Oppdatering, skifte av hundefôr

Helg 😀 Og freden senker seg over heimen… litt ihverfall.

Tenkte å ta en liten oppdatering av Amanda og maten hun spiser. Advarsel: Detaljert…
Nå har hun snart spist vom og hundemat i 2 uker, og Orijen 1 1/2 uke. Vi merket forandring fra dag en, det som kom ut var lite, både i mengde og størrelse. Det var så stor forskjell at jeg hadde vanskelig for å tro det, gikk liksom bare å ventet på når resten skulle komme.

Jeg synes det er litt vanskelig å finne rett mengde med fôr etter vi skiftet, så prøver oss litt frem.
En voksen hund skal grovt sett ha ca 2% av vekten sin i v og h, men siden Amanda også får tørrfôr så må vi litt ned i v og h.
Sjekket foringstabellen for tørrfôret nå, skulle Amanda hatt bare det, så skulle hun spist ca 375 g om dagen, ikke så mye.
Men så er alle slike tabeller bare ca, er alltid de som spiser mye mer, eller mindre og fremdeles ser bra ut. Amanda er jo fremdeles i vekst og utvikling også, så må ta litt høyde for det.
En fordel med en hund med kort pels, en ser veldig lett og fort om hunden får for lite eller for mye mat, ikke så lett å sjekke vekten på henne heller.
Den eneste forskjellen enda er da det som kommer ut, men det er egentlig forskjell nok. Nå har det ikke gått så lang tid heller, så det kan sikkert forandre seg igjen, blir spennende å se. Jeg synes jo at Amanda får lite mat… i forhold til før, haha. Vi finner nok ut av det.

Har veldig mye jeg skulle gjort i løpet av helgen, men mye av det er kos å gjøre, er jo 1. advent søndag.
Begynte å vaske kjøkkenet i går, men fikk så durabelig migrene at hele resten av dagen og kvelden var helt ødelagt.

Vi hadde noen dager med helt tørr fin asfalt, så jeg brukte ikke mine supergode brodder når jeg gikk på jobb. Så kom det snø, og jeg brukte fremdeles ikke mine brodder… Det ble jo selvsagt knall å fall. Dagen etter var broddene på igjen!

Brukte broddene da jeg skulle ta med Kaos på en tur en kveld også. Jeg er jo vant til Amanda… Denne turen forgikk slik: Kaos i full fart innover skogen, og jeg på slep etter.
Han har så utrolig rar måte å dra på, så jeg får være glad det var mørkt. Nå dro Kaos hjem igjen i går kveld, og Amanda kan slappe av, til søndag.
Hun bør snart bli vant til at han er her, men tror jeg har en hund som er usedvanlig treg i enkelte tilfeller…

Det var meldt kaldt, hittil er det 12.5 minus. Helt ok igrunn, men er stygt redd det blir en del kaldere.
Var ikke mye nedbør å se på noe værvarsel, for området her. Jeg ønsker meg snø, til jul! Helst litt før jul, og før det blir mye kaldere.
Amanda liker seg godt inne hun, spesielt framfor ovn

Boerboel

Og nå har wordpress kommet med noe nytt når en skal legge inn bilder, forfjamselsen ble stor her… men bilde ble det.

 

 

9 kommentarer om “Oppdatering, skifte av hundefôr

  1. Så bra at dere finner fôr som passer for dere! Vi bruker, som jeg sikkert har sagt ørti ganger, også v&h, men bare som et lite tillegg annenhver dag, og bare for at han skal spise litt bedre de dagene. Han er jo så småspist…

    Jeg har nesten pyntet ferdig til advent i dag. Liker ikke å gjøre det før selve 1. advent, men i morgen skal vi ut på tur og søndag skal jeg på julemarked, så da har jeg gjort klart det meste, men ikke tent adventslysene i vinduene ennå. Det skjer ikke før til søndag gitt 🙂

    Hvaffornoe nytt har det blitt med bildene i wordpress???

    Liker

    1. Nå gikk det vel egentlig bra med RC fôret også her, men jeg ville ha et fôr som var mest mulig «naturlig», legg merke til «jeg ville ha»… Nå er det da ikke jeg som spiser det, bare så det var sagt…
      Amanda har spist opp hver smitt og smule siden vi byttet fôr, så hun liker det ihvertfall.

      Vet ikke hva det er med bilde greiene, men da jeg skulle legge inn bilde i innlegget var det nytt «opplegg». Trodde jeg hadde gjort noe feil, så lukket vinduet, og prøvde på nytt, haha.
      Er vel bare en oppdatering eller noe, men jeg blir alltid så forbløffet når det blir noen forandringer.

      Liker

      1. Tenker vi sier det sånn at du leser tankene til Amanda, og det var Amanda som ville ha et mest mulig naturlig fôr 😉 Kjempebra at det går ned på høykant! Gleder meg til jeg har en hund som spiser maten sin, jeg! 😉

        Hmmm…er vel nesten et år siden sist det kom en endring i hvordan jeg legger inn bilder i wp på nett. Nå har jeg jo ikke blogget siden i går, kanskje det har skjedd noe siden det?

        Liker

        1. 😀
          Kan ikke huske at det har vært forandringer før, men derfor… Det var ikke slik i forgårs, hos meg. Kunne velge film, blant annet. Tenkte jeg skulle se nærmere på det etterhvert, har igrunn ikke så mye valg heller, hehe

          Liker

          1. Måtte logge meg inn i bloggen min nå og titte, men ingen endring der, ikke ennå ihvertfall. Ser ikke sånn ut hos meg som det gjør i linken du ga meg. Men vi har jo wp på eget domene begge to, så jeg synes det er litt rart at det er forskjellig.

            Liker

  2. Bra du er fornøyd med fòret 🙂
    Sheela er småspist, så jeg bruker nå et fòr fra Hills som det er mye fett i (anbefalt av dyrlegen), og det som kommer ut skal være mindre mengde også. Ikke at det var så mye før…hehe. Maten hennes står fremme hele tiden, og så spiser hun litt og litt om gangen. Fungerer greit til oss.
    Har lest at mange liker vom forresten.

    Liker

    1. Haha, nei kan tenke meg at det ikke kommer ut så mye av Sheela.
      Vi har hatt hunder som aldri kunne få nok mat, hunder som ikke spiste, og så slik som hos deg nå, at de regulerer selv. Må innrømme at å kunne la maten stå framme og hunden spise når den var sulten var veldig enkelt. Kaos er egentlig slik, men han spiser bare om kvelden, uansett om maten står der. Så når han er hos oss får han mat om kvelden.

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..