Amanda i Skjåk

Så er det snart jobb, sukk. Blir sikkert godt etter en stund, men nå er det godt å være sammen med Amanda. På den annen side har Amanda godt av at hun må være sammen med andre også. Boerboel er ikke noen typisk «enmannshund» slik jeg har forstått det, og det passer jo bra. Her er vi to voksne, og barn, svigerbarn og etterhvert barnebarn så det blir en del familiemedlemmer.

Amanda drikker ikke, har sett henne snuse på vannkoppen sin noen ganger, og drikke en gang. Så da vet jeg ihvertfall at hun vet hvor vannkoppen er, og ar hun vet hvordan en drikker 😆
Jeg målte vannmengden jag har opp i fôret i morges, og da ble det 3 dl med vann, så rekner med at hun får i seg det vannet hun trenger. Mat spiser hun ihvertfall…Jeg husker jeg var så mye bekymret for at Kaos ikke skulle spise nok når han var valp. Han spiste aldri opp maten sin, og spiste sakte. Slik har han nesten alltid vært, slik er ikke Amanda gitt, der er det å løpe til matkoppen når hun ser det er mat, og spisingen hennes…vel, den er ikke mye damete…Så jeg er igrunn ikke redd hun ikke får i seg nok mat.
Kaos var forøvrig stort sett passende med vekten, så han fikk nok i seg den maten han trengte han også.

Jeg har fått dusjet i dag, men det var ikke populært. Amanda likte ikke at dusjen sto på. Ikke alt nytt hun er like glad for. Vi har en gammel støvsuger vi bruker rundt ovnen, den bråker som et uvær, men Amanda bryr seg ikke. Hun kommer heller løpende når vi bruker den, for å tulle med den. Men den andre støvsugere, den liker hun egentlig ikke. Så må nok støvsuge oftere…Da jeg startet den i dag så gikk hun fra, og gikk målbevisst inn på soverommet. Siden støvsugeren var startet så bråker den jo litt, så jeg la fra meg munnstykket til støvsugeren og listet meg etter Amanda for å se hva hun gjorde. Hun gikk rett til buret sitt, inn i det og la seg, merkelige hunden. Men kjempegodt at hun har en plass hun er trygg (for støvsugere og andre ting) Det er veldig mye en valp skal tilvennes og læres. Jeg ser bare når det en sjelden gang kjører biler ute på veien her når vi er ute, det er litt småskummelt. Men om bilen vår står å durer ute her og hun må ut på do så går det greit.

Men nå må jeg stikke 🙂

 

4 kommentarer om “Amanda i Skjåk

 1. Sheela drakk heller ikke så mye vann i begynnelsen, men det var vel pga at det ble nok i fôret. Hun spiste heller aldri dagsdosen sin med mat, før i den senere tid. Fant ut at det måtte være fordi hun er mere aktiv nå. Nesten så hun virker mere sulten enn det hun får. Synes det er litt «ekkelt». Vil jo ikke at hun skal bli fet, men trist at hun skal være sulten. Synes det er vanskelig å vite hva man skal gjøre noen ganger…

  Spennende å lese om en annen valp og sammenligne med Sheela (selv om hun er litt eldre). Skulle vært omvendt, for da har jeg (som uerfaren) fått en del tips…hihi 😉

  Liker

  1. Det skal ikke være lett nei, Amanda spiser hver eneste liten bit (bortsett fra en gang). Og hun er veldig sulten av seg ser jeg. Tykke hunder er ikke noe særlig nei, men med boerboel (og andre lignende raser) er det ekstremt viktig å holde de slanke.

   Hehe, lenge siden vi hadde valp i hus, virker ihvertfall slik. Jeg var jo fast bestemt på å ikke ha valp noengang…Utrolig hvor fort en glemmer 😛 Men det er jo selvsagt lettere når en først har hatt valp en gang.

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.