Sibirkatt og støvsuger

Ikke det at det har så mye felles, men har en katt bør en også ha støvsuger :mrgreen:

Jeg har ikke katt, men datteren min har katt, en sibirkatt. De skal være en av de få rasene som noen allergikere kan ha uten å reagere på de. Jeg reagerer ikke på katten til datteren min (er veldig allergisk for katter) en nydelig hannkatt på 8 mnd. Sibirkatt kan du lese om her. Allergi og Sibirkatt kan du lese om her.

For å finne ut å prøve om en kan ha sibirkatt finnes det mange testhjem rundt omkring i landet. Testhjemmene kan du lese om her, hva og hvordan et testhjem fungerer. Nå er det ikke alle testhjem som står på listen der enda, så send en mail til de og sjekk om det er noen i nærheten av deg, om du er interessert.

Må jo ha med et bilde eller to… av en nydelig Sibirkatt

 

 

Duke som liten kattunge
Duke på ferie i Skjåk
Duke slapper av i Skjåk

En Sibirkatt er flott fra alle vinkler

Duke ligger nå å nistirrer på Chakira, han vet veldig godt hvor hun kan gå og ikke gå. Men Chakira ser ut til å ha gitt opp hele katten, om det ikke er taktikk….Det finner vi ut når Duke skal være tøff og gå å terge Chakira, igjen.

Over til støvsuger

Trenger i grunn ny støvsuger, men en hund og diverse allergier i familien. Men smart som jeg er så begynte jeg å lese om støvsugere og tester. Så det ble plutselig ikke så lett. Det jeg skulle ha gjort var å bare dratt innom butikken og kjøpt meg en støvsuger. Nå er jeg veldig i tvil, så vet ikke hvilken støvsuger jeg ender opp med enda. Det må ihvertfall være en som har bra Hepafilter og en som tar mye dyrehår.

 

10 kommentarer om “Sibirkatt og støvsuger

 1. Trivle mæ dyr da, sjøl um d kein bli eindel hår… 🙂 E for min del ynskje me sentralstøvsuger. Bli ikkje fyste kastet trur e, men lugume mæ di døm atn slæpp denna «støvsugarlufte», åså slæpp n støvet som d bli nern støvsyg mæ vanleg støvsugar. Men d æ altfor mykjy velja ti da veitu. Ska kje væra lett.. 😉

  Liker

  1. Jeg skal aldri ha sentralstøvsuger, har bare dårlig erfaring med de. Men kan tenke meg at de nyere modellene er litt bedre 🙂 Jeg «orker» ikke dra omkring på metervis med slange, og har en dyr så har hårene etter dyrene en tendens til å feste seg på slangen, blir som magnet.
   Men at en slipper noe «utblåsing» fra støvsugeren er et stort pluss med de, ser etter støvsuger med best mulig filter og minst mulig «utblåsing». Og så har fargen litt å si….skal ikke ha rød! 😛

   Liker

   1. Hehe, ser for me dæ mæ håre på slangjen ja.. magnetisk ifht dyrehår ja 😉 Rau støvsugar må nå væra fint leill. Bli glad tå raudt, å sia n stort sett ikkje bli sæle bli nern må finne fram støvsugarn så ha nok rau støvsugar våre bra for me… 😀

    Liker

  1. Hadde jo aldri hørt om de jeg heller, men er ikke så inne i «katteverden». Synes det er en viktig rase å få gjort kjent, siden det er mange med allergi og astma som kan ha denne rasen. Og så har de testhjemmene som en kan besøke, det er supert.
   Minuset er prisen på de, men har sett en del «billige» fordi de ikke kan brukest i avl eller utstilling. Skal en ha de som «bare» kosekatt, så betyr ikke en feil eller to så mye. Jeg synes ofte det er mer sjarmerende, i motsetning til det «perfekte»

   Liker

   1. Ja det er jeg enig med deg i.

    Skulle jeg hatt rasekatt, ville jeg sansynligvis ønsket meg en jeg kunne stille ut. Bare for å ha muligheten. Kanskje det henger igjen litt fra hundene jeg har hatt. jeg har jo hatt bikkjer med for mange feil. Tinka for eksempel. Jeg forguder Tinka-min, men på grunn av feilene hadde hun for eksempel aldri kunne blitt agilitychampion. Da må man nemlig ha en minimumspremiering på utstilling.

    Liker

    1. Jeg er ikke «inne» i utstillingsverden heller…Har vel stilt ut hund to ganger. Men det virker litt dumt at en må ha minimumspremiering på utstilling for agilitychampion, eller er jeg helt på viddene? Det er sikkert en grunn for det… Lurer på om det ikke er noe det samme med jakthunder og jaktprøver og noe utstillingsgreier der også. Mener å ha hørt noe slik en gang.

     Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..