Gikk på en smell

Det er ikke alltid så enkelt å se eller forstå på forhånd når man nærmer seg en grense for når det er på tide å stoppe opp litt. I ettertid er det kanskje lettere å se det, men da er det uansett for sent. Forhåpentligvis har jeg lært ikke bare litt denne gangen her.


Jeg har skrevet om migrenen og forskjellige medisiner i flere innlegg. Både forebyggende og anfallsmedisiner. Jeg bruker fremdeles aimovig, og de samme triptanene som jeg har gjort i mange år, naramig. Triptaner er anfallsmedisin som man skal bruke maks 8-10 ganger i måneden. Bruker man mer enn det så kan man lett få MOH
Det har gått litt opp og ned med migrenen hos meg, noe som er helt naturlig. For noen måneder siden begynte jeg å få flere migreneanfall igjen (flere enn gjennomsnittet før), og det er ikke alltid det passer å få migreneanfall..
For å gjøre historien kort, jeg skjønte at dette ikke gikk så bra og bestilte time hos legen. Heldigvis var fastlegen min begynt igjen etter permisjon.
Det ble noen uker sykmelding, først 100 %, og så 50 %. Disse ukene har vært litt opp og ned, men etter de første par ukene så følte jeg at det gikk rett vei. Fikk telefontime med nevrologen veldig raskt også, og har oppfølgingstime der i desember.

Jeg merker at det er så godt å ha en skikkelig god fastlege, som bryr seg om pasienten. Jeg kommer fortsatt til å ha migrene, og jeg kommer fortsatt til å måtte bruke medisiner. Men bare det å få beskjed om «hva og hvordan» er gull verdt. Migrene er så mye mer enn de hodesmertene, og jeg sliter litt med at det virker så inn på livet og hva jeg gjør/vil gjøre. De samtalene med legen nå har virkelig fått meg til å tenke på en del i forhold til migrenen. Klarer jeg å følge mye av det vi har snakket om så tror jeg det blir litt lettere å leve med migrenen.

Og så er det jo veldig greit å ha en hund som bryr seg veldig mye også da, vet ikke om hun egentlig gjør det 😄 men hun er veldig koselig å ha rundt seg om man er dårlig 🥰



6 kommentarer om “Gikk på en smell

  1. Riktig god bedring. Vet akkurat hvordan du har det for har selv vært veldig plaget med det siden ungdomstiden🙈🙈ja godt med kos fra dyra når man ikkje er i form🥰🥰

    Liker

  2. Å ønske deg god bedring for noe du må leve med hjelper kanskje ikke så mye, men god bedring allikevel! Håper du finner lett frem til en ny normal hvor du tar enda bedre vare på deg selv ❤

    Liker

    1. Takk ❤ Joda, det hjelper, og nå er jeg egentlig snart i veldig fin form igjen også 😊
      En av tingene jeg må lære meg er å ta mer hensyn til meg selv når jeg har anfall, og det er det bare jeg som kan gjøre. I det hele er det også mye bedre enn å gå på en smell som nå sist.

      Liker

      1. Det er merkelig hvordan mange av oss er laget sånn at vi bare pusher litt til, det går jo helt sikkert bra. Helt til det er bråstopp.
        Ta vare på deg selv, eller så må jeg komme opp og ta en alvorsprat med deg ❤

        Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..