde ikke hatt problemer med å holde fast en hund for å få klippet klør, om det var det som måtte til, og det går bra. Det er så viktig å få klippet klørne regelmessig. Men siden jeg har en hund jeg ikke vil…(kanskje ikke klarer heter det) holde fast når hun blir voksen, så må jeg prøve å få det til på «godmåten» Det vil si når Amanda sover til å begynne med 😉 Så får vi bruke tid på å venne henne til klotangen når hun er våken 🙂

   Liker

   1. Har også hørt om hunder som må dopes ned. Må være trist.
    Betryggende å høre at den kan ta lang tid å venne seg på klippingen da. Øyepuss/vask var også vanskelig i begynnelsen (hun skulle bite etter hendene), men det går bedre nå. Pusser øynene oftere enn kloklipp, så kanskje det er håp…hehe. Håper ihvertfall at hun etterhvert vil godta det, og slipper å holde henne fast. Heldigvis er hun liten da :p
    I går var kloklippingen ganske ille (var vilter), men da vi la henne på samme måte som når jeg kammer henne, ble hun ganske rolig (men var nesten ferdig da). Så må prøve det neste gang også.
    Tenkte på at det kanskje kunne være «dyreplageri» etter i går, siden vi måtte tviholde ekstra på henne, så greit å høre andres meninger.

    Liker

    1. Det er ikke alltid så lett å vite hva en skal gjøre, og hva som er rett. Men tror at i mange tilfeller er det flere måter å gjøre en ting på.Ikke nødvendigvis en fasit, helt som barneoppdragelse, haha.

     Liker

 2. Boerboel er jo en herlig rase, ut i fra det jeg har lest. Du er vel hovedgrunnen til at jeg nå stopper og leser, hvis jeg ser at det står skrevet noe om Boerboel ett sted. Før ville jeg vel hoppet glatt over det…

  Lykke til med halsbåndtreningen ! 😀

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..