Kosedag

I går hadde vi en skikkelig fin dag. Skulle bli bra varmt utover dagen, så jeg tenkte vi skulle gå tur tidlig. Halv syv var vi på tur 😂 Men varmt? Det var 5 varmegrader når vi gikk, men føltes ikke slik når vi gikk. Var helt nydelig med en slik morgentur, tror Jen syntes det også, etter hun våknet..

Her er hun veldig fokusert, rart hva hun får øye på i skogen.

20190710_072431 (355x640)

Ble passende lang tur, var hjemme igjen kvart over åtte 😃

Resten av dagen gikk med til litt husarbeid nå og da.. ute med bok, og slappe av. Det ble en utrolig fin dag, om jeg ikke nevnte det 😂
Leste ut boken «Søsterklokkene», en bok som jeg føler alle andre leste i fjor. Jeg syntes den var litt tung å lese noen steder, men kom seg veldig. Så nå venter jeg bare på neste bok. Flaks for meg at jeg ikke leste denne før nå, da blir det forhåpentligvis ikke så lenge å vente på neste.

Noen bilder av hva Jen gjorde i går

20190710_113914 (561x640)

20190710_113953 (640x311)

20190710_115050 (640x311)

20190710_130442 (464x640)

 

 

12 kommentarer om “Kosedag

 1. Vi gikk også tur tidlig i går. Burde ha gjort det i dag også, men sånn ble det ikke.
  Jeg sliter med å bare slappe av i ferien. I dag er min tredje feriedag, og jeg kjeder meg… Ikke noe moro å sitte ute alene, ikke noe moro å finne på alene, ikke noe moro å se på tv.
  Og forresten: det er bra mye flått her nede i år, så hvis det er noe flåttmiddel Jen tåler, anbefaler jeg at dere bruker det.

  Liker

  1. Så dumt at du ikke får til å slappe av og kose deg skikkelig i ferien ☹
   Kan ikke huske sist jeg har kjedet meg, men jeg er veldig avhengig å ha perioder med ro rundt meg, så gjør ikke noe av å være alene.
   Jeg vet ikke hvordan det er med Jen og middel mot flått, har ikke snakket med veterinæren om det heller. Det er mest fordi jeg ikke vil gi henne noe av det som jeg vet om, siden jeg har lest litt for mye om hva andre har skrevet. Mye av det kan være tilfeldig, og ikke ha noe med flåttmiddel å gjøre i det hele tatt, men jeg tør ikke ta sjansen rett å slett. Får «børste» godt av henne.. Og så har vi den sprayen jeg antar er trygg, men husker ikke hva den heter. Den er ikke rettet direkte mot flått, men skal funke på det også. Den har vi i bobilen.

   Liker

   1. Er liksom ikke stort å finne på, uten å finne på ting alene. Er for varmt til å dra med Nairo ut på lengre skogsturer. Synes det er dørgende kjedelig å dra ut alene. Jeg trives godt i mitt eget selskap, men kunne tenke meg å gjøre noe annet i ferien enn å sitte hjemme og bare gjøre husarbeid.
    Okay. Men da er dere forberedt i hvertfall. Gikk 2 km langs hovedveien tidligere i dag, plukket 5 flått av Nairo.

    Liker

    1. Dra på hytta en tur? Der er jo badevann også 😀
     Er jo begrenset hvor mye man kan lese, se på tv, strikke (ja jeg vet.. ), og kommer man først inn i et «modus» er det ikke alltid så enkelt å komme ut att.
     Og nå ble jeg veldig glad for at vi har hund med kort pels 😀 Noen fordeler er det, egentlig mange, bortsett fra om vinteren da, som det er halve året her 😛

     Liker

     1. For jeg bader jo så mye :p Nei, drar jeg ut på hytta får jeg bare enda mer dårlig samvittighet over at jeg ikke er der ute og maler den. For det skulle jeg jo gjøre i fjor, men da var det for varmt. Derfor skal jeg gjøre det i år, og jeg har ikke kommet lengre enn at jeg lurer på om jeg skal prøve å låne en høytrykksspyler eller kjøpe en.
      Flåtten går etter de stedene med kort pels, så det går helt fint å finne de på Nairo. I tillegg får han Bravecto, så flåtten dør idet de biter seg fast. Er flere år siden jeg så en flått som hadde sugd seg stor.

