Treningsvest for hund

Jeg så på disse vestene når jeg hadde Amanda, men kom aldri så langt at jeg kjøpte. Kom på vestene igjen etter en tur i mer urbane strøk med Jen.
Jen har fremdeles litt av den der «alle vi ser vil snakke med meg 😀 «, og dessverre er det en del som bare går rett til henne. Nå er Jen stort sett bare superhappy når hun får møte folk, men en og annen er hun skeptisk til.

Her vi bor er det sjelden eller aldri noe problem, men jeg ser at «vi» trenger å miljøtrene litt mer der det er mer folk osv.  Og da vil jeg helst få gå litt i fred, uten at folk bare slipper hunden bort, eller går bort til Jen.
Jen er veldig fin og grei, og jeg ser at det hjelper på å ikke få hilse på alle vi møter. Slik vil jeg at det skal fortsette å være også.
Jeg tror at en slik vest kan være til hjelp i slike situasjoner, og denne er veldig enkel å forstå.

Man skulle tro at folk flest hadde fått med seg at man ikke bare skal slippe hunden sin bort til fremmede hunder, eller bare gå rett fram til hunden og bøyer seg over den.. Dessverre så er det forbausende mange som gjør dette, og noen kjefter også om man sier fra at de ikke skal slippe hunden bort til hunden sin selv. De må jo sosialiserer må vite! Til og med de som står med en snerrende hund i bånd klarer å si at den er «bare snill».
Merkelig nok så hadde vi et par slike episoder med Amanda, også etter hun ble voksen. Så det er ikke nødvendigvis bare de med mindre hunder som har dette problemet.

Det kan være litt greit å kunne gå rundt der det er mye folk og hunder uten at hunden bryr seg så mye (der må vi trene, mye..). Da hjelper det ikke at den blir vant til å «snakke» med mange av de den ser og møter ellers, og det er ikke alle hunder som er like glad i alle andre hunder! (eller folk).
Jeg har hatt hund som har vært motsatt av Jen, og merker at det er veldig enkelt og greit med en slik hund som vi har nå. Men likevel vil jeg bestemme selv med hvem og når hun skal hilse på andre, både folk og hunder. Ett uheldig møte kan ødelegge mye, selv om de fleste hunder tåler litt av hvert.

Jen var ikke helt overbevist når jeg hadde på henne vesten, hun har noen veldig tydelige uttrykk noen ganger (hadde ikke justert vesten, så den sitter ikke så godt her)

DSC04898 (800x533)

Det kommer seg etterhvert, nesten så hun kan å posere 😀

DSC04904 (800x533)

 

Da gjenstår det å se hvordan vesten fungerer 🙂

6 kommentarer om “Treningsvest for hund

  1. Jeg har ihvertfall mye mer tro på en sånn vest enn disse sløyfene i forskjellige farger som det ble forsøkt innført for en tid tilbake, disse man skulle knyte på kobbelet. Det var vel gul for at hunden skulle få være i fred. Folk går dessverre ikke rundt og husker sånne ting, så da er en tydelig vest eller sele med samme påskrift mye bedre.

    Liker

    1. Ja disse gule sløyfene er ikke så mye kjent, ikke blant de som har hund heller ser det ut som.
      Jen er jo stort sett bare overveldende glad, men jeg synes det er en uting å bare slippe hunder bort til andre hunder uten videre. Eller å gå rett bort til fremmede hunder. Dessverre så er det en del slike folk 😦

      Liker

Legg gjerne igjen en kommentar :)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..