      Liker

      1. Fint å bade om morgenen, stille og rolig 😀 Men nå har vel den nye «greien» med geocaching begynt? Jeg har hoppet over alt som har vært skrevet om den til nå, så er veldig usikker på hva man skal gjøre, men er sikkert noe med cacher 😀 Skal se du kan bli ferdig på rekordtid 😀

       Liker

       1. Mamma er på hytta 🙂
        Jupp, den begynte i dag. Kort fortalt: du må finne ledetråder. De er plassert i utvalgte cacher, så du må søke de opp via kartet på nettsiden eller appen. For å få den første suveniren, må du finne en cache som har ledetråden til detektiven. Først da får du gå videre til neste ledetråd. Nå har jo jeg uansett tatt alle cachene her i nærområdet (så å si), så jeg må minst til byen for å finne en cache som har den første ledetråden. Så må jeg logge den (og enn så lenge får man ikke suveniren og går ikke videre hvis man logger via nettsiden, man MÅ logge via den offisielle app’en, som jeg ikke bruker), og først da kan jeg søke opp hvilke cacher som inneholder ledetrådene til neste suvenir. Da er det 6 cacher du må finne.
        Det har vært mange suvenir-perioder som har vært slitsomme og vanskelige, men denne er helt på bærtur. Ja, jeg kommer til å gjøre et forsøk, men det er ikke sikkert at jeg fullfører. Man blir tvunget til å cache med mobilen (eller dra ut, ta en cache for å få suveniren, dra hjem og logge, så søke opp hvilke nye cacher man kan ta, og så dra ut igjen, alt dette forutsatt at de åpner for å logge via nettsiden) og dermed også tvunget til å bruke mobildata.
        Det var dagens avhandling, jeg blir litt engasjert i hvor dårlig dette opplegget er, kan du si…

        Liker

        1. 😲 Jeg datt av nokså tidlig, men en ting forsto jeg, dette er sannsynligvis ikke noe for meg.
         Jeg bruker jo den appen, men ikke når jeg logger. Men det ser ut til å være det minste problemet for min del, tror ærlig talt ikke jeg gidder å sette meg skikkelig inn i det, virker litt «mye». Og jeg logger jo sjelden eller aldri etterhvert, samler opp til turen, ferien, eller året.. er ferdig 😂

         Liker

         1. Utifra kommentarer i FB-gruppene virker det som om det er mulig å logge på nettsiden nå.
          Hvis målet er å klare alle suvenirene, er det bare å søke opp den/de du trenger og dra ut for å ta de. For meg som mer liker å dra til et område for å cache, blir det mer tungvint. Spesielt hvis jeg tar den første ledetråden tidlig på cachedagen, da må jeg logge den cachen for å åpne ledetrådene for neste suvenir. Bare irriterende.
          Er det ikke fryktelig slitsomt å måtte sitte og logge en hel haug på en gang? Ikke husker du noe spesielt fra cachen lenger, så CO får ikke noe spesifikk logg.

          Liker

          1. Jeg så fra noen logger jeg fikk i går at en del av powertrailen min gir en del suvenirer, uten at jeg forstår så mye mer 😂
           Jo 😛 Veldig kjedelig, og da blir det til at man utsetter det enda lenger.
           Jeg noterer stikkord, eller setninger om det er noe spesielt. Men etter å ha lest en diskusjon for et par år siden som gikk på dette med logger og hva man skrev, så kuttet jeg ned loggen til stort sett bare «takk for cachen». Akkurat dette med å si takk synes jeg er veldig greit å få med, som et minimum.
           Eneste er noen DNF, der hender seg at jeg skriver litt mer 😂
           Jeg ser jo at jeg får alt mulig av logger selv, og folk er jo forskjellige. Synes det kan være litt morsomt når folk skriver litt av hvert, og når jeg først er inne på det, en av siste loggene på GC5XBVN er veldig fin 😂 Og jeg synes det i mange tilfeller er like greit med bare «takk for cachen». Og så er det da noen som har med hvordan cachen har det, veldig flott når man har noen, og får da visst at alt er ok.
           Nå pleier Tore logge før meg, og vi skriver stort sett alltid at vi cacher sammen, og han pleier å ha med litt mer 🙂

           Liker

 2. Som sagt, så har Groundspeak valgt ut hvilke cacher som skal ha ledetråder, og da blir det til at folk går for de cachene.
  Joda, alle er forskjellige når det gjelder logging. Jeg liker å få gode logger og prøver også å skrive gode logger. Noen cacher går det ikke an å skrive noe som helst om, annet enn at alt sto bra til, andre kan man skrive en avhandling om 🙂

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..